Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tatlı tarifleri

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
SuMuhallebisi.jpg



SU MUHALLEBİSİ


Malzemeler:


- 5 su bardağı süt,
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası,
- 4 çorba kaşığı pirinç unu,
- 1 çay bardağı gül suyu,
- 1,5 su bardağı pudra şekeri.


Yapılışı:
Mısır nişastası ve pirinç ununu bir kaba koyun. Sütün bir su bardağını ilave edip iyice ezin. Pütür kalmayınca kalan sütü üzerine ekleyin. Tencereyi ateşe alıp, devamlı karıştırarak pişirin. Su muhallebisini hafif ıslatılmış kaselere boşaltıp, soğutun. Tatlı tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Üzerine gül suyu ve pudra şekeri serperek servis yapın.

Afiyet olsun.

ElmaliMuhallebi.jpg


ELMALI MUHALLEBİ


Malzemeler:
- 5 adet golden elma,
- 1 kg süt,
- 4 yemek kaşığı un,
- 1 adet yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket krem şanti,
- 1 çay kaşığı tarçın,
- 5 yemek kaşığı çekilmiş fındık.

Yapılışı:
Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın. Teflon tavada üzerine ¾ yemek kaşığı şeker serperek dağılmayacak şekilde pişirin. Yüksek kenarlı bir kapa veya tek porsiyonluk kaplara elmaları dizip tarçın serpin. Süt, un, yumurta, şeker, vanilyayı, telle karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin. Ilınınca krem şantiyi katıp mikserle karıştırın. Elmaların üzerine döküp üzerine fındık serpin. Buzdolabında bekletip servis yapın.

Afiyet Olsun


Keskul.jpg

KEŞKÜL


Malzemeler:
- 4 su bardağı süt,
- 1,5 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı pirinç unu,
- 1 paket vanilya,
- 1 çay bardağı badem,
- 1 çay bardağı hindistan cevizi.

Yapılışı:
Bademleri haşyayıp kabuklarını soyun. Hindistan cevizi ile robotta iyice karıştırın. Pirinç unu ve toz şekeri tencerede karıştırın. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Bademli karışımı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Kaselere boşaltın. Üzerini bademle süsleyip soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.
 

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
PeynirliIrmikHelvasi.jpg

PEYNİRLİ İRMİK HELVASI


Malzemeler:
- 2.5 su bardağı irmik,
- 125 gr. margarin,
- 125 gr. tereyağı,
- 2.5 su bardağı toz şeker,
- 200 gr. badem,
- 200 gr. tuzsuz, taze kaşar peyniri,
- 1 litre süt,
- 1 su bardağı su.

Yapılışı:
Margarin ve tereyağını tencerede eritin. Kabukları çıkarılmış badem ve irmiği ekleyip hafif ateşte 20 dakika kavurun. Süt, su ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Kavrulan irmiğin üzerine döküp karıştırarak tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika dinlendirin. Peyniri rendeleyin. Helvanın üzerine ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

DondurmaliArmutTatlisi.jpg

DONDURMALI ARMUT TATLISI


Malzemeler:
- 4 adet sert armut,
- 1/2 lt. vişne suyu+4 yemek kaşığı toz şeker,
- 3 adet karanfil,
- 2 tatlı kaşığı nişasta,
- 2 yemek kaşığı limon suyu,
- 4 yemek kaşığı fındık rendesi,
- 4 top sütlü dondurma,
- Çikolata parçaları.

Yapılışı:
Vişne suyunu, karanfil ve şekeri bir tencerede kaynatın. Armutları soyup, ortadan 2'ye kesin. Çekirdek yataklarını çıkartın. Tencereye yerleştirip üzerine vişneli karışımı dökün. Armutlar yumuşayıncaya kadar ağzı açık kaynatın. Armutları içinden alıp kalan suya 2 tatlı kaşığı nişasta ile limon suyunu katıp kaynatın. Armutların üzerine döküp soğumaya bırakın. Armutların üzerine birer top dondurma koyup servis tabaklarına alın. Üzerine sostan gezdirin. Kıyılmış fındık ve çikolata parçaları ile servis yapın.

