Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Güzelliğinde imtihanı var...

fetih

New member
Uzay Ýstasyonundan Alooooo Kimse Yokmuuuuu :)
Süleyman bin Yesâr, bir arkadaşıyla “Ebva” denen yerde konaklamışlardı. Arkadaşı yakındaki alışveriş yerinden bir şeyler almak üzere çadırdan ayrıldığı sırada Süleyman’ı geriden gözetleyen bir bedevi kadını hemen çadırın kapısına gelerek:
– Buraya kadar gelir misin? diye seslendi.

Süleyman, serili sofradan yiyecek isteyeceğini düşünerek bazı şeyleri alıp da kadına
doğru yürürken kadının ikazı farklı oldu:
– Ben yiyecek falan istemiyorum, seni istiyorum seni. Yakışıklılığın hoşuma gitti. Karşı çadıra gel. Kimsecikler yok yanımda! Süleyman, bir imtihana tabi tutulduğunu düşünerek bağırmaya başladı:

– Defol buradan şeytanın elçisi. Şimdi arkadaşım gelir, İkimiz de rezil oluruz!

Kadın, beklemediği bu karşılıktan ürkerek peçesini yüzüne kapayıp çadırına dönerken, Süleyman da içeriye girip ağlamaya başladı. Bu sırada çarşıdan aldığı şeylerle en iyi arkadaşı Süleyman’dan yaşadığı durumu dinleyince o da ağlamaya başladı. Süleyman şaşırmıştı.

– Sen niçin ağlıyorsun? diye sordu. Aldığı cevap şöyle oldu:
– Kardeşim, sen gerçekten de bir iffet abidesiymişsin. İyi ki ben muhatap olmadım böyle bir imtihana. Muhtemeldir ki kaybedebilirdim. Allah sana senin güzelliğin kadar iman kuvveti lütfeylemiş demek ki.

Süleyman oradan kalkıp Medine’ye varır, o gece rüyasında Yusuf aleyhisselamı görür. Karşıdan kucağını açarak gelen Hazret-i Yusuf ona şöyle hitap eder:

– Gel seni kucaklayayım iffet abidesi kardeşim. Güzelliğin de kendine göre imtihanı vardır. Sen de benim gibi bu konuda imtihanlara tabi tutuldun, ama kazandın. Tebrik ederim seni.

aklý selim

Mesajlari Onaylanacak
Süleyman oradan kalkıp Medine’ye varır, o gece rüyasında Yusuf aleyhisselamı görür. Karşıdan kucağını açarak gelen Hazret-i Yusuf ona şöyle hitap eder:

– Gel seni kucaklayayım iffet abidesi kardeşim. Güzelliğin de kendine göre imtihanı vardır. Sen de benim gibi bu konuda imtihanlara tabi tutuldun, ama kazandın. Tebrik ederim seni.

Muhammed AS'ı rüyalarda dolaştırdığınız yetmedi!Şimdi de Yusuf AS'ı dolaştırıyorsunuz!
Yazıklar olsun size!Çarpık anlayışlarınızı islamdan gibi gösterip insanları aldattığınız için!

fetih

New member

Muhammed AS'ı rüyalarda dolaştırdığınız yetmedi!Şimdi de Yusuf AS'ı dolaştırıyorsunuz!
Yazıklar olsun size!Çarpık anlayışlarınızı islamdan gibi gösterip insanları aldattığınız için!

asıl sizin gibi niyeti bozuk insanlara yazıklar olsun

vahdet

New member
cehaletimi hoş görün arkadaşlar. ben ki bir gemici tayfası olduğum halde google'dan bunu birdaha bulup okudum ve doğruluk payının yükseldiğine inanıyorum. lakin sizin ne sahibi olmaya çalıştığınızı anlayamadım.

fetih

New member
Bediüzzaman said-i nursi (k.s.a) irşad vazifelerine başlamazdan evvel rüyasında sırat köprüsünde bekliyor tüm peygamberler geçiyo köprüden hepsinin elini öpüyor en sonunda kainatın gülü iki cihan serveri hatemül enbiya serveri enbiya Habib-i MUHAMMED MUSTAFA (s.a.s) efendimiz geliyorlar efendimizin elini öptükten sonra üstad ya Resulallah ilim talep ediyorum buyururlar efendimizde: Sana Kuran ilmi verilecektir amma ! bir şartla ümmetime sual sormamak şartı ile buyurdular bu rüya üzerine üstad istanbulda bir buro açıp burada her soruya cevap verilir sual sorulmaz yazıp kapıya astılar Rüyada peygamberler görülebilir amma İNANAN kimseler içindir İNANMAYANA birşey yoktur

td2000

New member
ne var ki bunda ....bi Peygambwer giremez mi ....me insanlar var Ya Rabbim....

