Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şarz olmak ruhen fikri olan varmı lütfen

mmelek

New member
allah bizi sevk sefa sürsün diyemi yarattı beni bilsinler sevsinler sevenlerde hareketleriyle belli etsin diye yarattı fıtri olarakta bunu yaparsaz kalbimiz huzur duyar değilse içimizde bir kurt devamlı bizi kemirir durur bizde bu kemirtiyi engellemek için sigara alkol ereyon yetmez sonundada altın vuruş ölümdür bu yazdığımı tersin söyleyen varsa lütfen beni ikna etsin alternetifi olan varsada lütfen katkıda bulunsun önce benim daha sonra bütün insanlığın buna ihtiyacı var lütfen

tuana76

New member
kardeşim.altın vuruşa ne gerek.altın duayı denesene.bilir misin dua ne muhteşem bir kuvvet.darda kaldığın her an dua et.dualarım sizinle olsun

ESAT OLCAY

New member
Allahın bize verdiği en büyük cennet kapısı tövbe kapısıdır

mmelek

New member
kardeşlerim cevaplarınız için teşekkürler ama yanlış anlamışsınız galiba benim derdim önce kendim sonra insanlık alemi eğitimsizliğimizden nefis kanallarımız lağım kanalları gibi genişlemiş ruh kanallarımızda iğne deliği gibi daralmış nefsin isteğini attıkmı kanala balina gibi yutuyor ruhun isteğini ise iğne deliğinden iplik geçirir gibi zorlanıyoruz amacım ruhen güçlü kardeşlerimin yardımıyle nefis kanalını daraltıcı fikirler ruh kanalını genişletici fikirler istiyorum allahrızası için

yýldýz

New member
kardeşlerim cevaplarınız için teşekkürler ama yanlış anlamışsınız galiba benim derdim önce kendim sonra insanlık alemi eğitimsizliğimizden nefis kanallarımız lağım kanalları gibi genişlemiş ruh kanallarımızda iğne deliği gibi daralmış nefsin isteğini attıkmı kanala balina gibi yutuyor ruhun isteğini ise iğne deliğinden iplik geçirir gibi zorlanıyoruz amacım ruhen güçlü kardeşlerimin yardımıyle nefis kanalını daraltıcı fikirler ruh kanalını genişletici fikirler istiyorum allahrızası için

Selamün aleyküm.
İnsanı hep kemiren duygu, " Her işi ben veya karşımdaki yapıyor" dur. Buna karşı, " Her işi ALLAH TEALA yapıyor" diye kendimize telkin etmektir. İnsan ALLAH TEALA' dan gelme bir nefse sahip olduğu için sürekli işleri ben yapıyorum gibi bir büyüklenmeyle karşılaşıyor. Kendimize "ALLAH TEALA' nın bir parçası" olduğumuzu telkin etmeliyiz. Yani İbrahim(a.s.)' ın kıssasındaki gibi biz işi yapan bir vesileyiz. Yani atamız İbrahim(a.s.) oğlunu ALLAH(c.c.) rızası için kurban ediyordu.Yani yaptığımız işten kendimize bir pay çıkarmamak gerek. Bunun çok zor bir durum olduğunu biliyorum fakat buna zorunluyuz. Hani bir ayet' de diyordu ya,
"Allah(c.c.)' ın yardımcıları olun", bizim bir parça olduğumuzu kabullenmemiz gerek. Kendimde dahil en büyük sorunumuz bu. Bunu aşmak çok zor, çünkü ALLAH TEALA' dan bir parçamız var. İnşallah Allah Teala' nın yardımıyla her zorluk aşılır. Yeterki biz samimi olarak isteyelim.

vulgata QURAN

New member
gecenin bir yarısında kalk ve ağır ağır düşüne düşüne Kuran oku

Z

zeynep_hearty

Guest
dualarınız olmasa ne ehemmiyetiniz var der yaradan..dua dua dua nuhakkak kabul görücektir gerçekten isteyen için ..selam ve dua ile...

mhmt

New member
paralı birini düşünelim..
istediği herşeye istediği zaman sahip olabilecek biri..
onu alıyor..bunu alıyor..
alıyor..kullanıyor..veriyor..
bu şu demek dünyada tadılabilecek herşeye sahip..
herşey elinin altında...
eee?
ömür bitmedi ama tadılacak herşey bitti...
bitti..bitti..bitti...yok başka bişey..
o zaman o kişi kendindekii boşluğu nasıl dolduracak....
MANEVİYATLA....
ancakk burda bi sıkıntı var..
hangi maneviyet..!!
avrupada filan bakın..o dünyaca ünlüler filan hep bi yerlere bağlılar..
tarikatlar filan..
neden?
çünkü tadacakları herşey bitti bu dünyada....
ve sizin dediğiniz o kemirme başlar sonra böyle sapkın tarikatlar gelir..
işte burda İSLAM la tanışma şerefina sahip olanlar...
işte onlar kurtuluşa ereler..
bazılarıda ateizme sarılır...
bazıları bişi bulamaz ve intihar eder..
bazıları bilmem nerelere gider..
vs vs vs...
ama akıllı olanlar diğer yerlerde de huzur bulamaz ve sonunda islamı bulurlar..
heralde burda ALLAHIN HİDAYET VERMESİ devreye girer.

bilmem istediğinize göre bişiler yazabildimmi..??

mhmt

New member
devamı...

bunun ardından islamla şereflenenler dediğiniz
gibi o boşluğu amellerle doldururlar
ve huzur bulurlar..
işte ibadetlerimiz bizi yanlıştan engelleyen..
bizi durduran...
görevini görür..(allahın izniyle)

Üst Alt