Afiyet olsun.
ElmaliProfiterol.jpg

ELMALI PROFİTEROL


Malzemeler:
- 4 adet elma,
- 1 paket pötibör bisküvi,
- 1 çay fincanı hindistancevizi,
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri,
- 1 paket kakaolu puding,
- 2.5 su bardağı süt.

Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Bisküvileri robottan geçirin. Pudra şekeri ile elmalara ekleyin. Yoğurun. Hazırladığınız elmalı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hindistancevizine bulayıp, kubbe şeklinde servis tabağına dizip, buzdolabında 20 dakika bekletin. Kakaolu pudingi sütle pişirip, soğutun. Profiterolün üzerine döküp, fıstıkla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.
 

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
HavucluBonbon.jpg

HAVUÇLU BON BON


Malzemeler:
- 5 adet orta boy havuç,
- 2 su bardağı şeker,
- 250 gr bebe bisküvisi,
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz,
- 1 yemek kaşığı tarçın,
- Yeterince hindistan cevizi.

Yapılışı:
Havuçları rendeleyip şeker ile birlikte bir tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin. Geniş bir kabın içine bisküvileri ufalayıp koyun. Kabın içine cevizleri ve tarçını, soğumuş olan havuçları da koyup iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine bulayın. Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

Sekerpare.jpg

ŞEKERPARE

Malzemeler:
- 250 gr. margarin,
- 1,5 su bardağı pudra şekeri,
- 2 adet yumurta sarısı,
- 4 su bardağı un,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 kahve fincanı yeşil fıstık.

Şerbeti için:
- 4 su bardağı su,
- 4 su bardağı tozşeker,
- 1/2 limon suyu.


Yapılışı:
Margarini eritip soğutun. Pudra şekeri, yumurta sarılarını ilave edip krema haline gelinceye kadar karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayın. Üzerine hafifçe bastırın. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. Ortalarına fıstık batırın. 180°C ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Şerbet için şeker ve suyu iyice kaynatın. Limon suyunu katın. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbetini çekip soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

KayisiSosluTatli.jpg

KAYISILI SOSLU TATLI


Malzemeler:
- 7 yemek kaşığı irmik,
- 10 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 litre süt,
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 tatlı kaşığı mahlep,
- 10 adet kuru kayısı.

Sos İçin:
- 1 su bardağı kayısı suyu,
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası.



Yapılışı:
İrmik, şeker, süt ve ince kıyılmış kayısıları tencereye alıp, devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin. Islatılmış kalıba dökün. Dondurun. Sosu yapmak için, kayısı suyunu nişasta ile karıştırıp pişirin. Soğuyunca, kalıptan çıkardığınız tatlının üzerine döküp, servis yapın.

Afiyet olsun.
 

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
ArmutluTart.jpg

ARMUTLU TART


Malzemeler:
- 2 adet yumurta,
- 125 gr. margarin,
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- 2 su bardağı un,
- 4 çorba kaşığı hindistancevizi,
- 2 adet Deveci armudu,
- 1 çay bardağı tozşeker.

Yapılışı:
Armutları soyup rendeleyin. 1 çay bardağı tozşeker ilave edip, pişirip soğutun. Yumurtaları bir kaba koyup şekerle birlikte iyice çırpın. Daha sonra yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek hamur yoğurun. Hazırladığınız hamurun 1/3'ünü ayırıp geri kalanını yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine hazırladığınız armut marmeladını yayın. Kalan hamuru ince şeritler halinde yuvarlayıp kafes şeklinde dizin. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Brownie.jpg


BROVNİ


Malzemeler:


- 4 adet yumurta,
- 2 su bardağı tozşeker,
- 3 çorba kaşığı kakao,
- 1 paket eritilmiş margarin,
- 2,5 su bardağı un,
- 1 su bardağı süt,
- Kabartma tozu ve vanilya.
- Süslemek için hindistancevizi.


