Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yahudi ve hristiyanlar dost edinmeyin ne demektir?

abrec

New member
ya bu yahudi ve hiristiyanlarla dost olma merekı nerden bu kadar var anlıyabilmiş değilim.devamlı bu yahudi hiristiyan konuları açılıyor burada.yahudi veya hiristiyan arkadaşın varsa vardır zaten.
bu ayeti aslında bireylerden önce devlet başkanlarının okuması ve uygulaması lazım.amerika işviçre danimarka say say bitmez kimden bize hayır gelmiş bi baksanıza.arkadaş yazmış dost olmayın demiyor dost edinmeyin diyor diye.ben aradaki farkıda anlıyabilmiş değilim.
konuş arkadaş ol istersen dost ol kimseyi ilgilendirmezde sen o yahudi ve hiristiyan arkadaşınla bir olup müslümanların haklarına tecavüz edersen sıkıntı orada bence.yoksa iki kişinin dostluğunun yada arkadaşlığının iki kişi dışında kimseyi ilgilendirdiğini düşünmüyorum.anerikada dost ülke sözüm ona terörü destekler soykırım yaptın der.bence devlet yada önemli üstdüzey kişilerin ilişkilerinde bunlara dikkat etmesi lazımdır.

manifesto

New member
Web sitesi
www.omersahinx.blogcu.com
Ayetleri doğru anlamalı
Hz.Peygamber vefat ettiğinde kalkanı bir yahudide rehin idi.Hz.Ali parasını ödedi ve kalkanı geri aldı.
Bir kimse DÜŞMANALARI ile ticaret yapmaz
Kaldı ki biz yani müslümanlar yahudi ve hristiyan kadınları ile evlenebiliyor onlarla dinimiz nikahlanmaya izin veriyor
Siz DÜŞMANINIZLA nikahlanabilirmisiniz?
Yani Kur'an hem bir yandan onları dost edinmeyin desin hemde onlarla evlilik gibi en önemli ilişkilere yani dostluktan daha öte şeylere izin versin

Bu ÇELİŞKİ olur

Ve Kur'anın başka bir ayetinde sizi yurtlarınızdan çıkartmayan size düşmanlık yapmayan kimselere Allah iyilikte bulunmanızı yasaklamaz denilmiyor mu?
Burada DOST edinmeyiniz kelimesinin kimleri kapsadığını ve genelleme içermediğini ve DOST derken neyin kastedildiğini anlamak gerekir

abrec

New member
bu insanların sabetay olduğunu nereden biliyormuş bu videoyu hazırlayan kendi ağızlarıylamı söylemişler.yada dayanağı nedir bu ithamın.

abrec

New member
ayrıca hasan tahsin,kubilay,barış manço,fazıl say,yaşar büyükanıt

hiçbir anlam veremedim.

sercan

New member
Konuyu açan arkadaş Maide 51 tefsirini çarpıtmış...

Aynı tefsir kitabın hemen altında yani Maide 53 tefsirinde bakın ne buyurmuş Elmalılı Hamdi Yazır Efendi..

" İşte yahudileri ve hıristiyanları dost edinmek böyle nifak (iki yüzlülük, ara bozuculuk) gibi bir kalb hastalığından doğar ve dinden dönmeye sebep olur. Bunun da sonucu amellerin boşa gitmesi ile tümden zarardan başka bir şey olmaz. Çünkü dinden dönmenin cezası budur. Görülüyor ki "gördün" buyurulmamış, "görüyorsun" buyurulmuştur. Bu ise istikbâl (gelecek) ve devamlılık fiilidir. Demek ki bunlar geçmişe ait değil, geleceğe ait ve benzerleri birçok defalar görülecek olaylardır. Bunun için şimdi de mutlak dinden dönenlerin hallerine geçilerek, Nâfi, İbnü Amir, Ebu Cafer kırâetlerinde (idğamsız) okunur, buyuruluyor ki, bütün bunlar Kur'ân'ın vâki olmadan önce haber verdiği olaylar cümlesindendir. İbnü Ka'b, Dahhâk, Hasen, Katâde, İbnü Cüreyc ve diğerleri demişlerdir ki, bu âyet kıyamete kadar bütün müminlere hitaben nazil olmuştur."

sercan

New member
Duha' Alıntı:
İşte bu türden ehl-i kitab ile dost olmayı ne yasaklayan bir ayet ne bir hadis ne geçmişte bir uygulama var.

Mesela Fethullah Gülen "Cenab-ı papa Hazretleri benim yakın dostumdur." Demiştir.Bu kişi o türden biri değil mi.? :) ki dediğiniz gibi bir ayrım yok.Ayet açıktır Yahudi ve Hıristiyanlarıo dost edinen onlardandır.

yelken06500

New member
sevgili kardeşim duha burada şimdi biz söylüyoruz siz anlamıyorsunuz derseniz bu lafınız arkadan dolaşmanın dik alakalısı olur. çünkü biride çıkar biz söylüyoruz asıl siz anlamıyorsunuz der ve de bu konuda çoğu konu gibi kilitlenir.

imdi ben enazından kendi adıma kesinlikle bu insanları ezelim onların hiçbir hakkı yoktur vs. gibisinden bir düşüncem de yoktur.

ama dostluk konusu ulvi ve hassas bir konudur..bizim dediğimiz sizin getirdiğiniz delilerin hemen hepsinin güzel ahlaka dair ayetler ve sünnetler olduğudur...müslüman islamın şahsına münhasır olan güzelliklerin ruhuna tecellisi sebebiyle güzel ahlaklıdır..

bütün düşüncelere,ideolojilere ve inanışlara baktığımız zaman islam dini maddi ve manevi olsun insan haklarına en çok riayet edendir.

