Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

peygamberimizin döneminde olmayı istermiydiniz???

sURGUn

New member
peygamberimizin döneminde olmayı istermiydiniz???

anket değil yorum bekliyorum...

surgun08608tl6.gif

the okuz

New member
şimdi verdiğim cevap belki saçma gelebilir ancak cevabım kesindir: istemem çünkü Allah beni bu zamana layık gördüysen benim bir daha görüş belirtmeye hakkım yoktur...

sURGUn

New member
s.a
ama diğer tarafda da peygamber efendimizi görme şansını hatta onunla beraber savaşma,ona hizmet etme şerefine erişebilir...

surgun08590jc7.gif

Mahfuz

New member
ümmetimin evveli ve ahiri hayırlıdır buyuruyor Efendimiz. belki evvelinden olamadık ama inşallah ahirinden oluruz.

Aysegul

New member
Ahh sorman bile kabahat;) ....Onu bir kere şöyle dünya gözüyle görsem ben daha ne isterim...Neyse bu halimizede şükür...İnşallah rüyada görmek nasip olur birgün...

erbatan

New member
bu nasıl bir soru böyle...onu her iki cihandada görmeyi herşeyden çok arzularıdım...

ibrahimonur

New member
Keşke O Dönemde Olaydimda Savaşta Ona Siper Olup öleydim

Allah(cc) O çetin Hesap Günü Bizi Onun şefaatine Nail Etsin Inşallah Aminnnnn

alptraum

New member
Web sitesi
www.muhakeme.net
ya o gün yaninda olsaydim ona bu halli bir ümmet olmak beni utandirirdi necip fazil diyor ya ak sütün icindeki ak kili farkedecek genclik....ama ak sütü bulandirmis bir genclik var ve bu denli bu günahlarin icerisinde korkardim her zaman korktugum gibi utanirdim.....gencligimden........

SouthAmerica

New member
1-2 yorum cok güzel, ona Siper olmak icin Cihanlarda neler vermezdik degilmi? Tüylerim diken diken oluyor daha simdiden..

2000'li yillarda, genclik cok kirli, bizde ister istemez bulastik.. Yüzüm kara cikmak istemem karsisina.. :(

Enver Ýstek

metin mete
Ona nasil anlatirdik insanlarin Allahin dinini Allaha has kilamadi diye senden sonra o kadar sulandirdikki hepimiz senin gösterdigin Allahin ipine okadar uzak düstükki yüzünü döndügün Hanif Ibrahimin Milletinden o kadar kactikki,Seni kah cani kah yeni din kurucu kah sabi kizla evlenen(affet daha acik yazamiyorum)kah Allahin ortagi kah seni ilah ilan ettik,Senin kavmim Kitabullahi terk etti sözünü tam tamina icra ettik biz o kadar zalimlestikki senin getirdigine karsi yüzlerce yazdik cizdik sonunda sadece ismin kaldi senin bizden davaci oldugun asikardir o nedenle senin huzurunda olmak Allahtan benim icinde mahrifet dilemen icin yaninda olmayi arzulardim.O dönemde yasayipta senden baska lider tanimamak ne güzel olurdu simdi bak 73 ü coktan gectik yüz küsürlerdeyiz Allahin gazabina dücar olduk her gün bir yerden bizi kemiriyorlar bak simdide Filistin lübnan senin ümmetim dediklerinde firka kavgasinda senden ne kadar uzagiz sana ne kadar yabanciyiz bizmi senin ümmetiniz hayret kilimiz kipirdamadan öylesine vurdum duymaz insanlar oldukki rab edindigimiz din büyükleri seyhlerimiz sadece bedua ediyor baska kocaman bir HIC....Kimiside hala ehli salible kol kola Allahtan utanirda senin karsina gelmeye cesaret edemezdim.Utanmazlara hic bir sey diyemem ama ben .................

Mahfuz

New member
Senden başka efendi, lider tanımamak... Senin sünnetini yaşamak... Seni yaşamak, yaşatmak... Biz bunu unuttuk. Seni unuttuk. Allah buyuruyor "Sen onların içinde olduğun müddetçe herhalde onlara azab edecek değiliz". Sen gittin aramızdan...

Yağmur, gülşenimize sensiz, baldıran düştü
Düşmanlık içimizde; dostluklar yaban düştü
Yenilgi, ilmek ilmek düğümlendi tarihe
Her sayfada talihsiz binlerce kurban düştü

...

Sensiz kaldırımlara nice güzel can düştü
Yarılan göğsümüzden umutlar bican düştü
Yağmur, kaybettik bütün hazinesini ceddin
En son, avucumuzdan inci ve mercan düştü

...

Sarardı yeşil yaprak; dal koptu; fidan düştü
Baykuşa çifte yalı; bülbüle zindan düştü
Katil sinekler deldi hicabın perdesini
İstiklal boşluğuna arılar nadan düştü

...

Sensizlik depremiyle hancı düştü; han düştü
Mazluma sürgün evi; zalime cihan düştü
Sana meftun ve hayran, sana ram olanlara
Bir bela tünelinde ağır imtihan düştü

...

Sensiz, tutunduğumuz dallardan yılan düştü
İlkin karardı yollar, sonra heyelan düştü
Güvenilen dağlara kar yağdı birer birer
Sensizlik diyarından püsküllü yalan düştü

...

