Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz kılmakta zorlanıyorum..

nisanur_35

New member
Katılım
11 May 2010
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
40
selamun aleyküm arkadaşlar.

yaklaşık olarak 7 aydır namazımı kılıyorum. yani yeni başladım sayılır. ilk zamanlar namazımı hiç kaçırmıyordum ama şimdi zor kılıyorum. bazen bikaç gün aksatıyorum,bırakıyorum sonra yine başlıyorum:( bu durum da canımı çok sıkıyor,ne yapabilirim bu konuda. yeniden nasıl eskisi gibi eksiksiz olaraka kılmaya devam edebilirim. bırakmanın çok günah olduğunu biliyorum ama yine de yapacağımdan geri kalmıyorum. siz değerli kardeşlerim bana biraz yol gösterirseniz çok memnun olurum.

Allah razı olsun,Rabbim yardımını ve bereketini üzerimizden eksik etmesin...
 

sumisali

New member
Katılım
3 Nis 2009
Mesajlar
1,903
Tepkime puanı
2,112
Puanları
0
Günde 60 kere Allah'a isyan olurmu ?


Bir namazda 12 tane farz var. Bir günde 60 farz eder. Bir müslüman, beş vakit namazını kılmazsa, günde tam 60 kere Allahü teâlâya karşı gelmiş oluyor. Bu insan nasıl kurtulacak?

İbadetlerin hepsini kendinde toplayan ve insanı Allahü teâlâya en çok yaklaştıran şey namazdır. Namaz kılmak, huzur-u ilahiye çıkmak demektir. Allahü teâlânın huzurunda olduğumuzu bilerek okumalıyız. Namazı ne olduğunu bilerek kılmalıyız.

Huzur-u ilahide toplanmak çok büyük nimettir. Huzur-u ilahi namazdır. Allahü teâlâ, namazdan sonra “İste kulum vereyim” diyor. Bu saat-i icâbedir. Hele Cuma günü öyle bir saat vardır ki, o anda yapılan dua red olmaz. Âlimler, Cuma günü (saat-i icabe) ikindi namazı vaktidir buyurmuşlar
Allahü teâlâ İslam düşmanlarına azap etmekte niye acele etmiyor diye merak ediliyor. Buraya bir karınca gelse ve bize kafa tutsa biz onu muhatap kabul eder miyiz? Kâinata kıyasla derya yanında damla bile olmayan bu dünyada, yine dünyaya kıyasla deryada damla olmayan insanı da Allahü teâlâ muhatap kabul etmiyor. Namaz hariç... Kul Allahü ekber deyip de namaza durduğunda Allahü teâlâ onu muhatap kabul ediyor.

Namaz kılmamak üç türlüdür. Birincisi farz olduğunu bilmiyordur, ikincisi tembellikle kılmıyordur, üçüncüsü de ehemmiyet vermiyordur. Ehemmiyet vermeyen kâfir olur. Ehemmiyet vermemek, zerre kadar da olsa üzülmemek demektir.

Kıyamet günü hesap evvela imandan, sonra namazdandır. Tek vakit namazı kaçırmaktansa, bin kere ölmeyi tercih etmeli. Nerede ve ne şart altında olursa olsun mutlaka namaz kılmalı.

Kur'an-ı kerim şifadır. Fakat şifa, suyun geldiği boruya tâbidir. Pis borudan şifa gelmez
Kalbin tasfiyesi (temizlenmesi); İslamiyet’e uymakla, sünnetlere yapışmakla, bid'atlerden kaçmakla ve nefse tatlı gelen şeylerden sakınmakla olur.

Ehl-i sünnet âlimlerinin eserlerini okumalı, kıymetli nasihatlerine, hikmetli sözlerine kulak vermeli! Allahü teâlâ, bahar yağmuru ile toprağa hayat verdiği gibi, ölü kalbleri hikmet nurları ile diriltir.
selametle
 

radikal

New member
Katılım
10 Şub 2007
Mesajlar
2,635
Tepkime puanı
1,763
Puanları
0
Yaş
50
Konum
Gönül aleminden
Cemaat ile 40 gün namaza devam edin. Beş vakit namazı cemaat ile kıldığınız zaman hastalığınızın geçtiğini ve tam tersi vakit girsin diye gözünüzün saatte olduğunu zamanla müşahede edeceksiniz.

