Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İnkar edenler; işte azap...

sumisali

New member
Biyoloji ile ilgilenen insanlar, özellikle de dünya üzerindeki canlıların nasıl ortaya çıktığı sorusuna cevap arayanlar, 20. yüzyıl boyunca "evrim" kelimesini çok fazla duydular. Ama görünen o ki 21. yüzyıl ile birlikte bu kelimenin yerini yeni bir kelime aldı: "Yaratılış".
Darwin'den bu yana sürekli gelişen bilimin ortaya çıkardığı tablo, doğanın asla tesadüflerle ortaya çıkamayacağını, mutlaka üstün bir güç ve bilgi sahibi bir Yaratıcı tarafından yaratılmış ve düzenlenmiş olduğunu gösteriyordu. 20. ve 21. yüzyıl bilimi, Darwin'in tesadüfle açıklanabilir saydığı canlıların, gerçekte çok kompleks tasarımlara sahip olduklarını ortaya koydu. Bu tasarımların detayına inildikçe, evrimin savunduğu tesadüf açıklamasının saçmalığı ve akıl dışılığı daha açık hale geldi.

Görüldüğü gibi insanlığın tarihi ile ilgili evrimcilerin ortaya attıkları senaryolar hayali bir mantık yürütmeden öteye gitmeyen, hiçbir bilimsel bulgu ve kanıtla desteklenmeyen, aksine pek çok bulgu ile yalanlanan bir iddiadan başka bir şey değildir. Amaç sadece Allah'ın varlığını inkar etmek ve bunun için de eldeki her türlü bulguyu doğru yanlış, mantıklı mantıksız ayrımı yapmadan kullanmaktır. Bu yolla insanların bilinçaltına ulaşan bir telkinle, kendini hiç kimseye karşı sorumlu hissetmeyen, Allah'a karşı büyüklenen inkarcı toplumlar oluşturmaktır. Ancak bu yöntemlerin amacına ulaşması mümkün değildir. Çünkü yaratılış gerçeği her geçen gün çok daha fazla insana ulaşmakta ve bu gerçek, tüm canlıları Allah'ın yoktan yarattığını, insanın da Allah tarafından en güzel surette var edildiğini ve tekrar Allah'a dönerek dünyadaki yaşamından hesaba çekileceğini hatırlatmaktadır.
"evrim" kavramının hiçbir biçimde tam tanımını yapamamış, hiçbir mekanizmasını bilimsel olarak ortaya koyamamış evrimcilerin başvurdukları en klasik yöntem laf oyunlarıdır. Evrimci yazılar dikkatli olarak incelendiğinde görülür ki, hiçbir biyolojik olayın ve yapının evrim teorisine uygun bir açıklaması bilimsel bir metodla anlatılmaz. Bunun yerine içinde bir sürü 'evrim' sözcüğü geçen hikayeler anlatılır, kendinden emin gözükmeye çalışan bir üslupla da bu hikayeler desteklenir ve konu sözde, 'bilimsel olarak açıklanmış, kanıtlanmış' izlenimi verilir

hep yanılgı yanılgı

sizin savunduğınuz gerçekeler neler ?

Son düzenleme:

sumisali

New member
Bİz burda savunduğumuz ayetlerlen anlattığımız ve üstün güç sahibi olan Allahın varlığını dile getirdik ve kitabımız olan kuranda

hiç bir şeyin tesadüfen yaratılmadını ve herşeynin kuranda apaçık anlatıldığını savundukispatladık siz inanmaya bilirsiniz fakat

inandığınız gerçekler neler buyrun kuranı inkar edeceğinize inandığınız gerçekleri savunun

radikal

New member
,Hmm ilginç nedense herkes benim gerçek ateist olmadığımı düşünüyor.Ben ''Radikal adlı üye sahip olduğun görüşten dolayı kendinin üstün olduğunu düşünüyorsan şunu bir düşün derim Allah katında herkes eşit yaratılmıştır.Ah tabi kimse eşit değildir bu bilinen bir gerçek biri diğerinden daha zekidir ya da güçlüdür ama burdaki eşitliğin ne anlama geldiğini anlayabiliyorsunuzdur umarım ateitlerinde sizlerle eşit olduğunu anlayabilirsiniz ve o saydığınız ayetler beni korkutamaz çünkü ben ayetlerinizide red ediyorum.'' burda sizin dininizden alıntı yaptım size karşı kullanmak için eğer siz bunu benim islama inandığım şeklinde algılıyorsanız sizde bir sorun vardır çünkü bu yazının geçmişinde de buna benzer bir benzetme yaptım.