Yapılışı:
4 yumurta 3 dakika çırpılır. 2 su bardağı tozşeker eklenerek 2 dakika daha çırpılır. 3 çorba kaşığı kakao, 1 bardak süt, 1 paket eritilmiş margarin, 1 paket vanilya eklenerek çırpılır. Bu malzemeden 1 su bardağı ayrılır. 2,5 su bardağı un ve kabartma tozu katılarak 2 dakika daha çırpılır. Tepsiye dökülüp fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz, ayrılan malzemenin pastanın içine işlemesi için pastaya çatal batırılır. Ayrılan malzeme üzerine dökülür. Hindistancevizi ile süslenip servis yapılır.

Afiyet olsun.


Tiramisu.jpg



TİRAMİSU




Malzemeler:
- 1 adet hazır vanilyalı kek,
- 2 çorba kaşığı tozşeker,
- 2 çorba kaşığı nescafe,
- 1,5 çay fincanı su.

Krema İçin:
- 1/2 litre süt,
- 3 yumurta sarısı,
- 2 çorba kaşığı un,
- 2 çay bardağı tozşeker,
- 1 paket vanilya,
- 1 kutu labne peynir,
- 1 kahve fincanı kakao.


Yapılışı:
Nescafe ve şekeri suda eriterek kekin üzerine gezdirin. Süt, yumurta sarısı, un, şeker ve vanilyayı bir tencerede karıştırarak krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kıvama gelen malzemenin içine labne peyniri ilave ederek mikserle tüm malzemeyi iyice karıştırın. Kremayı kekin üzerine bolca sürün. Buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce üzerine toz kakao serpin.

Afiyet olsun.
MarmelatliDugmeBiskuvisi.jpg


MARMEMATLI DÜĞME BİSKÜVİSİ


Malzemeler:
- 250 gr. yumuşak margarin,
- 2 adet yumurta,
- 150 gr. pudra şekeri,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- Aldığı kadar un,
- 1 fincan su,
- 1 çay bardağı tuzsuz yeşil fıstık,
- 1 kahve fincanı marmelat.

Yapılışı:
Fıstık ve marmelat hariç tüm malzemelerle bir hamur yapın. Hamuru rulo haline getirip, fıstığa bulayın. 1 cm. eninde kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Ortalarına fındık kadar marmelat koyup, 180°C ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.
 

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
AyvaliKek.jpg


AYVALI KEK



Sosun Hazırlanışı
Margarini eritip soğutun. Kakao, yumurta ve pudra şekeri ile mikserde çırpın. Kekin üzerine gezdirin.
Malzemeler:
- 4 adet yumurta,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz,
- 2 su bardağı ayva rendesi,
- ½ limon suyu,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 çay kaşığı tarçın,
- 100 gr margarin,
- 2,5 su bardağı un.

Çikolata Sosu İçin Malzemeler:
- 100 gr margarin,
- 4 yemek kaşığı kakao,
- 1 adet yumurta,
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri.




Yapılışı:
Yumurtalar ve toz şekeri çırpın. Margarini eritip ılıtın. Ceviz ve margarini katın. Ayva rendesi ve limon suyunu karıştırın. Hamuru ilave edin. Un ve kabartma tozunu, tarçını eleyerek yavaş yavaş karışıma katın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün. 170 derece ısıtılmış fırında 50 dak pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerine çikolatalı sos döküp servis yapın.

Afiyet olsun.

PirincliTurta.jpg


PİRİNÇLİ TURTA



Hamuru için:
- 2 su bardağı un,
- 100 gr margarin,
- ½ çay kaşığı karbonat,
- 1 çay bardağı pudra şekeri,
- ½ çay bardağı soğuk su.
Malzemeler:
- 2.5 su bardağı süt,
- 1 su bardağı pirinç,
- 2 çorba kaşığı şeker.

