Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şirke düşüren cümleler..

istanbluerdem

New member
şirk, kelime manası olarak “ortaklık” demektir. şirk terimi, Türkçe Kuran meallerinde, yer yer ALLAH’a “eş koşmak”, “ortak koşmak” olarak da tercüme edilmiştir.

ALLAH gelse seni elimden alamaz.
ALLAH benimi gorup duyacak.
Burasi ALLAHin unuttugu yer.
ALLAH deseydi bunu yapmazdim.
ALLAHlik Ali bey.
ALLAH baba.
Yukarida ALLAH var.
Cimrilerin ALLAHi.
Kahrolsun Seriat.
Kader utansin.
kahpe felek.
Fala inanma falsizda kalma.
Azrail suratli adam.
Nuh der Peygamber demez.
Ne gunah isledimki tovbe edeyim.
Sunnetin yerimi simdi, o eskidenmis.
Seninle Cennete bile girmem.
Yalansiz iş varmi.
Sen namazi bosver, kalbime bak sen.
Onda iman ne gezer.
Imalat hatasi ( Yaratilan icin)
Okuz Aleyhisselam.
Kiyamet hacilar/hocalar yuzunden kopacak.
Tabiat yaratti, doga mucizesi.
Ahirete gidip gelenmi var
Kuran carpsin/ ALLAH carpsin / Ekmek carpsin.
ALLAH kahretsin.
Lanet olsun

bekir

sadece bir kul
Yönetici
şirk, kelime manası olarak “ortaklık” demektir. şirk terimi, Türkçe Kuran meallerinde, yer yer ALLAH’a “eş koşmak”, “ortak koşmak” olarak da tercüme edilmiştir.

Fala inanma falsizda kalma.
Nuh der Peygamber demez.
Ne gunah isledimki tovbe edeyim.
Sunnetin yerimi simdi, o eskidenmis.
Sen namazi bosver, kalbime bak sen.
Onda iman ne gezer.
Okuz Aleyhisselam.
ALLAH carpsin
ALLAH kahretsin.

Lanet olsun

Bu ifadelerdeki şirki maalesef anlayamadım. İzahı mümkünmüdür...

istanbluerdem

New member
ne gunah ısledımkı tovbe edeyım

tovbe edmemeız ıcın ıllakı gunah mı ıslemelıyız o zaman hrıstıyanlardann farkımız ne oluyor onlar gunah ısledıkce gunah cıkarma dedıklerı seyı yapıolar sadece bır gunah ısledıgımız zaman mı tıvbe etmelıyız bence her zamn tovbe edıp her zaman allah(c.c) ıbadet edmelıyız

nuh der peygameber demez

bazı anlarda ınadımızdan vazgecmelıyız cunku inat etmek kendine aşırı güvenmeye, gurur ve kibir yüzünden insanlar nazarında sevimsizleşmeye, kötülük ve şerre bulaşmaya yol acar

sunnetın yerımı sımdı o eskıdenmıs

sennet de ıslamın muslumanlıgn bır parcasıdrı sıyasal sımge degıldır :D:D
sunnetın yerı vaktı olmaz bu sıozden benım anladıgım sudur sunnet eskıde yapılıordu sımdı cagımız geıstı sunnete gerek yok kelımesını anlıyorum

fala ınanma falsızda kalma

fal buyu vs vs gıbı seyler zaten allah sırk kosmaktır yazılan kaderı degıstırmektır yada glecegeı gormek gelecegı gorek ve yazılan kaderı degıstırmek sadece allah(c.c) mahsustur

sen namazı bosver kalbıme bak sen

namazı her ne olursa olsun aksaltmamalıyız hz.muhammed(s.av) donemınde savaslarda bıle namaz vaktı geldıgınde bır grup asker gerıye cekılıyor namaz kılıyor dıger grup savasa devam edıyor sonra gerıye cekılen grup savasa gelıyor savasa ddevam eden grup gerıye cekılıp namaz kılıyor burdada namazı bosver denılıyor allah(c.c) namazı bızlere farz kılmıs ve farza bosver demkne oluyor

onda ıman ne gezer

ımanın kımde ne kadar olup oldugunu allah(c.c)baska kısme bılmeze ve yporum yapamaz bu konu hakkında ınsanlarımıza arkasından yapılan gıybet ne kadar gunahsa ınsaların arkasından yapılan yoprumlar da gıybet kısmna gırdıgı ıcın o kadar gunahtır

okuz aleyhısselam

burda aleyhısselam ısmını bızler genelde kımlere kullanırız ıslam buyuklerıne ve ıslam buyuklerıne yapılan hakaretler allah(c.c)a sırk kosmak degılmıdır

allah(c.c) carpsın

bu sadece bır beddua buna benımde aklıma bı yorum gelmedı

allah(c.c) kahretsın ıse

kahretme konusuna gelınce herkes kahr edebılır ama allah(c.c)teala sızce kahredermı

acıklamalrım bu sekılde kı ıysallah dogruları yazmısımdır bekır abı ve sızce bu kelımeler sırk mıdır degılmıdır

bekir

sadece bir kul
Yönetici
Değerli Kardeşim

Bahsi geçen cümleler, sözler, kullanılması veya uyulması halinde; günah yahut daha ileri buyutları olabilecek sözler olabilir.

Ancak şirk dediğimiz Allah'a eş-ortak koşma ise başka bir haldir. Ben bunu demek istiyorum.
O zaman konuyu "Kişiyi şirke ve günaha sokan sözler" diye değiştirmek gerekir. Zira bu forumdan bilgilenen bir çok insan olabilir ve bu bilgileri de bir başka platform da satabilir. Her hangi bir münazara ortamında bu yanlış bilginin kaynağı sorulduğunda ise İslam Forum refüze olur. Bu denli hassasiyet içinde bulunmamızı hoş göreceğinizi temenni ediyorum. Selam ile...

istanbluerdem

New member
Değerli Kardeşim

Bahsi geçen cümleler, sözler, kullanılması veya uyulması halinde; günah yahut daha ileri buyutları olabilecek sözler olabilir.

Ancak şirk dediğimiz Allah'a eş-ortak koşma ise başka bir haldir. Ben bunu demek istiyorum.
O zaman konuyu "Kişiyi şirke ve günaha sokan sözler" diye değiştirmek gerekir. Zira bu forumdan bilgilenen bir çok insan olabilir ve bu bilgileri de bir başka platform da satabilir. Her hangi bir münazara ortamında bu yanlış bilginin kaynağı sorulduğunda ise İslam Forum refüze olur. Bu denli hassasiyet içinde bulunmamızı hoş göreceğinizi temenni ediyorum. Selam ile...

sımdı anladım bekır abı uyardıgın ıcınde ayrıca tesekkur ederımpekı konunun baslıgını nasıl degıstırebılırmıyız mumkunmu acaba

Üst Alt