''Bahsedilen ayet değil hadistir. "Dinini değiştireni öldürün" (Nesai, Buhari)'' Ben zaten bunu bir ayet değil hadis olarak söyledim bu benim sözüm değildir yanlış anlaşılma olmasın.

"Şunlar ki iman ettiler, sonra tuttular küfre gittiler, sonra yine iman ettiler, sonra yine küfre gittiler, sonra da küfürde ileri gittiler! Allah onları mağfiret edecek de değil, doğru bir yola çıkaracak da değildir!" ( Nisa : 137 ) dediğim gibi ayetler beni bağlamaz benimde dine dönmeye niyetim yok zaten.

''Sen o zaman bu tartışmayı hobi olarak görüyorsun. Aklını gerçekten tırmalasa ve seni bu düşünceler rahatsız etmiş olsa, gerçek bir araştırmaya girer bu kadar rahat bir vakit geçirme eylemine girmezdin. Demek ki sen bir ateist değilsin. Zaten olmadığın belli. Neden mi, bak sana kendi yazdığın ile sana açıklayayım:''

Ben bu tartışmaya neden girdiğimi açıkladığımı sanıyordum.Bu dediklerinizden anladığım kadarıyla önceki yazıları okumadan yorum yapmışsınız lütfen okuyun sonra yorum yapın.

"Celalim hakkı için, cinn u ins'ten (cin ve insanlardan) bir çoğunu cehennem için yarattık; onların öyle kalpleri vardır ki onlarla duymazlar (anlamazlar) ve öyle gözleri vardır ki onlarla görmezler ve öyle kulakları vardır ki onlarla işitmezler. İşter bunlar behaim (hayvan sürüleri) gibi, hatta daha şaşkındırlar! İşte bunlar hep o gafiller!" ( Araf : 179 )

Ve nedense nerdeyse bütün bilimsel gelişmeleri onlar yaparlar.Sonra da kur'an da yazıyordu denilir.

Bana edebiyat yapma lan lavuk, biz konuya okumadan girecek kadar senin gibi beyinsizmiyiz de bir de bana okumadan girmeyin diyorsun. Sen okuduğunu bile anlamıyorsun ya, ona ne demeli ? Bu Din; senin stres topun mu ki kalkmış da ayetleri hükümleri alayvari tarzla bu düşünce yanlış, bunlar gereksiz gibi yorumlarla eleştirmeye kalkıyoırsun. Kimsin lan sen! Özenti budalası, kendi fikirin yok da turan fikri ile mi geliyorsun. Senin turan kadar da beynin yok, beynini o'na kiraladığına göre...

Hüseyinmuştu isimli üyeye yazılan cevabı kalkmış kendine verilen cevap gibi algılıyorsun. Sen mi bana sordun da üstüne alınıyorsun.

E.. sen harbiden beyinsizmişsin. Almışın eline üstadlarından bir saz, ateistim de ateistim, inanmam da inanmam. Çok dan tın! Turan ile İlhan amcanda inanmıyordu. "Behlüm adel" olarak gittiler öbür tarafa, sizin gibi aklı olmayan beyinsizlerde onlarla beraber aynı yoldan devam. Hiç mi akllını kullanmazsın, bu kadar mı kör ve cahilsin yani. Kuran dili ile bu kadar mı beyinsizsin ! Amannn! ister inan ister inanma, bana ne bundan. Diğer taraftaki ateşinden bana ne, isterse beynin fokurdasın. Benim Dinim var ya, ben O'na bakarım. Gerisi, sana kalmış.

Beyinsiz, embriyonun ne olduğu senin bilim tarafından 1984 yılında karelenirken, Kur'an 1400 yıl önce bunu sayha sayha olduğunu bildirmişti. Daha halen bilim dersin de, bilimin ne olduğundan bir habersin. Yürrü lan taş arabası!

