Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

aah yaşlılık...

GEZGÝN

New member
Genç adam yasli kari-kocanın evlerine misafir olur. 75 yasindaki amca karisindan bir fincan daha ç ay isterken "Çiçegim, bir bardak daha verir misin?" der.Sonra da "petegim, hiç sekersiz lütfen" diye ekler 65 yaşındaki tatli karisinin getirdigi tavsan kani çayi alirken de "bebegim, sana çok zahmet oldu" diye ekler.Genç adam, yasli amcanin karisina kullanidigi sevgi sözcüklerinden çok etkilenir "Amcacigim, kaç yillik evlisiniz?" diye sorar.Yasli ama dinç adam,"40 seneyi geçtik evladim"der.
Genç adam: "Vallahi masallah, Allah muhabbetinizi arttirsiniz. Sürekli çiçegim, petegim, bebegim gibi güzel sözlerle hitapediyorsunuz galiba"
Yanaklari pembelesmis teyze "Dogru, bir kaç yildir hep bana böyle
hitap ediyor" deyip mutfaga dogru yöneldiginde yasli amca genç adamin kullagina dogru egilerek:
"siisst, çaktirma, 2 sene önce adini unuttum, hala hatirlayamiyorum" der.

mhmt

New member
:)
heyy yarabbim..

selametle..

rusen_alp

New member
Mahallemizde yaşlı bir nene vardı, her bayram ziyaretine giderdim, bir gün yine böyle bir bayramda yanına gitmedim, Abim gittin mi ? , diye sorunca Ben;
"Hayır gitmedim abi, oraya gidince her seferinde yeniden tanışıyoruz, bana kimsin, kimin oğlusun diye soruyar, bu yüzden gitmeyeceğim " dedim.
Abim ciddi ve ibretlik bir vakurla "Sen de inşallah yaşlanınca bu şekilde her gördüğünde yeniden tanıştığın kimseler olmaz " dedi.
İşte o an adeta başımdan kaynar sular dökülmüştü , öyle ya o anki zannıma göre ben hiç yaşlanmıyacaktım, hep öyle genç kalacaktım, ne belim kamburlaşacak, ne de saçlarıma ak düşecekti, işte o an, yaşlılığı ve ölümü hatırladım ve o an karar verdim, artık hiç bir yaşlı insanla farkında olmadan , insanın yaratılış ilkesine yanlış düşüncelere kapılmayacaktım.

Arkadaşlar yaşlı insanlarla - biliyorum iyi niyetlisiniz fakat niyetiniz iyi olsa da bu şekilde fıkralar anlatmayın, siz ister misiniz birisi sizinle dalga geçsin...?

GEZGÝN

New member
rusen kardeşim kimse kimse ile dalga geçmiyor zaten
amacımız da yaşlılığı falan tenkit değildir asla!
o dönemlerde yaşanan hoş şeyleri dile getiren bir hikayecik buldum hoşuma gitti ve sizinle paylaşmak istedim sadece...
ama bu şekilde algınlanması beni çok kırdı...
insan hangi durumunda olursa olsun, ne kadar kötü olursa olsun o halinin bile iyi ya da yararlı hallerini görebilmeli.
bence bakış açımızı bu yöne çevirsek daha mutlu oluruz....
iyi niyetimizin farkında olman da beni ayrıca mutlu etmiştir.
selametle....

rusen_alp

New member
rusen kardeşim kimse kimse ile dalga geçmiyor zaten
amacımız da yaşlılığı falan tenkit değildir asla!
o dönemlerde yaşanan hoş şeyleri dile getiren bir hikayecik buldum hoşuma gitti ve sizinle paylaşmak istedim sadece...
ama bu şekilde algınlanması beni çok kırdı...
insan hangi durumunda olursa olsun, ne kadar kötü olursa olsun o halinin bile iyi ya da yararlı hallerini görebilmeli.
bence bakış açımızı bu yöne çevirsek daha mutlu oluruz....
iyi niyetimizin farkında olman da beni ayrıca mutlu etmiştir.
selametle....
Ben gözümün önünde kıl varken , başkasına senin gözünün önünde kıl var demem, zaten maksat seni veya başka birilerini kırmak maksadıyla yazılmamıştır, öyle yazılmış olsaydı, yazıya kendi başımdan geçen üzücü ve ibretlik olayı anlatmazdım,benim amacım herkesin yaşlanacağı ve yaşlıların fıkra konusu değil, saygı ve hürmet konusu olabileceğiydi.Yani yaşlılık bir mizah konusu olamaz, yoksa öyle bir tokat yeriz ki, feleğimiz şaşırır.

GEZGÝN

New member
benim amacımı ve anlatımdaki sebebi anlayan anladı kardeşim...
bu şekilde bir davranışla karşılaşmayı hakettiğimi düşünmüyorum.
aslında söylediklerimiz aynı ama uslüb farklılığı gerginlik oluşturdu...
vesselam...