Eğer bayansanız kendinize namazları beraber kılabileceğiniz arkadaşlar edinmeniz. Bu babanız da olabilir, anneniz de olabilir, kız kardeşiniz de olabilir. Önemli olan beş vakiti de yanında kılabileceğiniz her hangi bir yakınınızın bulunmasıdır.

Tecrübe ile sabittir, denemesi bedava nasıl olsa...
 

eflatun

New member
Katılım
17 Nis 2010
Mesajlar
34
Tepkime puanı
36
Puanları
0
Dilimize degil önce yüregimize isleyecegiz amacimizi.Kalp asil sahibini bulunca,bir bakmissin secdeden kalkmaz olmus basimiz.
Allah(cc) kabul olan namazlar kilmamizi nasip eylesin.
 

Selim

New member
Katılım
12 Nis 2010
Mesajlar
378
Tepkime puanı
311
Puanları
0
Aleyna aleyküm selam

Şu Hadis-i Şerifleri okuduktan sonra namazı hiçbir zaman bırakmayacağımı hatta üşenmeden kılacağıma karar verdim, ölsem tekrar namaz kılmak için Allah c.c. dan bir ömür daha isterim. Rabbim bu duygulardan ve bu şuurdan beni ayırmasın, sizede en az benim düşündüğüm gibi düşünmeyi nasip etsin.

Hadis-i Şerifler;

(İman ile küfür arasındaki fark, namazı kılıp kılmamaktır.) [Tirmizi]

(Namaz kılmayanın Müslümanlığı, abdest almayanın namazı yoktur.) [Bezzar]
(Namaz kılmayanın dini yoktur.) [İbni Nasr]

(Namazı kasten terk eden kâfirdir.) [Taberani]
(Beş vakit namazı terk eden, Allahü teâlânın hıfz ve emanından mahrum olur.) [İbni Mace]

Namaz kılmayanın ibadetlerine sevap verilmez) (Ebu Nuaym)

(Münafıklara en ağır gelen namaz, yatsı ile sabah namazını cemaatle kılmaktır. Bunlardaki ecri bilen, sürünerek de olsa, cemaate gelir.) [Buhari]
 

seyfullah putkýran

New member
Katılım
30 Eyl 2005
Mesajlar
5,807
Tepkime puanı
205
Puanları
0
Yaş
40
Konum
Ruhlar Aleminden
Web sitesi
www.tevhidyolu.net
selamun aleyküm arkadaşlar.

yaklaşık olarak 7 aydır namazımı kılıyorum. yani yeni başladım sayılır. ilk zamanlar namazımı hiç kaçırmıyordum ama şimdi zor kılıyorum. bazen bikaç gün aksatıyorum,bırakıyorum sonra yine başlıyorum:( bu durum da canımı çok sıkıyor,ne yapabilirim bu konuda. yeniden nasıl eskisi gibi eksiksiz olaraka kılmaya devam edebilirim. bırakmanın çok günah olduğunu biliyorum ama yine de yapacağımdan geri kalmıyorum. siz değerli kardeşlerim bana biraz yol gösterirseniz çok memnun olurum.

Allah razı olsun,Rabbim yardımını ve bereketini üzerimizden eksik etmesin...


Bu sorunu namaza başlayan tüm kardeşlerimiz hemen hemen yaşar,
İlk zamanlar mevlanın vermiş olduğu istek ve heves ile namaz kılarsınız , namazdan daha lezzetli hiçbirşey gelmez size, daha sonra bu halin bizden kaynaklanan bir hal olduğunu düşünür, hep bu halin bizde kalacağı yanılgısına kapılırız nitekim daha sonralarda bu lezzeti kaybederiz öyleki belki namaz kılmak bizim için bir külfet haline bile dönüşebilir o vakitlerde "Allah'ı mı kandırıcaksın , namaz kılmak içnden gelmiyor böyle eğilip kalkmanın ne anlamı var bırak gitsin." gibi sağdan yaklaşan vesveseler etrafımızı sarar kuşatır. Nitekim bunun dışında buna benzer vesveselerde bizi sara bilir.