Bana bak kafir, buralarda salyangoz satılmaz, o neden ile ister inan veya istersen inanma, ben dahil kimseyede tın değil zaten. Sadece benim Dinime laf atmaya kalkma, benim Dinim ve bana gelen ayetler sadece benim gibi müslümanları bağlar, zaten senin gibi kafirlerin el sürmesi dahi istenilmez.

Sen git "kulleteyn" veya "din bu!" gibi zırvaları oku, ilhan amcanın makalaleleri ile turan'ın nasıl tanıştıklarını anlatan makalelerini oku. Bilimsellik kazanırsın üstadlarından, belki salaklıklarını görürsün de belki bir ihtimal ayılırsın.

Hadi kafir arkadaş; toz kaldırmadan ikile, mübarek orucum senin yüzünden araya gitmesin. Zaten sigara ve çay burnumda tütüyor, bir de sen ekşime başıma...

simiec

New member
''Bana edebiyat yapma lan lavuk, biz konuya okumadan girecek kadar senin gibi beyinsizmiyiz de bir de bana okumadan girmeyin diyorsun. Sen okuduğunu bile anlamıyorsun ya, ona ne demeli ? Bu Din; senin stres topun mu ki kalkmış da ayetleri hükümleri alayvari tarzla bu düşünce yanlış, bunlar gereksiz gibi yorumlarla eleştirmeye kalkıyoırsun. Kimsin lan sen! Özenti budalası, kendi fikirin yok da turan fikri ile mi geliyorsun. Senin turan kadar da beynin yok, beynini o'na kiraladığına göre...'' Bu da kur'an da yazıyor demeyin lütfen gerekeni yapın.

''Hüseyinmuştu isimli üyeye yazılan cevabı kalkmış kendine verilen cevap gibi algılıyorsun. Sen mi bana sordun da üstüne alınıyorsun.'' Ben o cevabı yanlış anlaşılma olmasın diye yazdım.Bazıları isme dikkat etmezde.

''E.. sen harbiden beyinsizmişsin. Almışın eline üstadlarından bir saz, ateistim de ateistim, inanmam da inanmam. Çok dan tın! Turan ile İlhan amcanda inanmıyordu. "Behlüm adel" olarak gittiler öbür tarafa, sizin gibi aklı olmayan beyinsizlerde onlarla beraber aynı yoldan devam. Hiç mi akllını kullanmazsın, bu kadar mı kör ve cahilsin yani. Kuran dili ile bu kadar mı beyinsizsin ! Amannn! ister inan ister inanma, bana ne bundan. Diğer taraftaki ateşinden bana ne, isterse beynin fokurdasın. Benim Dinim var ya, ben O'na bakarım. Gerisi, sana kalmış.'' Bu yazıda iki şey var biri küfür diğeri ise ölüm tehtidi.Bunun cezası hapistir ama ben sadece forumdan atılmasını istiyorum.

''Beyinsiz, embriyonun ne olduğu senin bilim tarafından 1984 yılında karelenirken, Kur'an 1400 yıl önce bunu sayha sayha olduğunu bildirmişti. Daha halen bilim dersin de, bilimin ne olduğundan bir habersin. Yürrü lan taş arabası!'' bilimin ne olduğunu bilimin yüzüne bakmayan birinden daha iyi bildiğime eminim.Bilimin kur'an olmadığındanda eminim.

''Hadi kafir arkadaş; toz kaldırmadan ikile, mübarek orucum senin yüzünden araya gitmesin. Zaten sigara ve çay burnumda tütüyor, bir de sen ekşime başıma...'' üzgünüm ama orucun bozuldu bile.

Eğer bu laflara da bir ceza gelmezse size olan saygımı yitireceğim.

simiec

New member

''Biyoloji ile ilgilenen insanlar, özellikle de dünya üzerindeki canlıların nasıl ortaya çıktığı sorusuna cevap arayanlar, 20. yüzyıl boyunca "evrim" kelimesini çok fazla duydular. Ama görünen o ki 21. yüzyıl ile birlikte bu kelimenin yerini yeni bir kelime aldı: "Yaratılış".
Darwin'den bu yana sürekli gelişen bilimin ortaya çıkardığı tablo, doğanın asla tesadüflerle ortaya çıkamayacağını, mutlaka üstün bir güç ve bilgi sahibi bir Yaratıcı tarafından yaratılmış ve düzenlenmiş olduğunu gösteriyordu. 20. ve 21. yüzyıl bilimi, Darwin'in tesadüfle açıklanabilir saydığı canlıların, gerçekte çok kompleks tasarımlara sahip olduklarını ortaya koydu. Bu tasarımların detayına inildikçe, evrimin savunduğu tesadüf açıklamasının saçmalığı ve akıl dışılığı daha açık hale geldi.'

