Efkarım var bugün. Bu efkara sebeb ne ? bilmiyorum. Belki bir çok şey.
Akşam haberlerinde; yahudi köpeklerin bir filistinli genci elleri ve ayakları ve gözleri bağlı haldeyken ayağına makinalı tüfekle ateş ettiklerine dair bir haber seyrettim. Ehud barak dahi kınamış ! midem bulandı. Bir köpek, eniğini nasıl kınar ve dünyanın da buna inanmasını bekler, anlayamadım.
Eto'o Fener'e gelmeyecekmiş. Biz de çok hevesleyiz sanki kendisine. Guiza sana da beş çeker nasıl olsa.
Ergenekon kapsamında, ifademe başvurulup vurulmayacağını dahi bilememenin sancısını duyuyorum beynimde. Cumhuriyete bomba atanlar ile ergenekoncular aynı kişiymiş. Demekki yaramaz adamlarmış. Yararlı olsalardı gazeteyi ehud barak gibi kınamaları gerekirdi, daha çok ses getiriyor çünkü...
Türkiye tatil cennetiymiş. Haberlerde duydum. Spiker hanım kardeşim bayan olduğu için diyemedi. O dahi utandı belki. Türkiyenin tatil konusunda ayrıca dünyanın en büyük umuma mahsus ! bir yer olduğunu söylemesini elbette beklemiyorum. Nasıl bir zihniyettir diye düşünmektense, bu zihniyetin üzerine çekilecek devasa bir sifon projesini kafamda geliştirmeye çalıştım, nafile! adapte olamıyorum.
Mardin'in bir köyünde havaya silah sıkma işini bayağı abartmış köy sakinleri. Eskiden dededen kalma çakaralmazlar yada 7.65 kırıkkale gibi tabancalar ile yapılırdı bu iş. Haberlerde baktım da adamlar biksi, kaleş, m16 hatta kanas ile yapmaya başlamışlar. Şarjörlü olanları neyse de; adamın biri makinalı tüfeği (m16) havaya kaldırmış, yanındaki yamağı olan kişi de şeriti taşıyor. Yok, gülecektim gülmesine de, sinirden mideme kramp girdi o an, dumur oldum.
Hepsi neyse de, en çok Eto'o sıktı canımı. Kesin cimbomlular çelmiştir kafasını.
"Kelaynak sürüleri olmuşuz da haberimiz yok", dikkat edin! neslimiz tükenmek üzere.