GEZGÝN

New member
benim demek istediği kısaca şu
Biri bana " bunak "dese üzülürüm, ha ha , hihi demem

bu şekilde bir tabir görmedim ben yazıda...
nereye isterseniz ona çekiyorsunuz olayı rusen kardeşim
konu karşılıklı atışmaya döndü
insanları bu yazılarla meşgul etmek istemediğimden ben burada bitirmeyi teklif ediyorum.

rusen_alp

New member
bu şekilde bir tabir görmedim ben yazıda...
nereye isterseniz ona çekiyorsunuz olayı rusen kardeşim
konu karşılıklı atışmaya döndü
insanları bu yazılarla meşgul etmek istemediğimden ben burada bitirmeyi teklif ediyorum.
Asıl ben sana kırıldım, zira sen, benim seni üzmek veya kırma kastımın olabileceğini düşündün benim amacım sadece bir paylaşımdı,

GEZGÝN

New member
insanları bu yazılarla meşgul etmek istemediğimden ben burada bitirmeyi teklif ediyorum dedim
ben bırakıyorum
ve çok ama çok üzüldüm
ben kendimden büyüklere asla bunak demem...

rusen_alp

New member
Hakikat karşısında kim olursa olsun , herkes susacak, bu kim olursa olsun, fark etmez, herkes hakikatı anlayacak, babamın oğlu da olsa, hakikat karşısındaki durumu aynıdır.
Ben kendimin hatasız olduğunu düşünmüyorum, kusurlu bir insan olduğumun farkındayım, bu yüzden bana bir eleştiri geldiği zaman , karşı çıkmam, onu dinlerim , eğer doğruyu söylüyorsa teşekkür ederim, art niyetliyse selametle der geçerim.
İnsanlar hata yapabilir, ne var bunda, Peygamberler hariç herkes günah işleyebilir, insan bir melek değildir, yaratılışında kusurlu olmak üzere yaratılmıştır, eğer kusursuz bir nesne varsa ki o d melektir, eğer siz insan kılığına girmiş bir melekseniz, bırakıp gidin.
Ya varya çok sıkılıyorum şu hemen mızıkçılık yapanlara, ne var kardeşim, bir göğüs ger, ne yapmalıyız ki, sen şöyle yücesin, şöyle şanlısın, sen hatasızsız mı demem gerekiyor.????

lotus

New member
Ruşen kardeşim bana görede bu fıkrada öyle sizin bahsettiğiniz gibi insanları rencide edilecek bir durum yok sadece çok hoş bir paylaşımdı
Ayrıca Gezgini zannımca öyle mızıkçılıp yapıp gidiyorum diyecek bir yapıya sahip değil sadece konununu uzamasını istemediğinden dolayı bu şekilde bir açıklama yapmış.
İkinizde hakkınızı helal edin belki üstüme vazife değil ama gergin olacak bir durum sözkonusu değil bence

rusen_alp

New member
Ruşen kardeşim bana görede bu fıkrada öyle sizin bahsettiğiniz gibi insanları rencide edilecek bir durum yok sadece çok hoş bir paylaşımdı
Ayrıca Gezgini zannımca öyle mızıkçılıp yapıp gidiyorum diyecek bir yapıya sahip değil sadece konununu uzamasını istemediğinden dolayı bu şekilde bir açıklama yapmış.
İkinizde hakkınızı helal edin belki üstüme vazife değil ama gergin olacak bir durum sözkonusu değil bence

Öyle dedi ama, bırakıp gidiyorum dedi,ben rencide etti demedim ki, sadece yaşlılar mizah konusu, fıkraların konusu olmamalı dedim, sizce olmalı mı ?

lotus

New member
Zaten sorun burdan kaynaklanıyor
siz diyorsunuz ki yaşlılar mizah konusu olmasın
gezgin diyorki ben rencide edecek bir durum göremiyorum

Adı üstünde mizah yani onların yaşlılıklarıyla ilgili dalga geçme durumu yok bana görede o yüzden ben çok beğenerek okudum bu fıkrayı ve sizin gibi düşünmedim.

Ayrıca tekrardan hoş geldiniz.

rusen_alp

New member
forumda en çok tartıştığım konular mizah olmuştur, benim mizah anlayışım çok sınırlı, yani bana göre millet, din, inanç, insan halleri, yaşlılık , bir milletin dili mizah konusu olamaz, bu gibi konularda hep eleştiriye uğradım, fakat haklı mıyım, neyim, karşıdaki insanlar hep pes etti, ben en iyisi bu mizah konuları hakkında yadırgamıyayım değil mi lotus kardeşim :)

hoşbulduk kardeşim...

Hakketen şimdi ben gezgini, kırmak için yazmadım

Üst Alt