Teşbihde hata olmasın , muhtemelen 35 yazmanız hasebi ile yaşınızı öyle kabul edip sizi evli ve çocuk sahibi olarak düşündüm değilsede mevla inşallah hayırlısını verir sizin için . Çocuk nasıl ki emekleme döneminde ebebyni ona yürümeyi öğretmek adına ellerinden tutat ve ayağa kaldırır, yürütür. Çocuk ellerinden tutan ebebyin varlığından habersiz gibi kendi yürüdüğünü zanneder ve koşmaya çalışır öyleki bu meziyetin kendine ait olduğunu zanneder. Daha sonra ebebeyn çocuğun ellerinen bırakır çocuk biraz sendeler daha sonra yere düşer. Meziuyetin kendine has olmadığını idrak eder ve aczini bildirircesine ebeynin gözlerine bakar tekrar yapmasını dilercesine feryad eder o hali tekrar yaşamak istediğini lisanı hal ile dile getirir.

Dediğimiz gibi Teşbihte hata olmasın ; özellikle bu islami yaşama yeni meyillenmiş kardeşlerim mevlanın verdiği lutuf ve kerem ile bir hazza ulaşırlar öyleki o an herşeynden arınmış , herşeydan uzak, her sıkıntıdan beri bir halde mevla ile muhabbet kurabilmenin mutluluğunu yaşarlar. O andan daha sevimli hiçbirşey gelmez. O kadar ihlaslıdırki namazı duyar duymaz camiye bile gidenleri görmüştüm. Namazı alı koyucak herhangi bir dünyevi olay ona azap gibi gelir, namazı kaçıcak olsa içi daralır sıkılır patlar. Hemen orayı terkeder ve mevlanın huzuruna varır. Daha sonra sınavlarla dolu dünyamızda ibadetlerimizdeki azmi ve çabayı görmek istiyen mevla hz. senin üzerinden manevi yardımını bir an keser o lezzeti alamaz hale gelir, belki o herşeyden sevimli gelen namaz sana eğilip kalkması kulfet haline gelmiş bir eyleme dönüşmüştür. Zannetmeyin bu size has bir özelliktir yahut size özgü bi haldir bu bir süreçtir. Başlangıç sürecini geçmiş sınama sürecine tabisiniz. Bize düşen bu hazzın bize ait bir maziyet olmadığını anlamak, bu hazzı vereninde , namazı kıldıranında Mevla hz. olduğunu bilmek , namaz ve diğer ibadetlerin onun ihsanı olduğunu düşünüp, yere düşen çocuğun duyduğu acı ile manevi düşüşümüzün ızdırabını yaşayıp göz yaşları içinde,
ya rabbi ben acizim , sen kadir mutlaksın ,
medet eyle , bana taddırmış olduğun lezzzeti benden uzak eyleme,
Sen beni nefsimle baş başa bırakma, yoksa kendine zulmedenlerden olurum.
Sen bana merhamet eyle , yardımınızı üzerimden eksik etme ...
Gibi bir yakarış ile mevladan tekrardan aynı tadı yaşatması için dile getirip bunun ızdırbanı yaşarsak. İnşallah tekrardan aynı tada daha kuvvetli bir şekilde ulaşabiliceğiniz taraftarıyım. Çünkü bende dahil bir çok kardeşimiz bu süreci yaşadı.
Size düşen bu süreçte nefsinize ve şeytana karşı direniş gösterip, size tad vermesede , nefsinizce eğlip kalkmak diye tabir edilsede namazlarınızda azminizi ve ısrarınızı mevlaya kanıtlmak olmalıdır. Siz bu şekilde çok değil bir süre inadınızı gösterirseniz İnşallah mevla ağzınızın tadını bozmıcaktır. Bu benim şahsıma ait tesbitlerimdir Mevla doğrusunu bilir. Diğer arkadaşların önerilerinede tabi olabilirsiniz. Mevla kaybettiğiniz menavi huzurunuzu tekrar size ulaştırsın.
 