Üzeri İçin:
- 2 adet yumurta akı,
- 1 yumurta sarısı,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz,
- 1 paket küçük acıbadem kurabiyesi,
- 1 paket vanilya,
- 1 tutam tuz.


Yapılışı:
Pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat ıslatın ve süzün. Sütün içine şeker ve pirinci ilave edin. Kısık ateşte sütü çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 2 bardak unun içine margarin, şeker ve karbonat koyun. Yarım çay bardağı soğuk su ile hamur yapın. 20 dakika serin bir yerde dinlendirin. Merdaneyle az yağlanmış un serpilmiş turta kabına veya tepsiye yayın. Kenarlarını kaldırarak hamurun üzerine yağlı kağıt yayın. Kabarmaması için 20 dakika pişirin. 2 yumurta akı ile 1tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın. Soğuyan pirincin içine tarçın, ceviz, yumurta Sarısı, acıbademlerin yarısını karıştırıp koyun ve yumurta akını ilave edin. Pişen hamurun üzerine yayın. Kalan acıbademleri kırıklayıp üzerine serpin. 20 dakika pişirin. Ilıyınca servis yapın.
Afiyet olsun.

TahinliKurabiye.jpg






TAHİNLİ KURABİYE


Malzemeler:


- 4 su bardağı un,
- 1 su bardağı tozşeker,
- 1 su bardağı tahin,
- 200 gr margarin,
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz,
- 1 yumurta (akını ayırın),
- 1 paket vanilya.


Yapılışı:
Şekerle tahini iyice karıştırın. Üzerine oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini, vanilyayı, 1 yumurta sarısını da ekleyin, 4 su bardağı un ilavesiyle katıca bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Üzerine yumurta akı sürerek dövülmüş cevize batırın. 175 derecede 15-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.
 

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
RuloPasta.jpg


RULO PASTA


Malzemeler:

- 1 su bardağı un,
- 1.5 su bardağı toz şeker,
- 125 gr margarin,
- 4.5 su bardağı süt,
- 1 paket vanilya,
- 2 paket kakaolu bisküvi,
- 1 çay bardağı ceviz,
- 2 adet muz.

Yapılışı:
Unu margarinle pembe kavurun. Süt, vanilya, şekeri ekleyip muhallebi kıvamında pişirin. Daha sonra mikserle 10 dakika çırpın. Bisküvileri un gibi ezin. Fırın tepsisine yayın. Sıcak muhallebiyi bisküvilerin üzerine kaplayacak biçimde yayın. Soğuyup donduktan sonra şeritler halinde kesin. Aralarına kıyılmış ceviz serpip dilimlenmiş muz koyarak rulo şeklinde kendi etrafında sarın. Süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.


PortakalliUcgenPasta.jpg


PORTAKALLI ÜÇGEN PASTA


Malzemeler:
- 1 adet hazır sade pasta keki,

Kreması İçin:
- 5 yemek kaşığı şeker,
- 2 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı nişasta,
- 1 adet yumurta sarısı,
- 2 su bardağı portakal suyu,
- ½ su bardağı su,
- 1 yemek kaşığı margarin,
- 1 kase fındık.



Yapılışı:
Krema malzemesini margarin ve fındık hariç karıştırarak pişirin. Sıcakken margarini koyup karıştırın. Kekin ortasına sürüp kapatın. Kenarlarını keserek kare haline getirin. Önce dörde sonra sekiz üçgen parçaya bölün. Fındığı iri kıyın. Üçgen pastaların kenarlarına krema sürüp fındığa bulayın. Servis tabağına alıp dolapta biraz soğutup servis yapın.
Afiyet olsun.