Bu sözlerinle Adnan Oktar'ın yazılarını okuduğunu bana göstermiş oldun ama ne yazıkki sana bu bilgilerinin yanlış olduğunu söylemek zorundayım.Dünyada ki nerdeyse hiçbir bilim adamı işini yaparken yaratılışı kabul etmez.(Bilimine göre değişir sonuçta din de bir bilimdir değil mi?)

''
Görüldüğü gibi insanlığın tarihi ile ilgili evrimcilerin ortaya attıkları senaryolar hayali bir mantık yürütmeden öteye gitmeyen, hiçbir bilimsel bulgu ve kanıtla desteklenmeyen, aksine pek çok bulgu ile yalanlanan bir iddiadan başka bir şey değildir. Amaç sadece Allah'ın varlığını inkar etmek ve bunun için de eldeki her türlü bulguyu doğru yanlış, mantıklı mantıksız ayrımı yapmadan kullanmaktır. Bu yolla insanların bilinçaltına ulaşan bir telkinle, kendini hiç kimseye karşı sorumlu hissetmeyen, Allah'a karşı büyüklenen inkarcı toplumlar oluşturmaktır. Ancak bu yöntemlerin amacına ulaşması mümkün değildir. Çünkü yaratılış gerçeği her geçen gün çok daha fazla insana ulaşmakta ve bu gerçek, tüm canlıları Allah'ın yoktan yarattığını, insanın da Allah tarafından en güzel surette var edildiğini ve tekrar Allah'a dönerek dünyadaki yaşamından hesaba çekileceğini hatırlatmaktadır.
"evrim" kavramının hiçbir biçimde tam tanımını yapamamış, hiçbir mekanizmasını bilimsel olarak ortaya koyamamış evrimcilerin başvurdukları en klasik yöntem laf oyunlarıdır. Evrimci yazılar dikkatli olarak incelendiğinde görülür ki, hiçbir biyolojik olayın ve yapının evrim teorisine uygun bir açıklaması bilimsel bir metodla anlatılmaz. Bunun yerine içinde bir sürü 'evrim' sözcüğü geçen hikayeler anlatılır, kendinden emin gözükmeye çalışan bir üslupla da bu hikayeler desteklenir ve konu sözde, 'bilimsel olarak açıklanmış, kanıtlanmış' izlenimi verilir
''

İddianıza göre bilim insanları insanları dinden çıkarmak için uğraşıyor.Bu düşünce yanlış bilim adamları şeytanın gönderdiği ve sizi yoldan çıkarmak için herşeyi yapan kafirler değil.Onların amacı evreni keşfetmek, daha rahat yaşamamızı sağlamak, ya da dünyayı yok etmeyektir(Silah teknolojisi).Hiçbirinin amacı kendi sizi dinden çıkarmak değildir onlar için bunun bir amacıda yoktur.Bunu yapan insanlar felseficilerdir(Bazende hem felsefeci hem siyasetçi olanlar).

simiec

New member
Sayın sumisali bunların hepsi Adnan Oktar'ın (Harun Yahya adını kullanır.) görüşleridir.Sizden sadece w w w.youtube.com/watch?v=_DaQuqrDYM0 bu linkteki video yu izlemenizi istiyorum.(w harflerini birleştirerek.)Eğer youtube sizdede kapalıysa w w w.ktunnel.com gibi sitelerden verdiğim linki orda bulunan yere kopyalarak rahatça girebilirsiniz.Videonun 3 bölümünüde izleyiniz.(x/4 şeklinde verilmesine rağmen 3 tane bölüm bulunmaktadır.Tabi ben 4. bölümü bulamamışta olabilirim.)

simiec

New member
Ah bu arada belirtmeden geçmeyeyim ben Turan Dursun'un sitesine hayatımda bir defa girdim 8) Verdiğim linki ateist platform dan aldım turan'ın sitesinden değil.Ve merak ediyorum da (lütfen iftira olarak algılanmasın sadece bir soru) Turan Dursun'la epeyli ilgileniyorsunuz cinayeti ile bir alakanız yoktur herhalde değil mi?

