SU MUHALLEBİSİ
Malzemeler:
- 5 su bardağı süt,
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası,
- 4 çorba kaşığı pirinç unu,
- 1 çay bardağı gül suyu,
- 1,5 su bardağı pudra şekeri.
Yapılışı:
Mısır nişastası ve pirinç ununu bir kaba koyun. Sütün bir su bardağını ilave edip iyice ezin. Pütür kalmayınca kalan sütü üzerine ekleyin. Tencereyi ateşe alıp, devamlı karıştırarak pişirin. Su muhallebisini hafif ıslatılmış kaselere boşaltıp, soğutun. Tatlı tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Üzerine gül suyu ve pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
ELMALI MUHALLEBİ
Malzemeler:
- 5 adet golden elma,
- 1 kg süt,
- 4 yemek kaşığı un,
- 1 adet yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket krem şanti,
- 1 çay kaşığı tarçın,
- 5 yemek kaşığı çekilmiş fındık.
Yapılışı:
Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın. Teflon tavada üzerine ¾ yemek kaşığı şeker serperek dağılmayacak şekilde pişirin. Yüksek kenarlı bir kapa veya tek porsiyonluk kaplara elmaları dizip tarçın serpin. Süt, un, yumurta, şeker, vanilyayı, telle karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin. Ilınınca krem şantiyi katıp mikserle karıştırın. Elmaların üzerine döküp üzerine fındık serpin. Buzdolabında bekletip servis yapın.
Afiyet Olsun
KEŞKÜL
Malzemeler:
- 4 su bardağı süt,
- 1,5 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı pirinç unu,
- 1 paket vanilya,
- 1 çay bardağı badem,
- 1 çay bardağı hindistan cevizi.
Yapılışı:
Bademleri haşyayıp kabuklarını soyun. Hindistan cevizi ile robotta iyice karıştırın. Pirinç unu ve toz şekeri tencerede karıştırın. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Bademli karışımı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Kaselere boşaltın. Üzerini bademle süsleyip soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.