Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mealini bilmeden 5 vakit namaz

alevi1905

New member
Katılım
30 Mar 2011
Mesajlar
18
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
anlamını bilmeden namaz kılmanın manası var mıdır? ne dilediğimizi bilmiyoruz sonucta yada anlamını bilmeden hafız olmanın?
 

Selim

New member
Katılım
12 Nis 2010
Mesajlar
378
Tepkime puanı
311
Puanları
0
Namaz iken okuduğumuz surelerin anlamını düşünerek ne söylediğimizi bilmemiz gerekir. Namazda okunan zammı sure ve dualar kolay ezberlenebilir ve uzun bir süremizi almaz, bilmiyorsak hemen ezberlemek gerekir. Ezbere bildiğimiz diğer Sure ve Ayeti celilerinde anlamını bilmekte fayda vardır.
Bir hadisi şerifte namazda 10 ecir alanda vardır 1 ecir alanda buyurur. Anlamını bilmediğimiz için namazı kılmama gibi bir lüksümüz yoktur, kabul olmaz diye bir tesbitte yoktur.

Hafız olan arapçayı çabuk söker ve öğrenir, arapçası yok diye hafız olmasın demek büyük yanlışlıktır.
Hafız olan kişinin kıyamette şefaat yetkisi vardır diye hadisi şeriflerde belirtiliyor. Hafız olmak büyük iştir. Allah c.c. hepimize nasip etsin.
 

AhuELa

New member
Katılım
11 Haz 2011
Mesajlar
20
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Konum
Edirne
Amin inşallah.Allah razı olsun çok güzel açıklamışsın.
 

sýyah_

New member
Katılım
13 Ağu 2010
Mesajlar
454
Tepkime puanı
222
Puanları
0
Yaş
51
öğrenmek için kimsenin bir engeli yoktur. Kuran herkese hitaben anlaşılması kolay bir dille yazılmıştır. Dili Arapça ise o zaman kendi dilinde çevrilmiş mealinin okunması veya daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak için kuran ehli kişilerin yazdığı tefsirlere başvurmak gerekir. Kuran-ı Kerim herkezin anlayabileceği açık bir anlatımla, içinde ALLAH'tan başka kimsenin kelamının bulunmadığı, özellikle ALLAH tarafından korunduğu, kimsenin üzerinde bir değişiklik yapamıyacağı belirtilen, içinde biz insanlara her konuda yol gösterici olan (yapmamız gerekenler ve yapmamamız gerekenler), örnekler veren ibret alınması gereken hususların olduğu, ahlak ve ihlas en çokta bilgi verici bir kitaptır. En büyük mucizedir. Kuran insana öldükten sonra arkadaşlıktan daha ileri bir konum olan dostluk edecek olan bir kitaptır. Kim yaşadığı hayatında kuranı kerimi okursa ALLAH'a (c.c) saygısını ve sevgisini bu şekilde gösterirse kıyamate kadar kuran o kişiyi yanlız bırakmayacaktır. En güzel amellerin içerisinde kuranda vardır.
 

sýyah_

New member
Katılım
13 Ağu 2010
Mesajlar
454
Tepkime puanı
222
Puanları
0
Yaş
51
Namaz kılarken bir rekatlik namazın içerisinde subhaneke, fatiha, ihlas ettehıyatü, salli barik ve dualarını rabbena atina duasını okuduğumuzu farzedelim; bunların ne anlama geldiği her daim camilerde hutbelerde örneğin mihraç gecesinde ettehıyatü ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Mihracın nasıl gerçekleştiği, ALLAH'ın huzurunda peygamberimiz ile nasıl karşılıklı konuştukları herşey ettehıyatünün içinde vardır. Anlamıda;Ettehiyyâtü lillâhi vessalevâtü vettayibât (Dil ile, beden ve mal ile yapılan bütün ibadetler Allah’a dır.)Esselâmü aleyke eyyühen-Nebiyyü ve rahmetüllahi ve berakâtühüh. (Ey Peygamber! Allah’ın selamı, rahmet ve bereketleri senin üzerine olsun.)Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhis-Sâlihîn.(Selam bizim üzerimize ve Allah’ın bütün iyi kulları üzerine olsun.) en sona olarak bütün melekler hep bir ağızdan aynı anda Eşhedü en lâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Rasülüh.(Şahitlik ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur. Yine şahitlik ederim ki, Muhammed, O’nun kulu ve Peygamberidir.) Burada anlattığım gibi namaz kılan insanın kıldığı namazda ne anlama geldiğini bilmemesi o kişinin kendisinin öğrenmek isteyip istememesi ile ilgilidir. İslam dininde her şey kolaydır ve ALLAH (c.c) bize nasıl yaşamamız için beden sağlık bir sürü şükür etmemiz gerekenleri verdiyse bunları kullanmaktada da her hususta yol gösterici olmuştur. Bizi hiç bir zaman yanlız bırakmamıştır. Her ademoğlu kendi kendine ALLAH (c.c) ile olan mesafesini kendisi açar. ALLAH (c.c) her yarattığına kendisinden bile daha yakındır. Çünkü Yaratan ALLAH (c.c) bizi bizden daha iyi bilir bizi yarattığı için. Öğrenmek isteyen namazda kılarken okuduğumuz surelerin anlamlarını öğrenir yol açıktır kapı kilitli değildir. Tam aksine Peygamberimizden (sav) başka her şey bize bir perdedir. Yaşayan kuran olan Peygamberimiz (sav) bir kapıdır, ondan başka herşey perdedir biz ademoğullarına.
 
Üst Alt