Huseyinmustu

New member
Size temin ederim ki simiec, dini inkar etmenizin sebepleri incir çekirdeğini dahi doldutmuyor.Hep iyi tarafları değilde kötü tarafları dikkate alıyorsunuz.Resmen iki gözünüzü,iki kulağınızı kapatmış gibisiniz.

Bir an önce doğru yola geçmek lazım.Yoksa ölümün ne zaman geleceği belli değil !

simiec

New member
'' Size temin ederim ki simiec, dini inkar etmenizin sebepleri incir çekirdeğini dahi doldutmuyor.Hep iyi tarafları değilde kötü tarafları dikkate alıyorsunuz.Resmen iki gözünüzü,iki kulağınızı kapatmış gibisiniz.

Bir an önce doğru yola geçmek lazım.Yoksa ölümün ne zaman geleceği belli değil !
''

Ben inkar sebeplerimden sadece birini yazdım ve sizin düşüncelerinizi öğrenmek istediğim içinde başka sebep yazmadım.

Sizin doğru yolunuz başka benimki başka..

Huseyinmustu

New member
Peki öyleyse.Neymiş o zaman dini inkar etmenizin öteki sebepleri?

tahsin33

New member
ATEİZM
Hiçbir ilâh kabul etmeyen, Tanrıtanımaz felsefi doktrinlerin ortak adı.
Sistemleştirilmiş bir ekol oluşturulmaksızın filozoflardan bir bölümünce benimsenmiş olan bu anlayış, doğrudan doğruya tanrının varlığını inkâr üzerine kuruludur.
Bu özelliğiyle de benzer yanlar taşıyor olsa da- tanrının varlığını ya da mahiyetini tartışan doktrinlerden ayrılır; tanrının yokluğunu kesin bir biçimde öne sürer.
Hemen hemen tüm felsefe ekolleri ve öğretileri gibi ateizm'in kökleri de Eski Yunan'a uzanır.
Maddeci yapı belirten çeşitli felsefe okullarının bağlıları, ontolojik yorumları sonucunda ateist bir inanç sergilemişlerdir. "Gölge etme başka ihsan istemem" sözüyle yaygın bir ünü bulunan Diyojen bunlardan biri ve felsefe tarihinde kâfir diye nitelenen ilk kimsedir.
Atom kuramcısı Demokrit, onun izleyicisi Leocippus, Sofist'lerden Gorgias ve Protegoras, kendi adıyla anılan ekolün kurucusu Epikür, öne sürdükleri materyalist görüşler bağlamında birer ateist olarak göze çarparlar.
Rönesans'tan sonra Batı'da varlığını hissettiren din-dışı eğilimler ve özellikle de evrenin, doğanın ve insanın, insan toplumunun dinden bütünüyle soyutlanarak yorumlanması sonucu ortaya çıkan görüşler, ateist tutumlara büyük katkılarda bulunmuş, onlara bolca kullanabilecekleri veriler sağlamıştır.

Nitekim, dinden ve törelerden bağımsız bir siyasetin oluşturulması savını öne süren Makyavel, ateizm'i bu alana sokarken; birer ateist olmadıkları hâlde Dekart, David Hume ve Kant gibi kimselerin akılı dinden bağımsız kılma çabaları ve bu doğrultuda öne sürdükleri düşünceler çağdaş ateizm'e tutanaklar hazırlamış oldu.

Pozitivist yorumlarla oluşturulan bilimsel kuramlar ve evrene yönelik rasyonalist bakış açılarının oluşturduğu ortam, Feuerbach'ın öne süreceği düşünceler için çok elverişliydi. XIX. Yüzyılın en önemli ve sonraki dönemler bakımından da en etkili ateisti olan bu düşünür, Tanrı'nın insana özgü ülkülerin bir yansıması olduğunu, insanın özgürlüğünün Tanrı'yı inkârla gerçekleşebileceğini öne sürmüş; dini insanın etkinlik alanına indiren bu görüşten yola çıkan Marks ise, ezilenlerin egemenliğiyle birlikte dinin de yok olacağı varsayımıyla ateizm'i doruk noktasına çıkarmıştır.

