Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

talibanın DOĞUŞU..

ukubat

New member
Web sitesi
ukubatdavasi.blogcu.com
talibanın DOĞUŞU...

--------------------------------------------------------------------------------
yer afganistan molla ömer ve talebeleri ilim hakasındalar ve ilim müzakere ediyorlar...
o anda dışarıdan bir kadın içeri nasılsa dalıyor ve haykırıyor...
--ey molla ve talebeleri dışarda ne mal ne can ne ırz güvenliği kaldı siz burada oturup ilimle uğraşıyorsunuz bu ne iştir???--

o anda molla ömer elindeki kitabı bırakıyor ve diyor ki...

--evet arkadaşlar bu iş böyle olmayacak haydi bakalım kalkın harekete geçiyoruz...--

işte ondan sonrası malum taliban hareketi neredeyse afganistanın tamamına malik olup adaleti islamı getiriyor.sonra ise amerikan işgali vs.vs.vs...

şu anda ise tekrardan kaybedilen topraklar ele geçiriliyor ve sürekli taliban toprak ve mevzi kazanıyor nato askerleri ise kaçıyor...

mevlam onları davalarında muvaffak eyleye...

mahmut efendi hazretleri diyor ki...

DÜNYADA İKİ YERDE İSLAM HAKİMDİR...
BİRİ SUDAN DİĞERİ AFGANİSTAN...
SUDAN İYİDİR AMMA...
AFGANİSTAN BİR BAŞKADIR...

SADAKA EHLULLAH...

gözcu

New member
s.aleykum kardesim. öncelıkle böyle tartışılır bır konuyu edebi bir uslubu olmadan,hikaye ve öyku bölumune yazmiş olmanız düşündürücü.. ayrıca icerik olarak ne öykü nede hikaye degil yazdiginiz..hele sonunda yazdıgınız ispat edilemicek ve farkli mecralara çekilebilecek sloganvari sözler bence bu bölume yakişmamiş.. baki selamlar

talha_

New member
o kadar ilimle mesgul olmus ki kadın gelesiye kadar halkın durumunu bilmiyormus öyle mi..?

afgan mücahitlerin rusları topraklarından kovduktan sonra kehdi aralarında baskenti kim yönetecek sorusu dahil bir takım ihtilafa dustuler..anlasamamazlık çıktı..gulbeddin hikmetyar ve sah mesut(moskofların dize getiremediği mucahitleri fitneler yiyip bitirdi)arasında kıyasıya mucadele çıktı ve musluman kanı dokuldu..senelerdir savastan bıkmıs olan afgan halkı ve olaya sağduyuyla yaklasan bazı kesimler muslumanların bu hareketinin yanlıs olduğunu açıkladılar ve bu iki gruptan bağımsız olduklarırı acıkladılar..molla ömer baskanlığında taliban hareketi kurulmus oldu...böyle değilmiydi..?

dünyada iki yerde islam vardır derken baz alınan kriter nedir..?

ayrıyeten gözcu kardesinde dediği gibi farklı mecralara cekilebilinecek bir sloganvari soylem,olmamıstır oraya......slm ve dua ile

Z

zeynep_hearty

Guest
dünyada iki yerde islam vardır derken baz alınan kriter nedir..?

şunu söyleyebilirimki Mahmut hoca aklıselim kendini hak yoluna adamış biridir(rabbim kendisinden razı olsun eksikliklerini göstermesen insallah)..yazıyı kaleme alan kardeşim nedendir bilinmez bazı şeyleri yanlış anladığından olmalıki her söylediğini Mahmut hocanın söylediğini iddea ediyor ve malesef bu cemeat için hiç hoş bir görüntü oluşturmadığı gibi fitne çıkmasına sebep oluyor...saygıdeğer Talha sizden istirhamım kaleme alınanları bizzat Mahmut Ustaosmanoğlunun un dilinden işitmeden itibar etmemeniz ...selam ve dua ile...

talha_

New member
.......saygıdeğer Talha sizden istirhamım kaleme alınanları bizzat Mahmut Ustaosmanoğlunun un dilinden işitmeden itibar etmemeniz ...selam ve dua ile...

s.a efendim bundan supheniz olmasın..aynı arkadasın farklı bir konusunda da arkadasa dedim zaten .......filan diyor ki,...filan demis ki lere kaynağını görmeden inanmayın diye....
herhangi bir konu ile alakalı duyulanları alıp heryerde Mahmut hoca soyle dedi,boyle dedi diyenlerin cok olduğu bir ortamdayız..veya yanlıs anlayıp sözü Mahmut hocaefendiye maledenlerinde olduğu.....
ordaki sorumda zaten biraz bunu sormaya çalıstım..eğer Hoca demisse mesela anayasalarındaki bir hükme göre demistir iki islam beldesi diye....mutlaka birseyin sonunda söylemistir..arkadasta kesiip orasını almıs..onu öğrenmek istemistim..

yanlıs anlasılmalara mahal verdiysek affola..slm ve dua ile

gözcu

New member
s.aleykum kardeslerım.. ben su kanaatteyım kı tartısma yaratıcak mevzu bahıslerın serbest kursu veya bu mevzular ıcın ayrılmıs bolumlerde ırdelenmesı gerekır. yonetım den ıstırhamım bu yazının bu bolumden kaldırılmasıdır. lakın burda bu yazı edebı paylasımlardan cok tartısma ortamı yaratır.edebıyatın katlıne sayırcı kalamayız degıl mı? bu arada yazının sahıbıne ıthafen bır ozur borcum oldugunu dusunuyorum.ilkin ozelden uyarıp yazısını gerı cekmesını taleb edebılırdım ama yanlıs bır refleksle elestırel bır uslubla alenen karsılık verdım. kendılerının beka alemınde benden hak telabı etmemesı ıcın sahıt olun yanlısımı kabul edıyorum.. bakı selamlar..

ukubat

New member
Web sitesi
ukubatdavasi.blogcu.com
arkadaşlar efendi hz bunu demiştir.bunun gibi sözlerini bizzat hatmı şeriflerinde işttim.talibanın karşısında amerika ve kuzey ittifakı vardır.hangi safta olalım sizce??

talha_

New member
benim bu yazdıklarımdan talibanın yanında yer almamak gerektiğini mi çıkardın..?

ben talibanın böyle basit bir diyalog sonucu kurulmadığını belirtmek istedim...ve molla ömerin halktan habersiz olmadığını....

ukubat

New member
Web sitesi
ukubatdavasi.blogcu.com
şiiler talibanı sevmez tabii.çünkü malum kuzey ittifakında şiiler var.iranda talibanın aleyhinde zaten.allah selamet versin..

Üst Alt