Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yemek Tarifleri

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
SehriyeliBiberDolmasi.jpg


ŞEHRİYELİ BİBER DOLMASI


Malzemeler:- ½ kg dolmalık biber,
- 350 gr orta yağlı kıyma,
- 2 kahve fincanı arpa şehriye,
- 2 adet kuru soğan,
- 1 yemek kaşığı salça,
- ½ demet maydanoz,
- 2 adet domates,
- 3 yemek kaşığı margarin,
- ½ çay kaşığı karabiber,
- ½ çay kaşığı yenibahar,
- Yeteri kadar tuz.

Yapılışı:
Dolma biberlerin sap kısımlarını bıçakla kısaltıp, üst kısımlarını dolma biberlere kapak olacak şekilde komple ayırın. Çekirdeklerini temizleyip yıkadığınız biberlerin içlerini tuzlayın. Büyük bir kapta kıyma, ince doğranmış soğan, salça, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş domates, margarin ve arpa şehriyeyi karıştırın. Karabiber ve yeni baharı da kattıktan sonra harmanlayarak yoğurun. Dolma biberlerin içlerini bu harçla fazla sıkı olmayacak şekilde doldurun. Üzerlerine birer domates halkası ve kestiğiniz biber saplarını yerleştirip ağzını kapatın. Yayvan bir tencereye yerleştirin. 1 su bardağı kaynar su ilave edip, ağır ateşte 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.


PatatesDolmasi.jpg

PATATES DOLMASI



Malzemeler: - 6 adet düzgün, orta boy patates,
- 300 gr. kuşbaşı koyun eti,
- 10 adet mantar,
- 1 adet havuç,
- 2 yemek kaşığı konserve bezelye,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 1 adet kuru soğan,
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz, karabiber, kekik.

Yapılışı:
Patatesleri soyup, içlerini oyun. Eti tencerede kavurup, soğanı ilave edin. Yağı ekleyin. Kavrulunca salçayı ekleyip, biraz pişmeye bırakın. Havucu kazıyıp küp şeklinde doğrayın. Mantarı kıyın. Bezelye ile birlikte ete katın. Tuz, karabiber, biraz kekik ilave edin. İçlerini oyduğunuz patatesleri sıvı yağda kızartıp, harcı doldurun. Tencereye dizin. Kalan sosu üzerine gezdirip orta ısılı ateşte pişirin.

Afiyet olsun.


MercimekliKofte.jpg


MERCİMEKLİ KÖFTE

Malzemeler: - 2 su bardağı kırmızı mercimek,
- 1.5 su bardağı ince bulgur,
- 3 adet kuru soğan,
- 3-4 kaşık margarin,
- 2-3 çay kaşığı kırmızı biber,
- 2-3 çay kaşığı karabiber,
- 2-3 çay kaşığı kimyon,
- Yarım demet dereotu ve maydanoz,
- 6-7 dal yeşil soğan,
- 1 kaşık salça,
- Servis için yeşil salata.

Yapılışı:
Soğan rendelenip yağla kavrulur. Taze soğan, dereotu, maydanoz temizlenip ince doğranır. Mercimek ayıklanıp, 3-4 bardak su ile iyice haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır. Ağzı kapatılarak bulgurun kabarması beklenir. Bulgur kabarınca kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı ve karabiber, kimyon, salça konup yoğrulur. Son olarak taze soğan, maydanoz, dereotu ilave edilip karıştırılır. Küçük koza şeklinde köfteler yapılır. Tabağa dizilir. Yeşil salata ile servis yapılır.

Afiyet olsun.

BulgurluKofte.jpg


BULGURLU KÖFTE


Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur,
- 250 gr. yağsız kıyma,
- 1 adet kuru soğan,
- 6-7 dal maydanoz,
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 2 diş sarmısak,
- 3 yemek kaşığı tereyağı,
- 3-4 yemek kaşığı un,
- 1 su bardağı nohut,
- 2 yemek kaşığı sirke,
- 1 adet yumurta.

Yapılışı:
Bulguru sıcak suyla yıkayıp, bırakın. Soğanı rendeleyin. Kıyma, şişmiş bulgur, yumurta, soğanın yarısı, tuz, kırmızıbiber ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Tepsiye un serpip, hamurdan, cevizden küçük parçalar koparıp, yuvarlayın. Tereyağını tencerede eritip, kalan soğanı, dövülmüş sarmısağı kavurun. Salçayı ilave edin. Nohutları akşamdan ıslatıp, haşlayın. Haşlanmış nohutları salçalı sosa ilave edin. Köfteleri unlu tepside yuvarlayıp, 3 su bardağı su ilave ettiğiniz kaynar salçalı suya atıp, fazla karıştırmadan 10-12 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.

Afiyet olsun.
 

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
KazanKebabi.jpg


KAZAN KEBABI


Malzemeler:
- 400 gr. kıyma,
- 4 adet düzgün kemer patlıcan,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 adet domates,
- Karabiber, kimyon,
- 3-4 adet sivribiber,
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ,
- 3 diş sarmısak.

Yapılışı:
Patlıcanların baş kısmını kestikten sonra yıkayın. Alt kısmı bütün kalacak şekilde üstünü 1 cm. kalınlığında verev kesin. Soğanı ince kıyın. Karabiber, kimyon, tuz katıp, kıymaya ilave edin. Salçayı 1 fincan suda ezerek, kıymaya katıp yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayın. Bu köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip, tencereye dizin. Domatesleri rendeleyip, sarmısakları ezin. 3 yemek kaşığı sıvıyağla karıştırın. Yemeğin üzerine gezdirin. Sivribiberleri arasına koyup, kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

SosisliDomatesDolmasi.jpg


SOSİSLİ DOMATES DOLMASI


Malzemeler:
- 6 adet iri domates,
- 6 yumurta,
- 4 adet sosis,
- 2 çorba kaşığı tereyağ,
- 2-3 adet sivribiber,
- 6 yemek kaşığı rende kaşar peyniri,
- Tuz, karabiber.