Bu çizgiyi kemâline ulaştıran Nietzsche ise, "Tanrı'nın Ölümü" adlı kitabında, insanın kendisini bütünlemesi ve özünü bulması için göstermesi gereken en insanca tepkinin ateizm olduğunu söylemiştir.
Darwin, geliştirdiği kuramla Yaratıcı-Tanrı kavramını dışlarken; Freud, Tanrı inancının çaresızlık içindeki insanın çocukluk durumuna dönerek koruyucu bir babaya sığınma ihtiyacından doğduğunu öne sürerek, psikolojik çerçevedeki inkârı gündeme getirmek yoluyla ateizm'e bir başka boyut kazandırmıştır.
Yüzyılımızdaysa, ateizm'i Jean Paul Şartre, Albert Camus gibi varoluşçular temsil ettiler. Bunlar, insanın evrende bir başına olduğu ve kendi değerlerini belirlemek özgürlüğüne sahip bulunduğu düşüncesinden yola çıkarak, bu özgürlüğü kabulün kaçınılmaz sonucu olarak Tanrı'nın inkârına gitmektedirler.
Agnostizm (bilinmezcilik) ve Pozitivizm (olguculuk) gibi ateizm'i andıran görüşler, açıkça "tanrı yoktur" demeyip de "bilinemez" "tartışılması bilimsel değildir" türünden ifadeler kullandıklarından konumuzun dışında kalmaktadır.

İşte ateizmin Rableri

simiec

New member
tahsin illa vurada tartışacağız değil mi?Tabi bu benim için sorun olmaz.Öncelikle felsefe yapmaktan başlayayım.Felsefe yapabilmek için insanın geçim sıkıntısı olmamalıdır ve düşünce özgürlüğü olmalıdır bu yüzdendir ki antik yunana kadar felsefe kavramı yoktu.Benim iyi kalpli Thales'ciğim ilk kez gerçek anlamda felsefe yapmaya başladı.Tabi felsefe yapmak için dogmaları yok etmek zorunda olduğunu biliyordu bu da onu ilk ateist kıldı.(eğer birine tanrı deme ihtiyacı duyuyorsan bu adama de)

Bu yazıyı nerden buldun bilmiyorum ama kafir sözü geçtiğine göre ya sen yazdın(ki bence bu çok zor.) ya da bir islami siteden aldın.Ah tabi yazıyı alıp dinsiz yada vb. yerine kafirde yazmış olabilirsin.

Ateizm Tanrı kavramını yok eder.Putlara tapmaz ya da herhangi bir insana da tapmaz.Ateizm metafizik dünyaya da kapalıdır.Ayrıca Tanrısı olmayan tek düşünceyi ateizm sanıyorsan çok büyük yanılgı içersindesin budizmin de Tanrı'sı yoktur(Teknik olarak).Ateizm dini ve tanrıyı insan ürünü olarak kabul eder ve bunları bu yüzden reddeder.Bu yüzden ateizmin Tanrı'sı dersen sana gülerler.

Tahsin benim de sana bir sorum olsun ateizmin Tanrı'sı olduğu düşüncesini nerden kaptın ya da sana biri mi öğretti (eğer biri öğrettiyse bu adamın dini ve işi nedir?)

simiec

New member
''tahsin illa vurada tartışacağız değil mi?'' ''vurada'' yerine ''burada'' olacak

simiec

New member
Ah şunu da atlamışım verdiğin isimleri ateizmin rableri olarak nitelendirmişsin.Teist bir kişi Tanrısına iman eder(tapar).Ne ben ne de başka bir ateist o adamlara tapmaz bu iş sadece saygıdan ibarettir.Bazı özel insanlar içinde sevgi de var tabi 8) .

simiec

New member
''Bazı özel insanlar içinde sevgi de var tabi'' toparlayayım.''Bazı sevilen insanlar için saygıdan farklı olarak sevgide duyulur tabi.''

