ebu zerr kardeş hocalarım diye tabir ettiğim alimlerin tırnağı bile olamam demişsin. neden, onlar 2 tane akla mı sahip, onlar kuranı çözüyorda onun hakkında türlü türlü şeyler yazıyorda, sen niye anlayamıyorsun. onların hadislerini ben eleştirmem diyorsun madem, kim eleştirir o zaman. yanlışı kimsenin eleştirmeye hakkı yokmu?
Nedeni şu onlar ilmi alın teri ile emekleri ile elde ettiler, biz oturduğumuz yerden öğreniyoruz, ve malesef bir de utanmadan allamelik taslıyoruz, kendi adıma diyorum...Belki de bazılarından akıllı ve zekiyimdir, ancak onlar çalışkan insanlardı, ben ise tembelim, ama emeklerine saygı duymak zorundayım...O hadisleri toplamak, yazmak, tasnif etmek, bugün senin benim harcım değil, işte biz onların emekelrinden müstefid olmaya çalışıyoruz...
onların hadislerini ben eleştirmem diyorsun madem, kim eleştirir o zaman. yanlışı kimsenin eleştirmeye hakkı yokmu?
Tırnağı olamayacağım diye rivayet ettikleri sorunlu hadisleri eleştirmeyeceğim anlamı çıkmaz bu iki...
"Benden Kuran dışında hiçbir şey yazmayın. Kim benden Kuran dışında bir şey yazmışsa imha etsin.”
(Müslim, Sahihi Müslim Kitabı Zühd, Hanbel, Müsned 3/12, 21, 33)
Şunu tefakkuh edemeyen adamlar halen konuşuyorlar ya artık ne diyeyim!!!