Aysegul

New member
Uyarı!

Uyarı!

Yazdığınız mesajlara biraz daha dikkat edin!..Burada yorum yazarken sadece kendi fikrinizi yazabilirsiniz...Herkesin herkese fikir yönünden saygısı var...Ve bu saygıyı herkes herkese göstermeli..İnanmayabilirsiniz ama başkalarının değer yargılarınıda yeremezsiniz...

aklý selim

Mesajlari Onaylanacak
Yazdığınız mesajlara biraz daha dikkat edin!..Burada yorum yazarken sadece kendi fikrinizi yazabilirsiniz...Herkesin herkese fikir yönünden saygısı var...Ve bu saygıyı herkes herkese göstermeli..İnanmayabilirsiniz ama başkalarının değer yargılarınıda yeremezsiniz...

ayşegül hanım,kimse kalkıpda kendi görüşünü,anlayışını meşru kılmak için Efendimizi alet edemez!Alet edenlere tabiki hiddetlenirim.Canı sıkılan herkes Efendimizi rüyasında gördüğünden,kendisini tasdik ettiğinden bahsediyor!Bu nasıl bir islam anlayışıdır?Allah aşkına söyleyin!
Herkesin fikre saygısı varda,bu forumda neden sünnet düşmanı,mezhepsiz diye bize hakaret ediyorsunuz!Fetih adlı üye bunu çok sık yapıyor fakat ona uyarı geldiğini görmedim!Anlaşılan kendinizinkinden başka fikirler saygıya layık değil!Bu nasıl fikir özgürlüğü söylermisiniz?Siz hakaret edeceksiniz serbest,biz cevap verince hakaret sayacaksınız!Tam nasrettin hocalık bir durm!Tebrik ederim sizi!!!

Aysegul

New member
ayşegül hanım,kimse kalkıpda kendi görüşünü,anlayışını meşru kılmak için Efendimizi alet edemez!Alet edenlere tabiki hiddetlenirim.Canı sıkılan herkes Efendimizi rüyasında gördüğünden,kendisini tasdik ettiğinden bahsediyor!Bu nasıl bir islam anlayışıdır?Allah aşkına söyleyin!
Herkesin fikre saygısı varda,bu forumda neden sünnet düşmanı,mezhepsiz diye bize hakaret ediyorsunuz!Fetih adlı üye bunu çok sık yapıyor fakat ona uyarı geldiğini görmedim!Anlaşılan kendinizinkinden başka fikirler saygıya layık değil!Bu nasıl fikir özgürlüğü söylermisiniz?Siz hakaret edeceksiniz serbest,biz cevap verince hakaret sayacaksınız!Tam nasrettin hocalık bir durm!Tebrik ederim sizi!!!

Madem şikayetleriniz var moderatörlere bunu bildirin!..Bizde ona göre değerlendirmelerimizi yapalım!..Ben uzun süredir siteye giremedim..Seyfullah ve karababa kardeşlerimize şikayetçi olduğunuz şeylerden bahsedebilirdiniz...Ama yinede bu başkasını yerme hakkını size vermez!...Forum kurallarını imzamda bulunan linkten takip edebilirsiniz;)

fetih

New member

Resulullah efendimizle ilgili hadisi şerifleri forumda paylaştığım zaman hep dikkat ederim ki siz sapıklık,putperestlik,olmaz böyle şey,insanları aldatıyorsunuz gibi terimler kullandınız hemen kesip attınız ilkönce bir araştırın sonra yargılayın birde sünnetsiz mezhepsiz dediğim doğrudur bu sözlerimin arkasındayım çünkü açtığım bütün konulara muhakkak hakaret vari yorumlarınızla geliyorsunuz misal olarak rüya olayı ,istibra olayı vs. bunlara hurafe diye yorum yapan sünnete karşıdır :Efendimiz a.s tebliğ edip dostuna kavuşmuştur ''O'' sünnetini yaşattığımız sürece daima bizimledir İNANANA ...

mhmt

New member
güzel bi konu bu. ama ne bu atışmalar. bunu yazana bi allah razı olsun derken bile insan çekiniyor. konu ne kadar çarpıtılıyor böyle. bi de bu kişilerin yaşına bakınca ayıp heralde bu yaşta böyle enteresan laflar etmeleri. arada internet olmasa;) yumruklar konuşacakk gibi. neyse hayırlısı ikiside abim yaşında... vardır bi bildikleri??????????
selam ve dua ile...