çünkü bu din ALLAH(CC) ındır..

ve onuda değiştirmeye kimsenin gücü yetmez..bu teminatta ALLAH(CC) TANDIR.inşalah anlaşılmışızdır.

selam ve dua ile

__BODOM

New member
7)Ehl-i Kitabın yoğun bir şekilde tevhide yaklaştığını, teslis inancını red etmeye başladığını göremiyor ve onlara bu konuda yardımcı olacak işler içinde olanlara yardım yerine köstek oluyorsunuz.

İşte bunları anlıyamıyorsunuz.

biz ehli kitabın daha da zalimleştiğini görüyoruz dost edinmeyinden benim anladığım onların boyunduruğu altına girmeyin onları başınıza yönetici getirmeyindir yoksa tebliğ müslümanın görevidir. mesala papa teslis inancını redetmeye başladımı onu dost edinelim mesala ab sömürmeyi bıraktıda artık bize yardım etmeye başlıyacak onların arasına katılalım
Allah tan başkasını veliler edinmeyelim
dinler arası dialogta nedir tek din var oda islam

yelken06500

New member
s.a

s.a

7)Ehl-i Kitabın yoğun bir şekilde tevhide yaklaştığını, teslis inancını red etmeye başladığını göremiyor ve onlara bu konuda yardımcı olacak işler içinde olanlara yardım yerine köstek oluyorsunuz.

İşte bunları anlıyamıyorsunuz.

biz ehli kitabın daha da zalimleştiğini görüyoruz dost edinmeyinden benim anladığım onların boyunduruğu altına girmeyin onları başınıza yönetici getirmeyindir yoksa tebliğ müslümanın görevidir. mesala papa teslis inancını redetmeye başladımı onu dost edinelim mesala ab sömürmeyi bıraktıda artık bize yardım etmeye başlıyacak onların arasına katılalım
Allah tan başkasını veliler edinmeyelim
dinler arası dialogta nedir tek din var oda islam

hayır kardeşim yanlış söylüyorsunuz dost edinmeyin demek onlara müslüman kardeşinize duyduğunuz muhabbeti onlara duymayınız..

hani dost kelimesini tarif etseniz dahi böyle bir anlam çıkmaz ..yani boyunduruğu altına girmek veya kendine yönetici seçmek gibi anlamlar..

ve de dinler arası diyaloğuda neredeyse şehadet noktasına getirdiniz ya ..insaf diyorum başka diyecek ve bu konuya yazacak düşüncem de yok..

selam ve dua ile

__BODOM

New member
hayır kardeşim yanlış söylüyorsunuz dost edinmeyin demek onlara müslüman kardeşinize duyduğunuz muhabbeti onlara duymayınız..

peki evlenmemiz serbest onlarla evlendiğimiz zaman müslüman bir kadına davrandığımızdan farklı mı davranacağız

berr

New member
Fesübhanallah bir kerede yazılanları okuyun. Biz bu ayetin bu tefsirini red mi ediyoruz. Elbette kabul ediyoruz. Biz Yahudi ve Hristiyanları dost edinmiyoruz. Ancak, düşmanlıkta etmiyoruz.

F.Gülenin bu işi yanlış yaptığını söylüyorsunuz.

Siz hangi grupsunuz??? Yani biz derken kimi kasd ediyorsunuz?

yýldýz

New member
tek din isladır. Bütün Kutsal kitaplar aynı emir ve yasakları içerir. ayetlerde uyarı olarak elçilerin sünnetinin aynı olduğu yazılı. Ayetleri yazma imkanı olursa yazarım inşallah.

İsa(a.s.) geldiği zaman ona biat edilmesi şarttır. Kuran-ı Kerrim öyle söylüyor. İsa(a.s.) işaret edcek olan devrin imamı ve yardımcısıdır. Ayrıca emredilmediği halde bu işlere girenlerin akibetide Kuran-ı Kerim ayetlerinde mevcut.

Enver Ýstek

metin mete
tek din isladır. Bütün Kutsal kitaplar aynı emir ve yasakları içerir. ayetlerde uyarı olarak elçilerin sünnetinin aynı olduğu yazılı. Ayetleri yazma imkanı olursa yazarım inşallah.

İsa(a.s.) geldiği zaman ona biat edilmesi şarttır. Kuran-ı Kerrim öyle söylüyor. İsa(a.s.) işaret edcek olan devrin imamı ve yardımcısıdır. Ayrıca emredilmediği halde bu işlere girenlerin akibetide Kuran-ı Kerim ayetlerinde mevcut.

Selamün Aleyküm,Yildiz kardesim Isa a.s. gelecegini nereden cikariyorsunuz deliliniz nedir...

Üst Alt