Lise sonda maliye dersine gelen Mine hoca vardı.kadın sene boyunca bize verginin anlamını anlattı durdu.Her ders vergi nedir onu öğreniyorduk.2. dönem 1.yazılı sorularımızın 3. 7. ve 10. soruları aynen suydu:Vergi nedir?açıklayınız.
Bizim sınıfımız 11/İ idi.Tam karşımızda 11/F sınıfı vardı.Birgün derste bize yine vergiyi anlatıyordu
.Birşey dedim ama ne dediğimi hatılamıyorum ama kötü bişey değildi.Bana herkesin içinde
_Sen sus yalancı,demezmi.
dedim ne yalancısı yaa ne diyonuz hocam dedim.Kadın sene başından beri bana öyle takmışki artık.Dedi ki:
_Sen dün kapıyı vurup kaçmadınmı?dedi
_Ne kapısı yaa dedim
_11/Fde derset kapı çalındı sen vurdun kaçtın ben gördüm dedi.Üstüne doğru ayağa bi fırladım.
_Ne diyonuz siz hocam dedim ne kapısı.
Kadın ısrarla sus sus yalancı gördüm ben seni demezmi.Kafayı yicektim.Dedimki Hocam dedim hadi gidiyoruz müdürün odasına kamera kayıtlarına bakcaz dedim.Siz kimsiniz bana hakaret ediyonuz dedim.Sustu bu sefer.Başladım sinirimden ağlamaya.Ders bitti tenefüs oldu ben hala ağlıyorum.Kızlar diyoki ya Şeyma sus bi dengesiz için bu kadar ağlanmaz.Ben ama avazım çıktığı kadar bağırıyorum.
_Ben bu okulun en uslu öğrencisiyim.Kim neyimi görmüş yaa diye okulun koridorunu inletiyordum.
Bi baktım sınıfının kapısı meraklı öğrenci ve öğretmen dolmuş.Ben aldırmadan uğradığım haksızlığa hıçkırarak bağırarak ağlıyorum.Sorumlu hocamız Okan hoca geldi.Noldu dedi.Ben hıçkırarak anlatmaya çalışıyorum.Sinirlendi sonunda.Susda anlat dedi.Bende burnumu çeke çeke
_DEdim hocam yaa benim bu zamana kadar neymi gördünüz dedim.Ama bozuk pla gibde diyorumki banane gitcez kamera kayıtlarına bakcaz.Okan hocam dediki:
_Şeyma Mine hocanızın psikolojik sorunları olduğu belli ama sözleşmeli dedi.Bi sene katlanmak zorundasınız ,dedi.Bende aynen şöyle dedim:
_ii o zaman hocam Mine hocaya sahip çıkın bana tek bi laf daha ederse sözleşmesinin sonunu ben hazırlıcam dedim.Maliye derslerinde sene boyunca uyudum.Zaten yazılı öncesi soruları her hoca gibi oda veriyordu.Ve ben Mine hocaya zarar vermedn lise sonuda atlattım.