Karababa

Member
Web sitesi
mantolamabursa.tk
Seyfullah ve karababa kardeşlerimize şikayetçi olduğunuz şeylerden bahsedebilirdiniz...

Peygamber efenfimiz Hz Muhammede yahut herhangi bir Peygamber efendimize saygısızlık yapıldığında hiç kimsenin çağrısı beklenmeksizin müdahale edilmektedir.
-keşke kardeşlerim bu sayfaları feyz ve nasihat almak için kullansalar.

Olmayan ilim dağıtılabilirmi?

aklý selim

Mesajlari Onaylanacak
Peygamber efenfimiz Hz Muhammede yahut herhangi bir Peygamber efendimize saygısızlık yapıldığında hiç kimsenin çağrısı beklenmeksizin müdahale edilmektedir.
-keşke kardeşlerim bu sayfaları feyz ve nasihat almak için kullansalar.

Olmayan ilim dağıtılabilirmi?

Bu forumda benim Allah Rasulüne hakaret,yada saygısızlık ettiğimi gösterin bende tövbe edeyim Rabbime..

Z

zeynep_hearty

Guest
herşeyde bir ölçü vardır heryerde kurallar vardır hayatın hiç bir alanında sınırsızlık olmaz olmamalı savaşın bile kuralları vardır ..fikir beyan ederken doğrularımızı savunurken bile yaptığımız tek şey karşıdakinin doğrularını kötülemek, rencide etmek, tahkir etmek bunun yerine kendi doğrularımızı uygun bir uslupla ifade etsek daha etkili, daha doğru olacağı kanısındayım hakaret etmeden incitmeden aksi takdirde yapılan anlatılmaya çalışılan şey sadece ölçüsüz ve uslup yetersizliği yüzünden doğruda olsa yanlış anlaşılabilir ..selam ve dua ile...

fetih

New member
herşeyde bir ölçü vardır heryerde kurallar vardır hayatın hiç bir alanında sınırsızlık olmaz olmamalı savaşın bile kuralları vardır ..fikir beyan ederken doğrularımızı savunurken bile yaptığımız tek şey karşıdakinin doğrularını kötülemek, rencide etmek, tahkir etmek bunun yerine kendi doğrularımızı uygun bir uslupla ifade etsek daha etkili, daha doğru olacağı kanısındayım hakaret etmeden incitmeden aksi takdirde yapılan anlatılmaya çalışılan şey sadece ölçüsüz ve uslup yetersizliği yüzünden doğruda olsa yanlış anlaşılabilir ..selam ve dua ile...

Bilmukabele ALLAH C.C Razı olsun inş. şu yazılanlardan Nasibimizi alırız

feraknaz

New member
Güzelliğinde İmtihanı Var

Güzelliğinde İmtihanı Var

GÜZELLİĞİN DE BİR İMTİHANI VAR

Süleyman bin Yesâr, bir arkadaşıyla “Ebva” denen yerde konaklamışlardı. Arkadaşı yakındaki alışveriş yerinden bir şeyler almak üzere çadırdan ayrıldığı sırada Süleyman’ı geriden gözetleyen bir bedevi kadını hemen çadırın kapısına gelerek:

– Buraya kadar gelir misin? diye seslendi.

Süleyman, serili sofradan yiyecek isteyeceğini düşünerek bazı şeyleri alıp da kadına doğru yürürken kadının ikazı farklı oldu: – Ben yiyecek falan istemiyorum, seni istiyorum seni. Yakışıklılığın hoşuma gitti. Karşı çadıra gel. Kimsecikler yok yanımda! Süleyman, bir imtihana tabi tutulduğunu düşünerek bağırmaya başladı:

– Defol buradan şeytanın elçisi. Şimdi arkadaşım gelir, İkimiz de rezil oluruz!

Kadın, beklemediği bu karşılıktan ürkerek peçesini yüzüne kapayıp çadırına dönerken, Süleyman da içeriye girip ağlamaya başladı. Bu sırada çarşıdan aldığı şeylerle gelen arkadaşı Süleyman’dan yaşadığı durumu dinleyince o da ağlamaya başladı. Süleyman şaşırmıştı.

– Sen niçin ağlıyorsun? diye sordu. Aldığı cevap şöyle oldu:

– Kardeşim, sen gerçekten de bir iffet abidesiymişsin. İyi ki ben muhatap olmadım böyle bir imtihana.

Muhtemeldir ki kaybedebilirdim. Allah sana senin güzelliğin kadar iman kuvveti lütfeylemiş demek ki.

Üst Alt