kardeşlerim cevaplarınız için teşekkürler ama yanlış anlamışsınız galiba benim derdim önce kendim sonra insanlık alemi eğitimsizliğimizden nefis kanallarımız lağım kanalları gibi genişlemiş ruh kanallarımızda iğne deliği gibi daralmış nefsin isteğini attıkmı kanala balina gibi yutuyor ruhun isteğini ise iğne deliğinden iplik geçirir gibi zorlanıyoruz amacım ruhen güçlü kardeşlerimin yardımıyle nefis kanalını daraltıcı fikirler ruh kanalını genişletici fikirler istiyorum allahrızası için
Selamün aleyküm.
İnsanı hep kemiren duygu, " Her işi ben veya karşımdaki yapıyor" dur. Buna karşı, " Her işi ALLAH TEALA yapıyor" diye kendimize telkin etmektir. İnsan ALLAH TEALA' dan gelme bir nefse sahip olduğu için sürekli işleri ben yapıyorum gibi bir büyüklenmeyle karşılaşıyor. Kendimize "ALLAH TEALA' nın bir parçası" olduğumuzu telkin etmeliyiz. Yani İbrahim(a.s.)' ın kıssasındaki gibi biz işi yapan bir vesileyiz. Yani atamız
İbrahim(a.s.) oğlunu ALLAH(c.c.) rızası için kurban ediyordu.Yani yaptığımız işten kendimize bir pay çıkarmamak gerek. Bunun çok zor bir durum olduğunu biliyorum fakat buna zorunluyuz. Hani bir ayet' de diyordu ya,
"Allah(c.c.)' ın yardımcıları olun", bizim bir parça olduğumuzu kabullenmemiz gerek. Kendimde dahil en büyük sorunumuz bu. Bunu aşmak çok zor, çünkü ALLAH TEALA' dan bir parçamız var. İnşallah Allah Teala' nın yardımıyla her zorluk aşılır. Yeterki biz samimi olarak isteyelim.