Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Beğendiğiniz kız erkek isimleri nelerdir?

Asya

New member
ben açayım.öyle bulunduğu noktadan sağa ve ya sola dönen anlamında değil.bir halden bir hale dönüşüm yapan anlamında.

C

c0ld

Guest
validemin ismi döndü eğer khan bunu idrak edemiosa bu nemli havalarda gezmemesi tavsiyemdir aşırı nem düşüncelerinde alçak basınc yapmış sanırım.
bu yazı için özür dilemeli die düşünüorum deilse ben özür dilemek zorunda kalırım sanırım anlaşılmıştır

Asya

New member
siz neden özür diliyorsunuz ve kimden diliyorsunuz?

hatice_aslan

New member
Bayan ismi Hayrunnisa (kadınların hayırlısı) ve Sevde (sevde'nin anlamını bilmiyorum ama okuduğum Minyeli Abdullah isimli kitapta ahlaklı meşrep sahibi bir kadının ismiydi. Erkek ismi olarakta Oğuz (mübarek, saf ve iyi yaratılışlı).

khan19556

New member
o hakareti geri almazsa karşılığını bulacaktır ona istinaden özür dilemek zorunda kalırım anlamındaydı

Maali idraki akla gerekmez,
Zira sizin teraziniz bu sıkleti çekemez.

Moridatörlere şikayet edin.Asya bu meseleyi gayet güzel açıklamış.Herkes kız evladı tahkir manasında bu ismi vermeyebilir lakin zihniyet budur.

Asya

New member
devrim,deniz,ulaş,sidar,zelal,roşna,zozan,alina,ali,baran,deren,evindar,şevin

ne kadar acayip isimler.daha önce hiç böyle isimler duymamıştım.sisizn mesajlarınız hep dikkatimi çekiyor zaten.farklı düşünceleri olan birisiniz galiba.

C

c0ld

Guest
eski türkçeyi kullanarak kendinde farklı bi olgumu yaratmaya calışıosun..genel üzerinden espri yapılmayacağını kavrayamayan bi zihniyet nasıl olurda bu denli pervasız konuşur pes doğrusu..iş teraziye gelince sizin diliniz kaçmış

Asya

New member
eski türkçeyi kullanarak kendinde farklı bi olgumu yaratmaya calışıosun..genel üzerinden espri yapılmayacağını kavrayamayan bi zihniyet nasıl olurda bu denli pervasız konuşur pes doğrusu..iş teraziye gelince sizin diliniz kaçmış
siz bunları benim için mi söylüyorsunuz yoksa ben mi yanlış anlıyorum?

khan19556

New member
ne kadar acayip isimler.daha önce hiç böyle isimler duymamıştım.sisizn mesajlarınız hep dikkatimi çekiyor zaten.farklı düşünceleri olan birisiniz galiba.

Zannedersem geneli zaza dilinde ki isimler.İsimlerin bir kısmı günümüzde kullanılıyor.Fakat manalarını bilmiyorum.Herkes kendi efkarına ait isimlere muhabbet ediyor anlaşılan.

C

c0ld

Guest
sen en iyisi topiği baştan oku neyi nerede nasıl kullanmışşın bunu bi gözden geçir;ama gözardı etme.bi isme kullandığın benzetme ne kadar nahoş farkında deilsin sanırım..

khan19556

New member
sen en iyisi topiği baştan oku neyi nerede nasıl kullanmışşın bunu bi gözden geçir;ama gözardı etme.bi isme kullandığın benzetme ne kadar nahoş farkında deilsin sanırım..

Neyi kast ettiğinizi anlamadım.Sizin yüzünüzden bir çok kişi rahatsız oluyor o cihetle cevap veriyorum ve zamanı israf ediyorum.Bakın Asya bir soru sormuş sizi anlayamamış.Aynen onun gibi bende anlayamıyorum.Neden bahsediyorsunuz neyi ifade etmeye çalışıyorsunuz?

C

c0ld

Guest
sen buradan bi sonuç cıkaramadıysan sana sözde teşbihe gerek yok..nezaket gösterip kelama da gerek yok ne fikire huzur nede söze lüzüm var..hala ne anladın die soruyosun sana anlatacak kelime haznem yok bu saatten sonra..daha fazla polemiğe gerek yok özeline yazdım sebebini...!!!!

Asya

New member
sen buradan bi sonuç cıkaramadıysan sana sözde teşbihe gerek yok..nezaket gösterip kelama da gerek yok ne fikire huzur nede söze lüzüm var..hala ne anladın die soruyosun sana anlatacak kelime haznem yok bu saatten sonra..daha fazla polemiğe gerek yok özeline yazdım sebebini...!!!!
ben ne demek istediğinizi şöyle bi etraflıca düşününce çok iyi anladım.ama zannedersem khan arkadaşımız o manayı kastetmemiştir iyi niyetle söylemiştir fakat zatıaliniz tarafından yanlış anlaşılmıştır diye düşünüyorum.tabi bu sadece bu benim düşüncem.

Üst Alt