tahsin33

New member
simiec ,
size öğrenci olduğumu ve sizden öğrenecek çok şey olduğunu daha önce belirtmiş ve din ne demektir Ve ateizmin bir din olduğunu biliyormusunuz demiştim hatırlarsanız.
Sizde bazı şeyleri anlamadığım yada anlamak istemediğimden bahsetmiştiniz. Ve Sizin din tarifiniz ''Doğaüstü güçlere, çeşitli kutsal varlıklara, Tanrı'ya inanmayı ve tapınmayı sistemleştiren toplumsal bir kurum.
Ateizmide din değil din felsefesi diye kabul ediyorsunuz Kabul etmediğiniz bir olgunun felsefesini yapmak aslında o olgu için alternatif sınduğunuzdan yeni bir din ihdas etmiş olursunuz.
Siz Tanrı, İlah, gibi kavramlar üzerinde felsefe yaptığınız için nasılsa RAB gözünüzden kaçmış aslında kaçmamış bilerek bunu yapmışsınız ki insanları aldatabilesiniz. Evet Bahse konu isimler Ateizmin RABleridir. Sizde kendiniz ateist olarak tanımladığınız için dolaylıda olsa o kişiler RABbinizdir
Din Tarifi Bir insanın Dünya görüşü ve bu dünya görüşünü uygulama biçimidir.
Budizmin Tanrısı yok derseniz en azında bu konuyu araştırmadığınız ortaya çıkar. Buda heykelleri ve budist öğretiler ve ritüeller ne anlama geliyor sorusu cevapsız kalır
Hastalığı tedavi için önce teşhis gerekmezmi? Siz din red edeceksiniz ama dini doğru tanımlamayacaksınız.
Sonra dönüp red ettiğiniz dinin referanslarını eleştirme hakkını kendinizde bluacaksınız bu adil bir davranışmıdır?
Diyelim Her sorunuz makul ve aklınıza yatan biçimde cevaplandı ateist düşünceden vaz geçecekmisiniz? bu soruya cevap verirseniz devam edeceğiz.

bekir

sadece bir kul
Yönetici
simiec, farkında isen forum ortamının çok sesliliğinden istifade ederek sadece polemik yapıyorsun ve polemiklere cevap verebiliyorsun.

Şu ana kadar ne İslamda ne de onun şiarlarında bir çelişki ve tutarsızlık koyamadın ortaya veya münazara edemedin.

Ve ilahsızlığı ispat edecek hiç bir delilinde yok, bunuda koyamadın ortaya...

Sadece bulanık suda avlanmaya çalıştığın gibi bir izlenim oluşuyor şu an.

Bence ya inanmamanızın veya bizi inandırmanızın delilleri ile gelin buraya. Yoksa masaldan öteye geçmeyecek... :) Yani "işte yine acemi bir ateist atağı" diyeceğiz bu kalkışmanıza...

simiec

New member
Tamam o zaman ben size tek tek benim düşündüklerimi söyleyeyim ve de düşüncelerim hakkında konuşalım.Ama öncelikle şunlara değineyim.

''Buda heykelleri ve budist öğretiler ve ritüeller ne anlama geliyor sorusu cevapsız kalır'' Teknik olarak dememin bir nedeni vardı onlar enerjiye inanırlar.

''
Siz Tanrı, İlah, gibi kavramlar üzerinde felsefe yaptığınız için nasılsa RAB gözünüzden kaçmış aslında kaçmamış bilerek bunu yapmışsınız ki insanları aldatabilesiniz.'' Rabdan kastınız allah ise ki bana öyle gelmedi, allahı da tanrı ile aynı kefeye koyup tarttığımızı bilmenizi isterim.

''
Ateizmide din değil din felsefesi diye kabul ediyorsunuz Kabul etmediğiniz bir olgunun felsefesini yapmak aslında o olgu için alternatif sınduğunuzdan yeni bir din ihdas etmiş olursunuz.'' biz ateistler felsefe yaparken dine yok gözüyle bakarak ona göre bir felsefe yapmıyoruz sadece şüpheyle yaklaşıyoruz (bir kimlik belirleyene kadar) o süreçtede dinleri ve tanrı kavramını inceleyip onlar hakkında düşünüyoruz.Hangi kimlik bize mantıklı gelirse de onu seçiyoruz.Yani felsefe yaparken kabul etmediğimiz bir oldunun değil şüphe duyduğumuz bir olgunun felsefesini yapıyoruz.Zaten bir olguyu kabul etmiyorsan bu daha önce ya bu konu üzerinde düşündüğünü gösterir ya da dogmalardan kurtulamadığını.