Hazindir ki, dertleri aşmaya umman düştü
Ayrılığın bağrımda büyüyen bir yaradır
Seni hissetmeyen kalp, kapısız zindan olur
Sensiz doğrular eğri, beyaz bile karadır
Sesini duymayanlar girdabında boğulur
Ana rahminde ölür sensizlikten bir cenin
Şaşkınlığa açılır gözleri, görmeyenin

...

Tavanı çöktü aşkın; duvarlar üryan düştü
Toplumun gündemine koyu bir isyan düştü
İniltiler geliyor doğudan ve batıdan
Sensizlikten bozulan dengeye ziyan düştü

daha nasıl anlatılır ki...

gül21

New member
Aysegul' Alıntı:
Ahh sorman bile kabahat;) ....Onu bir kere şöyle dünya gözüyle görsem ben daha ne isterim...Neyse bu halimizede şükür...İnşallah rüyada görmek nasip olur birgün...

evet efendim her halimize şükür.lakin sadece onun için degil asrı saadeti her anıyla yaşayabilmek............hiç olmazsa onun aşkıyla yananları görmek.......bir ubeyde olabilmek......bir enes bin malik.bir mus'ab bin umeyr......h.z hamza(r.a)ın ölümü bile korkutan yürüyüşünü görebilmek.h.z ömer(r.a)ın adeletini yaşayabilmek.....h.z ali(r.a)ın çocuk yaşta göstermiş olduğu cesareti......ilk bayan şehid sümeyye(r.a)ı kısacası hasret kalınacak o kadar çok şey varki bunları saymaya yazmaya gücümüz yetmez

seyfullah putkýran

New member
Web sitesi
www.tevhidyolu.net
gül21' Alıntı:
evet efendim her halimize şükür.lakin sadece onun için degil asrı saadeti her anıyla yaşayabilmek............hiç olmazsa onun aşkıyla yananları görmek.......bir ubeyde olabilmek......bir enes bin malik.bir mus'ab bin umeyr......h.z hamza(r.a)ın ölümü bile korkutan yürüyüşünü görebilmek.h.z ömer(r.a)ın adeletini yaşayabilmek.....h.z ali(r.a)ın çocuk yaşta göstermiş olduğu cesareti......ilk bayan şehid sümeyye(r.a)ı kısacası hasret kalınacak o kadar çok şey varki bunları saymaya yazmaya gücümüz yetmez
Allah C.C: razı olsun

Mahfuz

New member
gül21' Alıntı:

evet Onlar bu saydıklarınızı Muhammed (s.a.v.) ile yaşadılar. Onlar gibi olabilmenin yolu Muhammed'i (s.a.v.) bulmaktır. verasetül enbiya olanları bulmaktır. vekil aslı gibidir. Muhammed (s.a.v.) gibi olanları bulmak lazım...

gül21

New member
mahfuz bey demiş ki;

evet Onlar bu saydıklarınızı Muhammed (s.a.v.) ile yaşadılar. Onlar gibi olabilmenin yolu Muhammed'i (s.a.v.) bulmaktır. verasetül enbiya olanları bulmaktır. vekil aslı gibidir. Muhammed (s.a.v.) gibi olanları bulmak lazım...

selamün aleyküm efendim.çok haklısınız onlar gibi olabilmenin yolu,onlar gibi yanmaktır.yanmayan,olmaz;olmayan,bulmaz.yanlız son kelimenizi yanlış anladım herhalde.çünkü peygamber edendimiz(s.a.v) gibi olan gelmemiştir bundan sonrada gelmeyecektir.hakkınızı helal etmenizi istirham ederek son cümleyi düzeltmenizi isteyebilirmiyim?

Mahfuz

New member
gül21' Alıntı:
mahfuz bey demiş ki;

selamün aleyküm efendim.çok haklısınız onlar gibi olabilmenin yolu,onlar gibi yanmaktır.yanmayan,olmaz;olmayan,bulmaz.yanlız son kelimenizi yanlış anladım herhalde.çünkü peygamber edendimiz(s.a.v) gibi olan gelmemiştir bundan sonrada gelmeyecektir.hakkınızı helal etmenizi istirham ederek son cümleyi düzeltmenizi isteyebilirmiyim?

Efendimiz bir tanedir. zaten herşey O'nun nurundan yaratılmıştır. O'nun aynısı bir daha olmaz, olamaz! ama O'nun gibi olunur. bu O olmak demek değildir. O'nun gibi olmaktır. yani O'nun hayatını tümüyle kendi hayatına aktarmış insanları kasdediyorum. Allah Dostlarını kasdediyorum. Allah Dostlarının tek derdi vardır Efendimiz gibi olmak, O'nun izinden yürümek.

gül21

New member
efendim ALLAH razı olsun.hakkınızı helal ediniz.anlatmak istediginizi anlamıştım lakin böyle bir açıklama yapmanızı şunun için istedim bazı yanlış anlaşılmalar olur ve tartışma çıkar düşüncesiyle.hoş görünüz için ALLAH razı olsun efnedim.selamünaleyküm

Mahfuz

New member
gül21' Alıntı:
efendim ALLAH razı olsun.hakkınızı helal ediniz.anlatmak istediginizi anlamıştım lakin böyle bir açıklama yapmanızı şunun için istedim bazı yanlış anlaşılmalar olur ve tartışma çıkar düşüncesiyle.hoş görünüz için ALLAH razı olsun efnedim.selamünaleyküm

aleyna ve aleyküm selam
anladım. bazen böyle antalmak istediğim şeyleri yanlış dile getirebiliyorum. özür
dilerim.

Üst Alt