Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kim Daha Comert

gulya

New member
Hz Ali Buyuk Kardesi Cafer Ebu Talibin Oglu Abdullah Sicak Bi Gunde Hurma Bahcesine Inmisti.abdullah Burda Dinlenirken Bahcede Calisakn Bi Köle Yemek Saatinde 3 Parca Ekmek Getirildigini Gordu.adam Ekmeklerden Birini Yemege Hazirlandiginda Aniden Onunde Acligi Her Halinden Belli Bi Kopek Durdugunu Gordu.köle Elindeki Ekmeyin Birini Kopegin Onune Atti.kopek Ekmeyi Hemen Yedi.köle Sonra Ikinci Ekmek Parcasini Da Kopege Atti.kopek Bu Ekmeyide Bi Hemlede Yedi Bitirdi.köle Dayanamayib Ucuncu Ekmek Parcasinida Kopege Verdi.sonra Ayaga Kalkarak Isine Devam Edecekti, Bunu Goren Abdullah Kulun Yanina Yaklasti Ve Sordu:
Ey Allahin Kulu Bugunki Erzagin Ne Kadardi? Kölel Utanarak Cevap Verdi:bu Uc Parca Ekmekti
Peki Neden Kendinede Bi Pay Ayirmadin Diye Sordu Abdullah
Baktimki Hayvan Cok Ac Onu Bu Halde Birakmaya Gonlum Razi Olmadi Dedi Kul
Peki Simdi Sen Ne Yiyeceksin Diye Sordu Abdullah
Kölel Cevabinda Oruc Tutucam Dedi
Bunu Duyan Abdullah Caferden Kölenin Sahibini, Evinin Nerde Oldugunu Ogrendi.sonrada Gidib O K[lenin Sahibinden Hem Hurma Bahcesini Hemde K[leyi Satin Aldi.sonrada Hurma Bahcesine Geri Donerek Köleye Hem Bahceyi Hemde Onu Sahibinden Satin Aldigini Anlatti.sonra Ilave Olarak Bunlari Dedi:
Seni Azad Ediyorum Ve Bu Nahceyi Sana Armagan Ediyorum.
Comertligiyle Taninan Abdullaha Bole Bi Soru Sorulurdu:
O Kole Ne Az Ne Cok 3 Ekmek Parcasi Verdi Kopege.sense Karsiliginda Buyuk Bi Hurmalik Ve Azadlik Verdin Ona.bunun Nedeni Nedir?
Abdullah Cevabinda:eek: Elindekinin Hepsini Vermisti.bense Elimde Olanin Bi Kismini Verdim.

Z

zeynep_hearty

Guest
unuttuğumuz değerlerden biri malesef rabbim razı olsun...selam ve dua ile..

mhmt

New member
okunmaya değer, ibret alınması gerek bi yazı...
Allah razı olsun..

Üst Alt