CikolataliTopKurabiye.jpg


ÇİKOLATALI TOP KURABİYE


Malzemeler:
- 250 gr margarin,
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri,
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi,
- 1 paket vanilya,
- 2,5 su bardağı un,
- 200 gr sütsüz çikolata,
- 1 kahve kaşığı margarin


Yapılışı:
Margarin, pudra şekeri, ceviz içi, vanilya ve unu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip pişirin. Çikolatayı margarinle birlikte benmari usulu eritin. Kurabiyelerin yüzünü batırıp servis tabağına alın. Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

AnanasliPasta.jpg


ANANASLI PASTA


Malzemeler:
- 1 adet hazır pasta keki,
- 2 poşet krem şanti,
- 1 paket ananas jölesi,
- 2 su bardağı süt,
- 1 kutu ananas konservesi,
- 3 yemek kaşığı şamfıstığı,
- 1 fiske kırmızı gıda boyası.

Yapılışı:
1 poşet krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Ilınınca krem şanti ile karıştırın. Kekin büyüklüğündeki bir kaba streç film serin. Üzerine karışımı döküp dolapta en az 2 saat bekletin. Pasta keklerini ananas suyu ile ıslatın. Arasına donan kremayı sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Kalan 1 poşet krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp pastanın üzerine sıvayın. Üzerine ananasları dizin. Şam fıstıkla süsleyin. Soğutup servis yapın.

Afiyet olsun.
 

isimsiz

New member
Katılım
9 Şub 2005
Mesajlar
812
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
46
Konum
Köln/ALMANYA
ayşegül valla acıktırdın bizi,
bu pastaları görünce yiyesimiz geldi.....
 

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
Tarifini uygulayıp yiyebilirsin:p
 

isimsiz

New member
Katılım
9 Şub 2005
Mesajlar
812
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
46
Konum
Köln/ALMANYA
canım ya bende davet bekliyordum...hazır tarifleri vermişsin bir de birer tane tadlarına baktırsan ne olurki....
 

*sessizgemi*

New member
Katılım
19 Eki 2006
Mesajlar
92
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Yaş
38
KAHVELİ FISTIKLI KURABİYE
Malzemeler:


yarım paket tereyağı (zeytinyağı ile karıştırarak kullandık)
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı neskafe
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet oda sıcaklığında yumurta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
yaklaşık 1 kase toz antep fıstığı

Yapılışı:

Geniş bir kapta süt, neskafe ve pudra şekerini iyice karıştırın. Nescafe eriyecek. Bu karışıma yağ ve yumurta sarılarını ekleyerek iyice birbirine yedirin. Diğer taraftan kabartma tozu ve un ekleyin. Yalnız un fazla gelebilir yavaş yavaş eklemenizde fayda var. Kulak memesi kıvamında olacak dense de bizim hamurumuz hafif dağılan bir hamur oldu. Eğer hamurunuzu toparlayamazsanız bir kaç kaşık daha süt ekleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz hamuru 20 dk dinlendirin. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopararak yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra da antep fıstığına bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dk pişirip çıkarın.
 

isimsiz

New member
Katılım
9 Şub 2005
Mesajlar
812
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
46
Konum
Köln/ALMANYA
canım çok güzel görünüyor inş. en kısa zamanda yaparız da tadınıda öğreniriz..

allah razı olsun...
 

asikkulun

New member
Katılım
15 Eyl 2006
Mesajlar
1,217
Tepkime puanı
96
Puanları
0
Yaş
32
Konum
sivas
insanın iştahı açılıyor.hepsini denemek isterim.ne zaman bi şey denemeye kalksam eliime yüzüme bulaştırırım.sonunda ortaya bir pasta çıkar.ama ev.... temizle temizle cılhım çıkıyor.:)
 

reyyan

New member
Katılım
29 Eyl 2006
Mesajlar
1,279
Tepkime puanı
18
Puanları
0
Yaş
45
allah razi olsun arkadaşlar bunlar ne güzel tarifler böyle bunları yapım hepiniz davetlimsiniz
 
Üst Alt