Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yüce hedef

sinang

New member
Bismillahirrahmanirrahim

Âlemlerin Rabbi Allah'a (c.c.) hamdolsun... Zikredenlerin en efdali, şükredenlerin efendisi, Resullerin İmamı, Peygamberlerin sonunucusu Nurlu Mü'minlerin kumandanı Hz. Muhammed (s.a.v.)'e... Bütün âline, ashabına ve kıyamete kadar onların izinden gidenlere... Salât ü selâm olsun.
Kardeşim, -Allah bana da sana da muvaffakiyet versin- bilmelisin ki; her insanın asıl bir gayesi vardır. Düşünceleri bu gayenin çevresinde dönüp dolaşır. Çalışmaları bu gayeyi gerçekleştirmek içindir. Ümitleri bu gaye etrafında toplanır. İşte bu gayeye YÜCE HEDEF denir.

İnsanların nefislerini ıslâh etmek, manevi kirlerden temizlemek ve nefislerini mümkün olan en son zirveye ulaştırmak için gelen islâm Dini. bütün insanlığa son gayeyi beyan etmiştir. İnsanlığı YÜCE HEDEf'e doğru sevketmiştir.

Bu yüce hedef: Allahü Teâlâ'yı ZİKRETMEK'tir. Âyet-i Celile şöyle buyuruyor: "Şu halde Allah'a koşun. Doğrusu ben sizi ondan apaçık sakındıranım". Zâriyat Sûresi

Muhterem Kardeşim !.. Bunu bildikten sonra; Müslümanın daima Allah'ı (c.c.) zikretmesini garip görme. Mahlûkat içinde Allah'ı (c.c.) en iyi tanıyan Peygamber Efendimiz
âyet: "Allah'a koşun" Yani

azabından kaçınıp sevabına koşun. Bu da O'na itaat etmekle ve isyan etmemekle gerçekleşir.

"Şüphesiz ki sizin için, Allah'tan ve âhiret gününden korkanlar için, Allah'ı çok çok zikredenler için Allah'ın Resul 'ünde güzel numuneler vardır". Ahzab Sûresi, âyet: 21

Birçok âyet-i celilelerde ve hadis-i şeriflerde zikretmeyi emreden, zikrin ve zikredenlerin faziletini beyân eden nasslar vârid olmuştur.
Şu âyet-i celilede en son mertebede Allah'ı (c.c.) zikredenlerin yer alması kâfidir:

"Şüphesiz Müslüman erkekler ve kadınlar, Mü'min erkekler ve kadınlar, Hakk'ın emrine itaat eden erkek ve kadınlar, sâdık erkekler ve kadınlar, sabırlı erkekler ve kadınlar, Allah'tan korkan erkekler ve kadınlar, sadaka veren er-

kekler ve kadınlar, oruç tutan erkekler ve kadınlar, ırzlarını haramdan koruyan erkekler ve kadınlar, Allah'ı çok çok zikreden erkekler ve kadınlar... işte bunlar için Allah afvve büyük mükâfat hazırlamıştır". Ahzab Sûresi, âyet: 35

Allah (c.c). mü'minlere kendini zikretmeyi emretti:" iman edenler !... Allah'ı çok çok zikredin. O'nu sabah-akşam teşbih edin". Ahzab Sûresi, âyet: 42

Allah'ı (c.c.) zikretmenin faziletini beyan eden birçok hadis-i şerifler mevcuttur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Allahü Teâlâ'dan şöyle bir hadis-i kudsi rivayet ediyor:

"Kulum beni nasıl zannediyorsa, ben öyleyim. Kulum beni zikrettiğinde ben onunla beraberim. Eğer beni kendi nefsinde zikrederse ben de onu kendi nefsimde zikrederim Eğer beni bir cemaat içinde zikrederse ben de onu daha hayırlı bir cemaatte zikrederim". buhari, Müslim, Ebu Hureyre

Hz.muhammed (s.a.v.)'den beliğ ve manidar zikirlerin, duaların, teşbihlerin, şükürlerin, hamd ü senaların vârid olduğuna hayret etme.
Hz. Aişe (r.a.)'den rivayet olunur ki: "Resulullah (s.a.v.) her zaman Allah'ı yâd ederdi". Müslim, Ebu davud, tirmizi.
Aziz Kardeşim !.. Müslüman Kardeşlerin Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in sünnetini ya-' şamalarını, O'na tabi olmalarını, bu zikirleri ezber etmelerini, bu dualarla Aziz ve Gaffar olan Allah'a (c.c.) yaklaşmalarını istersek, taac-cüb etme.

Bu gayeye varıldığında ustun işler yapılır. Bu hedefe erenin ruhu manevi zinetlerle süslenir.
Bu gaye; insanı devamlı yükselmeye, kemâle ermeye sevkeder.
Böylece, insan kendisi için mukadder nasibini alır.

Üst Alt