Yapılışı:
Domateslerin üst kısımlarından kapak kaldırılır. İçi kaşıkla boşaltılıp, biraz tuz konur. Sosisler ince doğranıp domateslere pay edilir. Biberler ince uzun kesilir ve domateslerin kenarlarına yerleştirilir. İçlerine birer yumurta kırılır. Tuz, karabiber serpilir. Domateslerin üzerine fındık kadar tereyağı konur ve üzerine rende kaşar peyniri serpilir. Fırında yumurtalar pişinceye kadar 20 dakika tutulur. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

MantiCorbasi.jpg


MANTI ÇORBASI



Malzemeler:
- 1/2 kg. Kayseri mantısı,
- 750 gr. yoğurt,
- 1 yemek kaşığı un,
- 1 adet yumurta,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 su bardağı haşlanmış nohut,
- 1 çay kaşığı kuru nane,
- Tuz, karabiber.


Yapılışı:
Bir tencerede 4 su bardağı kaynar su ile mantıları haşlayın. Ayrı bir kapta un, yoğurt, yumurta, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Tenceredeki mantının üzerine haşladığınız karışımı yavaş yavaş ekleyerek, 10 dakika pişirin. Nohutları ilave edin. Tereyağını kızdırıp, naneyi içine katıp, çorbanın üzerine döküp servis yapın.

Afiyet olsun.
 

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
ymk_361.jpg



Enginar Köftesi (6 kişilik)


Malzemeler
6 adet enginar
3 adet yumurta
50 gr. kaşar peyniri
1 demet maydanoz
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 adet limon
1 adet yumurta, rendelenmiş
1 su bardağı zeytinyağı
Beşamel sos için:
2.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çay bardağı un
Karabiber, tuz, yenibahar


Yemeğin Tarifi
Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın. Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, süzün. Ezip, püre haline getirin.
Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyip 3 dakika kavurun. Sütü ekleyip karıştırın. Beşamel sosa, enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karıştırın.
Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın.
Kalan yumurtaları hafifçe çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, zeytinyağında kızartıp, servis yapın.
 

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
ymk_426.jpg


Fırında Pırasa (6 Kişilik)


Malzemeler
1 Kg Pırasa
2 Adet Soğan
300 gr Kıyma
1.5 Çorba Kaşığı Margarin
4 Adet Yumurta
1/2 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Karabiber, tuz


Yemeğin Tarifi
Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı da ilave ederek tekrar kavurun. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pırasayı ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Ayrı bir kapta süt, yumurta ve tuzu çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine pişirdiğiniz pırasayı yayın.
Üzerine süt, yumurta karışımını dökün. Son olarak kaşar peyniri rendesini ekleyip 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.
 

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
ymk_13.jpg


Alabalık Izgara (6 Kişilik)


Malzemeler
4 adet büyük alabalık
4 adet küçük domates
12 adet defne yaprağı
2 adet kırmızı soğan
Roka


Yemeğin Tarifi
Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın.
Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin.
Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın.

ymk_93.jpg


Balık Köftesi (2) (4 Kişilik)


Malzemeler
250 gram beyaz etli balık
2 dilim ekmek
1 adet yumurta
1 adet soğan
Köfte baharı
Dilediğiniz miktarda tuz
1 su bardağı aycicek yağı
Yarım demet maydanoz
1 adet yaprakları ayrılmış marul


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak, 250 aram balığı haşlayın. Sudan aldıktan sonra, ayıklayın. Derin bir kaba 2 dilim ekmeği ufalayın, 1 adet yumurta, 1 adet rendelenmiş soğanı da kaba alıp, malzemeleri yoğurun.
Köfte baharı ve dilediğiniz kadar tuz ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle köfte sekli verin, 1 su bardağı Bizim aycicek yağını tavada kızdırın.
Balık köftelerini yağa atıp masayla çevirerek kızartın. Tüm köfteleri kızartınca, servis tabağına marul yapraklarını dizin. Üzerine köfteleri yerleştirin. Maydanoz ve dilerseniz limon dilimleriyle servis yapın.


ymk_385.jpg


Etli Pirinç Pilavı (6 Kişilik)


Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2.5 çorba kaşığı tuz
2 4/5 su bardağı tavuk ya da et suyu
6.5 çorba kaşığı margarin
3 orta boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su


Yemeğin Tarifi
Pirinci pilav için hazırlayın. Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak olarak bir kenarda saklayın.
Bir tencereye margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık arıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin. Eti katıp, yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
Tuz ve biberini ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Ateşi kısın. Ağır ateşte, 10 dakika daha, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın. Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin. Yaklaşık 18-20 dakika, ağır ateşte, pirinç et-suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
Etli pilavı demlendirdikten sonra önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.
 

isimsiz

New member
Katılım
9 Şub 2005
Mesajlar
812
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
46
Konum
Köln/ALMANYA
teşekkürler ayşegül...

şeyma kardeşimize düğün arefesi iyi olur bu tarifler
 

hmrka

New member
Katılım
10 Ocak 2007
Mesajlar
48
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
45
emeğine ellerine sağlık çok güzel tarifler türk mutfağı gibi varmı
 

reyyan

New member
Katılım
29 Eyl 2006
Mesajlar
1,279
Tepkime puanı
18
Puanları
0
Yaş
45
ya hamile olsaydım canım isterdi ya bunlar ne güzel yemekler ya böyle
 
Üst Alt