Kurban kesmek için bıçak önceden bilenip hazırlanır ve hayvanın göremeyeceği bir yere konulur. Sonra hayvan ayakları ve yüzü kıbleye gelecek şekilde sol tarafına yatırılır. Hayvanın sağ arka ayağı serbest kalmak şartıyla diğer ayakları bağlanır. Bundan sonra tekbir ve tehlîl getirilir. Arkasından "Bismillâhi Allâhü ekber" denilerek, hayvanın boynuna bıçak vurulur. Sadece nefes borusu, yemek borusu ve şahdamarı olarak üç ana unsur kesilir. Hayvan soğumaya bırakılır, kanının akması beklenir ve sonra derisi yüzülür. Hayvanı elinden gelirse, kurban sahibinin kendisinin kesmesi menduptur. Kendisi kesemezse, bir müslümana kestirir
(Mehmed Mevkufâtî, Mevkûfât)
Bu manada şimdilerde vekalet yolu ile kombinalarda seri, otomatik sistemlerle yapılan kesimler zamane fetvacılarınca caiz olarak değerlendirilse de eksik icra edilmiş olur.
(Mehmed Mevkufâtî, Mevkûfât)
Bu manada şimdilerde vekalet yolu ile kombinalarda seri, otomatik sistemlerle yapılan kesimler zamane fetvacılarınca caiz olarak değerlendirilse de eksik icra edilmiş olur.