Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kadir gecesi icin...

silverhand

New member
Bu kainatta her sey ALLAHA boyun egmis her sonbahar bahara her her yaz kisa her gece gunduze muazzam bir deveran duzensiz gibi gorunen seyler bile bir duzene hizmet ediyor. Bu muazzam boyun egmenin disinda birtek insan varmis gibi gorunuyor. Irade sahibi belki bu yuzden sadece hayatta kalmak uzere programlanmis diger canlilardan farkli cunku yaptiklari sadece hayatta kalma adina degil ve bu iradeden dolayi belki de yaptiklarindan sorumlu.

Insan boyun egmiyor gibi gorunse de ALLAH en sonunda insana olumle boyun egdiriyor herkes giriyor o tabutun icine hayata karsi en dik en firavunca yasamis insan bile aciz bir bebek olarak basladigi hayatini aciz bir yasli ve sonunda olerek bitiriyor. Hic bir seye boyun egmedim diyen insan sonunda olumun hakikatine boyun egiyor.

ALLAH insan gibi dusunmez ama insana ALLAHIN esmalari giydirilmistir ornek vermek gerekirse insan rezzaktir evladinin ailesinin rezzakidir ALLAH gibi evladini tehdit eder yakarim der kafani kirarim der ama hicbir zaman kiyamaz belli kaideler bozulmadikca. ALLAHI tanimak bilmek icin insanin kendini kendi nefsini bilmesi gerekmektedir.

ALLAHIN sirlari insanin ic manasinda hakikatinde gizlidir. En cok hangi esnaf kazanir en cok boyun egen musterisine deger veren tevazuyla yaklasan ve isinin getirdigi kurallari gozeten dogru yapan. ALLAHIN hazinelerinden manevi ikramlarindan nasiplenmek de buna benzer ALLAH karsisinda en cok boynunu buken kibrini yenen ve ALLAHI reis olarak kabul etmenin gerektirdigi kurallari yani seriatini uygulayan hem dunyada hem ahirette muvaffak olur. O kul icin korku ve mahzunluk yoktur fakirlik yoktur kimsesizlik yoktur ALLAHLA beraberdir her seye gogus gerecek guctedir.

ALLAHA boyun egmeyen gercek sayginin sevginin itimatin ALLAHA oldugunu bilmeyen ALLAHA iltica etmeyen hayatini korkuyla ve bu korkuyu unutmak uzere duzenin getirdigi nefsin tatminine yonelik seylerle oyalanir durur.

La Ilahe Illallah la yok demektir ALLAHTAN baska ilah edindigin her seyi yok say makami olan kalbinde ALLAH zuhur etsin. Her seyi mana cihetinde ya da deruni boyutta degerlendirmek ALLAH kalbe tecelli eder ALLAHIN makami kalptir kalp kirmak kabe yikmak gibidir. Kabenin putlardan temizlenisi kalbimizdeki ALLAHLA aramizda olan boyun egmemize engel olan eslerimiz cocuklarimiz malimiz mulkumuz makamlarimiz gibi putlarin temizlenisidir ve varacagimiz en olgun nokta budur.

Insan secde etmeden gercek sayginin askin dayanagin ALLAH oldugunu idrak etmeden korku ve mahzunluk icinde yasar ve dunyayla oyalandigi muddetce belki bu korkuyu hissetmez ama aciz basladigi hayatta elbette acizlige dusecektir.

Derman arardim derdime derdim bana derman imis demis Niyazi Misri ALLAH kul adedince bahane yaratmistir insanin idrak etmesi icin. Dert ani bir ice dusus anidir ornegin bir insanin kolu kopabilir kim olursa bu duruma uzulebilir ya da iflas edebilir iste o uzgunluk aninda insan Yusufun kuyuya dustugu gibi icine duser. Dunyevi zevkler gecici bir sureligine anlamini yitirir iste bu aslinda derman noktasidir bir davettir bir ust yasam bilincine davettir davete icabet etmek ise yine irade ile belirlenir. Ya da kisi yine dunyevi hirslarla bu aciyi unutur davete cevap veremez.

Eger elimizdekileri gercekten seviyorsak ve muhafaza etmek istiyorsak davet beklemeyelim ALLAHA iltica edelim Hadisi serifte soylendigi gibi olmeden evel olelim ALLAHA tevekkul edelim sinavlarimizi kolaylastiralim.
sevgiler,
alp

radikal

New member
Derman arardim derdime derdim bana derman imis demis Niyazi Misri ALLAH kul adedince bahane yaratmistir insanin idrak etmesi icin. Dert ani bir ice dusus anidir ornegin bir insanin kolu kopabilir kim olursa bu duruma uzulebilir ya da iflas edebilir iste o uzgunluk aninda insan Yusufun kuyuya dustugu gibi icine duser. Dunyevi zevkler gecici bir sureligine anlamini yitirir iste bu aslinda derman noktasidir bir davettir bir ust yasam bilincine davettir davete icabet etmek ise yine irade ile belirlenir. Ya da kisi yine dunyevi hirslarla bu aciyi unutur davete cevap veremez...

ALLAHA tevekkul edelim sinavlarimizi kolaylastiralim.
sevgiler,
alp

Benden de sana sevgiler Alp. Bugünlerdeki haleti ruhiyemi yansıtmışsın yazında. Kendi içimde öyle derinlere indim ki, ses yok seda yok. Ya içim çok derinleşmiş, yada ben çok bollaşmışım. Ortayı bulamadım, cevaba varamadım. Dua eyle bu kardeşine.

Üst Alt