Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Siz Yemeyin, MekSeLina Yiyecek Çünkü Sigarayı Bıraktı

mhmt

New member
Katılım
7 Kas 2006
Mesajlar
2,965
Tepkime puanı
715
Puanları
0
sayın mekselina.
Maşallah çok iyi olmuş.. Allah devamını hayat boyunca getirsin tekrar yaklaştırmasın bile.. ve ÖRNEK kılsın..

selametle..
 

MekSeLina

New member
Katılım
3 Haz 2006
Mesajlar
621
Tepkime puanı
300
Puanları
0
Konum
Yedi Tepeli Þehirden
sayın mekselina.
Maşallah çok iyi olmuş.. Allah devamını hayat boyunca getirsin tekrar yaklaştırmasın bile.. ve ÖRNEK kılsın..

selametle..

Allah razı olsun mhmt, dualarınız gerçek olsun inşallah. Hala terk etmiş olmakla devam ediyoruz, zaten o derece ifşa olduk ki, (bekir üstad sağolsun) artık geriye dönüş olmaz vesselam.
 

MekSeLina

New member
Katılım
3 Haz 2006
Mesajlar
621
Tepkime puanı
300
Puanları
0
Konum
Yedi Tepeli Þehirden
spit_image.php



Ehh ne yapalım, hamdolsun... Bu miniciklerle idare edeceğiz artık.
 

b.orhan

New member
Katılım
20 Ara 2007
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
hamsilipilavir9.jpg



1kilo hamsi
3bardak pirinç
1yemek kaşığı tepeleme domates salçası(yemek kş)
1yemek kaşığı kuru nane
1kahve fincanı çam fıstığı
1kahve kaşığı tarçın
Tuz,karabiber,yenibahar


Yapılışı: ilk once hamsileri kılçıklarıyla birlikte temizleyerek yıkayıp süzülmeye bırakalım.
Sonra bir tencereye fıstıkları kavuracak kadar sıvı yağ dökelim fıstıkları kavularım
Fıstıklar kavrulduktan sonra yeterli miktarda göz kararı tereyağını ilave edelim pirinci tuzunu ilave edip kavurmaya devam edelim suyunu ilave edip 15 dakika pişirelim(pirincin suyunu gözkararı koyarız biz:=) ama 3bardak pirince 3su bardağı su yeterli olur pilav piştikten sonra tarçın karabiber yenibahar nanesini ilave edip karıştıralım
Kare, dikdörtgen, yuvarlak hic farketmez bir tepsiye hamsilerin parlak yuzeyleri altta kalacak sekilde dizelim kenarlarda dahil olmak üzere. Bu islem bittikten sonra pilavi esit bir sekilde tepsiye yerleştirelim Kalan diğer hamsileride parlak yüzeyleri yukari bakacak şekilde dizerek pilavi iyice kapatalim pilav hic gözükmesin. özellikle hamsileri dizerken biraz üst üste getirirsek pişince açılmalarını engellemiş oluruz.Yoksa hamsiler pişince kücülüyor ve pilav gözüküyor Daha sonra 180 dereceli fırında hamsiler pişene kadar tutalım..piştikten snra afiyetle yiyelim))


Not:pilavın enüstünüde hamsilerle kapladıktan sonra hamsilerin üzerine parça parça tereyağı ve bir çay bardağına yakın su gezdirip fırına verirseniz üstteki hamsılerin pişerken kurumasını engellemiş olursunuz

Afiyet Olsun MekSeLİna :p
hacım bunu bir denememiz lazım bence eline sağlık
 

bekir

sadece bir kul
Yönetici
Katılım
10 Eyl 2007
Mesajlar
8,132
Tepkime puanı
5,971
Puanları
113
Konum
Daðlardan, yaylalardan
Hay hay, deneriz Orhan'ım. Ama yeni hamsi sezonunu beklemek lazım. MekSeLina Ablamız ne dedi: "Hamsiler bıyıklandı, daha yenmez." Biz büyük sözü dinleriz:)
 

rusen_alp

New member
Katılım
11 Mar 2007
Mesajlar
1,475
Tepkime puanı
86
Puanları
0
Yaş
42
Konum
ruhlar aleminden
Bekir Kardaş, sigarayı bırakan herkese bu nefffis görünen yemekten var mı....Varsa haberimiz olsun. Adresi vereyim kargoyla gönder :)
 

bekir

sadece bir kul
Yönetici
Katılım
10 Eyl 2007
Mesajlar
8,132
Tepkime puanı
5,971
Puanları
113
Konum
Daðlardan, yaylalardan
Bekir Kardaş, sigarayı bırakan herkese bu nefffis görünen yemekten var mı....Varsa haberimiz olsun. Adresi vereyim kargoyla gönder :)

Hay hay, başım gözüm üstüne kardaş. Sen bıraksanda, bırakmasanda helal olsun sana. Ama bu iş kargo ile olmaz her halde, gel seni buraya alalım :) Sanki daha kolay gibi mi olur ne... :eek:
 
Üst Alt