Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Malın bereketi

bcetin811

AMEL-Ý SALÝH
Hz.Ubeyy anlatıyor:

Hz. peygamber beni zekat toplamakla görevlendirmişti.Göreve çıktığım bir gün kendisine zekat olarak iki yasında bir dişi deve düşen birine uğradım.

Ona ''iki yasında bir dişi deve vermen gerekiyor dedim.
O ise ''böyle bir devenin ne sütü vardır ne de yünü kırkılır ya da yük taşıyabilir.onun yerine sana daha büyük daha semiz bir deve vereyim!''dedi.

Bende ''Hz.Peygamberin izin vermediği bir şeyi alamam.gider ona söylersin,kabul ederse bende ederim.eğer almayacak olursa bende almam!''dedim.Bunun üzerine o kişi deveyi de yanına alarak benimle birlikte Hz.Peygambere geldi ve şunları söyledi:

''Ey Allah'ın Resulü!gönderdiğin elçi malımın zekatını almak için bana geldi.Allah'a yemin ederim ki,ne Allah'ın Peygamberi ne de elçisi mallarımı daha önce görmüş değillerdir.ben onun gelişi üzerine mallarımı getirip kendisine gösterdim.bana iki yasında bir deve vermem gerektiğini söyledi.buna karşılık bende böyle bir devenin ne süt verebileceğini ne de yük taşıyabileceğini söyleyerek ondan daha büyük ve semizini vermek istedim.ama elçin bunu kabul etmedi.sizde bakın ve ona göre karar verin,işte devede buradadır!''

Hz.Peygamber ona şöyle buyurdular:
''Sana düşen,elçinin söylediği kadarını vermendir.ancak sen kendi gönlünle ve Allah rızası için daha büyüğünü verirsen Allah da senin için mükafat versin.biz onu alır kabul ederiz.''
Adam; ''Ey Allah'ın Resulü!işte devem,alınız!''dedi...
Hz.Peygamberde onun alınmasını emretti ve adama da malının bereketli olması için dua etti...

Azra

New member
Allah razı olsun kardeş çok hoş bi paylaşım.

Üst Alt