''
Hastalığı tedavi için önce teşhis gerekmezmi? Siz din red edeceksiniz ama dini doğru tanımlamayacaksınız.'' biz teşhimisi koyduk ve hastayı morga yatırdık bile.

''
Sonra dönüp red ettiğiniz dinin referanslarını eleştirme hakkını kendinizde bluacaksınız bu adil bir davranışmıdır?'' elbette adildir bütün dünya bu olayı kafasında bitirmediği sürece olay yok olmaz bu da beni ve benim gibileri eleştiriye götürür.

''
Diyelim Her sorunuz makul ve aklınıza yatan biçimde cevaplandı ateist düşünceden vaz geçecekmisiniz?'' bu imkansız.

simiec

New member
Benim ilkokul yıllarım açıkçası pek iyi geçmedi, eziyet gibiydi ama neyseki bitti.Tabi bu kötü yıllar benim adalete karşı olan inancımı yitirmeme neden oldu.Sonrasında allah'a isyan etmeye başladım.Bu çok uzun süre sürdü ve en sonunda anladımki ben ne kadar isyan etsende ne kadar yalvarsamda birşey değişmiyor.Lise 2. sınıfa kadar hala aynı teisttim ama kafamdaki tanrı kavramı çok zarar görmüştü sonrasında ilk kez gerçekten arkadaşlar edindim bu insanlar benim bende onların hayatını değiştirdim.Bu insanlarla tanışmadan önce insanlardan nefret ederdim.Neyseki bu nefretimi çok açığa vurmadım çünkü kimsenin benim öfkem yüzünden ceza çekmesini istemem.(Nefretimin kaynağı olan insanlar dışında)
Bu arkadaşlarım hayatımı kolaylaştırdı ve birçok problemimi atlatmamı sağladı.Daha sonrasında düşünmemde kolaylaştı(bu notlarımada işledi) bu da dini sorgulamamı hem kolaylaştırdı hem de arttırdı.Artık çok daha mantıklı düşünebiliyordum.Sonrasında felsefe yapmak hoşuma gitmeye başladı herşey aydınlanıyordu sanki bir süre sonra yaratılış yerine kendi senaryomu kurdum hem evrim hem de kendi düşüncelerimin birleşimi sonucu.Daha da sonralarında aklıma bir fikir geldi(o sıralar ateizmden haberim yoktu) düşündüm ve dedim ya hepsi yalansa bu fikir benim felsefe sistemime tam oturuyordu.Kendi teorilerimide açıklıyordu herşey tam oluyordu.Sonra insan psikolojisine döndüm insanları incelemeye başladım (bunu hep yapıyordum ama bu sefer daha dikkatliydim.) insanların yalan söylediğini anlamam kolaylaştı ve bir süre sonra dünyadaki bütün insanların kendi çıkarını düşündüğünü anladım.Kendi kendime neden muhammed kendi çıkarını düşünmesin dedim.Sonuçta ne kadar zengin olursan ol öldükten sonra adın çok anılmaz ne kadar güzel eser verirsen ver sadece okullarda ders olarak verileceksin çoğu kişi (öğrenciler) senden nefret edecek ama sadece birkaç insan sana tam anlamıyla saygı duyacak.Sonra dedim ya din yaratırsa ne olur, bu bir insana istediği herşeyi verir, kuralları sen koyarsın, bütün insanlar senin ismini bilir, herkes sana saygı duyar...Epeyli riski var ama bir tutturursan yaşadım.Elbetteki bunun için çok müthiş bir zeka şart ve bu Muhammed'de varsa bunların hepsi yalan olabilir.Bu düşünce zihnimi epeyli oyaladı.Din ile ilgili düşüncelerimin(felsefe yapmam sonucunda) artması sonucu dini terk ettim.Sonra Tanrı kavramını araştırmaya başladım ...

Şimdilik bu kadar yeter sanırım.Bunlar üstünde konuşalım Tanrı kavramına daha sonra geçeriz.(Genel olarak Tanrı kavramı, Allah kavramı zaten islam dininin içinde yer alır.)

Üst Alt