nisanur_35

New member
Katılım
11 May 2010
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
40
selamun aleyküm arkadaslar. yazmış olduklarınıza biraz geç cevap yazıyorum. hepinizden Allah razı olsun bana vermiş olduğunuz tavsiyeleriniz için. namazıma ilk başladığım zaman o kadar büyük hevesle kılıyordum ki hoca Allahu ekber der demez abdest almaya başlıyordum.bu böyle 5-6 ay kadar gtti ama sonra ne oldysa içimdeki o heves kalmadı :( ama yazdıklarınızdan sonra ve Yüce Rabbim'in emrini düşündükten snra yine eskı şevkle başlamaya çalısıcam ve bunun için Rabbim'e yalvarıcam. Allah'ım inşallah eskisi gibi büyük bi heyecanla tekrardan namazımı kılabilmeyi nasip eder'

arkadaşlar bide size bir şey sormak istıyorm. namaz kılarken okunan surelerin sırasyla ilgili. örneğin öğle namazının ilk sünnetine fil suresinden başlıyorum kevser suresine kaadar okuyrm. farzına geldğimde yasin den ya da tebarekeden ayetler okumamın bi yanlışlığı var mı? farzlarda daha uzun sure okumak istediğim için böyle yapıyordum ama tam olarak doğru mu emin değilim,doğru düzgün kılmak istiyorum namazımı. bu konuda bilginiz vardr eminim,yardımcaolursanız seviniirm
Allah razı olsun....
 

bekir

sadece bir kul
Yönetici
Katılım
10 Eyl 2007
Mesajlar
8,132
Tepkime puanı
5,971
Puanları
113
Konum
Daðlardan, yaylalardan


arkadaşlar bide size bir şey sormak istıyorm. namaz kılarken okunan surelerin sırasyla ilgili. örneğin öğle namazının ilk sünnetine fil suresinden başlıyorum kevser suresine kaadar okuyrm. farzına geldğimde yasin den ya da tebarekeden ayetler okumamın bi yanlışlığı var mı? farzlarda daha uzun sure okumak istediğim için böyle yapıyordum ama tam olarak doğru mu emin değilim,doğru düzgün kılmak istiyorum namazımı. bu konuda bilginiz vardr eminim,yardımcaolursanız seviniirm
Allah razı olsun....

Bu şekilde kıraat etmenin hiç bir mahsuru yoktur kardeşimiz.
 

furkan

New member
Katılım
29 Haz 2010
Mesajlar
7
Tepkime puanı
16
Puanları
0
Yaş
44
Sevgili kardeşim

Öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum ve ek olarak bende bir katkıda bulunmak istiyorum.

Böyle bir durumda ibadetlerimizi yapmak istediğimizde yapacağımız ibadeti ne amaçla yaptığımızı göz önüne getirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Örneğin kimi müslüman daha çok azap korkusu ile ibadet ederken kimiside önce Rabbimizin korkusu daha sonraysa Rabbimizin bize vermiş olduğu nimetlere karşılık bir vazife olarak ibadetlerini yapıyorlar.Kendimden örnek vermek gerekirse ben ibadet şeklim ne olursa olsun bunu öncelikle bana verilmiş olan bu cana ve akabinde sunulmuş olan nimetlere karşılık bir vazife olarak görüyorum.

Kendinizi namaz kılmaya korkularla şartlandımamanız gerekiyor.Örneğin bir insan el işi yapmaktan zevk alıyorsa ve hatta bunun sonucunda gelir elde ediyorsa bu kişi bu işi sürekli olarak yapmayı isteyecektir. Fakat aynı işi benimsememiş başka bir insana yaptırmak isterseniz belki bir süre geliri için tahammül edecektir.

Sözün özü sanıyorum tefekkür konusu burada daha fazla öne çıkıyor. Neden ibadet ediyorum sorusuna tam olarak cevap bulabildiğinizde ibadetlerinizden alacağınız lezzeti bir kat daha arttıracağınızı ve bir süre sonrada olayların kendiliğinden rayına oturduğunu göreceksiniz.

Yanlış bilgim varsa arkadaşlarım düzeltirler, şöyle bir konuda var : İbadette süreklilik önemlidir, yani namazda okuduğunuz duaların kısalığı veya uzunluğundan ziyade belli bir düzende yürüttüğünüz ibadet zincirinizde size fayda sağlayacaktır.

Rabbim hepimize hayırlısını versin.

Hayırlı günler
 
Üst Alt