Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selamün aleyküm.
Dinimizde her şeyde yazmak isteniyor sanırım. Fakat yapanımız çok az galiba. Unutkanlık ve inkara karşı elimizde yazılı bir belgenin olması gerekiyor sanırım. Günlük şeylerin yazılması belki yaptığımız hataları düzeltmemiz için bir yol olabilir. Yeniden hatırlayıp yaptıklarımız veya başımıza gelenler için bir tövbe veya şükür sebebi olabilir.
Eskiden günlük tutmak saçma gelirdi bana. tutupta ne olacak sanki. eline ne geçecek. yaptıklarını hatırladın eee sonra... derken...hayattaki ilkler artınca günlük tutmaya başladım
günlük tutmak ruhsal boyutta kişiyi rahatlatır. çünkü insan hiçbir insanoğluna anlatamadıklarını günlüğe yazarak kendi psikolojisini rahatlatıyor. ve yanlışlarda yazılırsa sonradan tekrar tekrar hatırlanarak tekrar tevbe ediliyor...
selam ve dua ile...
akıl öyle bir günlük ki,ilgilisi olduğun bir olayı aklında tutabiliyorsun,günlükte de bence öyle günün içinde etkisinde kaldığın olaya ağırlık verirsin,zaten günlük de bence güne damgasına vuran mevzu yazılır gibi geliyor
Ben 2 sene kadar tuttum..ama hiç günlüklerimi açıp okumadım..çünkü insan gün geçtikçe olgunlaşıyo ve o zaman size mantıklı gelen şeyler,şimdi saçma sapan bişeye dönüşüveriyo..tabi güzel taraflarıda yok değil..hayatınız düzene giriyo ve yaptığınız şeyi kesinlikle unutmuyosunuz..
1993 den beri tutuyorum, yıllar geçince okumak çok güzel, sanki başka birisinin hayat hikayesi gibi....ama günlük okumaktan zevk almak istiyorsanız, en az 5 yıl öncesini okuyun, dün,evvelsi gün, geçen ay sizin canınızı sıkabilir.