Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Göğün burçları

yýldýz

New member
Katılım
22 Ağu 2006
Mesajlar
1,359
Tepkime puanı
8
Puanları
0
BURUC SURESİ

1- Burçları olan göğe andolsun,

2- O vadedilen güne,

3- Şahid olana (görene) ve şahit olunana (görülene).


Kalelerde burçlar, savunma ve gözetleme amaçlı kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Dünya' ya gelen herhangi bir cisim atmosfer katmanlarının direnci ile karşılaşıyor. Kale burçları, kaleden bir çıkıntı olarak yapılıyordu. Bu kadar benzerlik.

Çok şey var Kuran-ı Kerim' de gördüğüm kadarıyla.

:rolleyes:
 

ÇAPANOÐLU

New member
Katılım
8 Eki 2006
Mesajlar
803
Tepkime puanı
1
Puanları
0
BURUC SURESİ

1- Burçları olan göğe andolsun,

2- O vadedilen güne,

3- Şahid olana (görene) ve şahit olunana (görülene).


Kalelerde burçlar, savunma ve gözetleme amaçlı kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Dünya' ya gelen herhangi bir cisim atmosfer katmanlarının direnci ile karşılaşıyor. Kale burçları, kaleden bir çıkıntı olarak yapılıyordu. Bu kadar benzerlik.

Çok şey var Kuran-ı Kerim' de gördüğüm kadarıyla.

:rolleyes:




1-3. Ayetler:

Burçlar sahibi gökyüzüne,
vaat olunan o güne,
şahitlik edene ve şahitlik edilene kasem olsun ki


Kasem cümlesinin "kasem bölümü"nü oluşturan bu ayetlerdeki her sözcük (her kanıt), gerek hakikat gerekse mecaz anlamları itibariyle müteşabihtir. Yani sözcükler birden çok anlamı ifade etmektedirler:

Sema:

" السّماء Sema" sözcüğünden sadece dilimizdeki karşılığı olan "gökyüzü"nü anlarsak, sözcüğün kullanıldığı cümleleri anlamakta oldukça zorlanırız. Çünkü "sema" sözcüğünün ifade ettiği daha bir çok anlam mevcuttur. Bu anlamlar şunlardır:
"Sema" sözcüğü, `yükseklik, yücelik` anlamındaki ` السّموّ es sümüvv` sözcüğünün türevlerindendir. Her yüksek ve yüce şeye `es sema` denilir. Gökyüzüne sema denilmesinin sebebi, yeryüzünden yukarıda olmasındandır. Her bir şeyin üstü ve üstününe sema denilir. Meselâ hesaba (matematiğe) da sema denilir. Çünkü matematik üstün bir ilimdir. Herhangi bir şeyin üst kısmına da sema denir. Ayakkabının üstü de bir semadır. Evin tavanı da bir semadır. Hatta bulutlara ve yağmura da sema denmiştir. `Es sema`nın fiili olan `semâ` fiili, ` حسيب hasîp (ince hesap bilen, muhasebeci)` ve ` شريف şerif (onurlu, erdemli)` kimselerin işleri için kullanılır. Bu demektir ki iyi hesap (matematik) bilen kimseler de `sema`dır." (Lisan ül Arab, cilt 4, s. 695-697; semâ maddesi)

Büruc:

" البروج Büruc" sözcüğü, " البرج bürc" sözcüğünün çoğuludur. "Bürc" sözcüğü de; "belirli bir şekil ve surete benzeyen sabit yıldız kümesi, tek hisarlı kale, kale duvarlarının üstüne yapılmış çıkıntı, yüksek köşk, konak ve Dünya`nın Güneş etrafındaki bir dönüşünün on iki bölümünden her birini temsil eden, Koç, Kova, Akrep… gibi bildiğimiz burçlar" anlamlarında kullanılır.
Diğer taraftan, "yıldız kümeleri" anlamına da gelen " النّجم necm" sözcüğünün değişik bir çok anlamı arasında konuya en yakın olan anlamı; "her bir defada inmiş Kur`an ayetleri"dir. Burada da "bürc" sözcüğünün, "necm" sözcüğü gibi "yıldız kümeleri" anlamına geldiğinden hareketle, "البروج büruc (burçlar)" sözcüğünden mecazî olarak "Kur`an necmlerinden oluşmuş kümeleri", yani ayetlerden oluşmuş öbekleri anlamak mümkündür.
"Büruc" sözcüğünün karşılığı olarak "ayet öbekleri" anlamı, "sema" sözcüğünün karşılığı olarak da "iyi hesap (matematik) bilen kimseler" anlamı esas alındığında 1. ayet şu şekilde anlamlandırılabilir:

Kur`an ayetlerini öğrenmiş matematik bilginleri şahittir ki,

Bu şekildeki ifadelendirmeye göre; iyi hesap bilen bilim adamlarının, evrenin yapısını ve işleyişini tespit ederek kıyametin (evrenin sonunun) mutlaka gerçekleşeceğini bilimsel olarak ispat edecekleri ve bu bilgiyi de açıklayacakları kanıt gösterilmektedir. Gerçekten de, 01. 08. 2002 tarihinde www.bilimveteknoloji.com adresinde yayınlanmış aşağıdaki bilgiler, ayetin yukarıdaki şekilde anlamlandırılmasını doğrular mahiyettedir:



"Devasa büyüklüğe ve akıl almaz karmaşıklığa sahip olan bu muhteşem evren her şey gibi bir gün son bulacaktır. Bu sonun nasıl olacağı sorusu, evrenin kapalı mı yoksa açık mı olduğu sorusunun cevabına bağlıdır. … Şu an teorik fizikçiler evrenin kapalı ya da açık oluşu ile ilgili kesin bir yargıya sahip değiller. Evren ister açık olsun ister kapalı, üzerindeki bu muhteşem denge eninde sonunda bozulacak ve madde bir şekilde yok olacaktır. Eğer evren kapalı ise, genişlemesi bir gün duracak ve Big Bang`in tersi bir şekilde, kütle çekiminin etkisi altında kalan evren zamanla küçülecek, ısınacak ve sonuçta sonsuz yoğunluk ve sıfır hacme ulaşarak yok olacaktır. Kesin bir bulgu olmamasına rağmen, bilim adamlarının çoğu evrenin sonunu bu şekilde tanımlamaktadır. Eğer evren açık ise üzerine çöküş gerçekleşmeyecek fakat geçen zamanla birlikte genişleyen evren soğuyacak ve üzerindeki maddeyi oluşturan tüm enerji harcanarak yok olacaktır. Bu ikinci yok oluş senaryosuna 1014göre yıl sonra evrendeki tüm yıldızların yakıtı tükenecek ve bu enerji tükenişi ile soğuyan evren yaklaşık 101500yıl sonra tamamı ile demire dönüşerek var olan tüm enerjisini tüketecek. Şimdilik evrenin sonu hakkında ancak bu iki olasılıktan birinin gerçekleşebileceği tahmin edilmektedir.
 

unzurna

New member
Katılım
12 Ocak 2007
Mesajlar
542
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Yaş
57
Bilimsel çalışman için Allah razı olsun. Bu iki sonuçta korkunç kardeşim.:4_12_11:
 

yýldýz

New member
Katılım
22 Ağu 2006
Mesajlar
1,359
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Bu teori çürük gibi görünüyor. Ya karadelikler önce davranırsa?

4- Kahrolsun Ashab-ı Uhdud

5- 'Tutuşturucu-yakıt dolu o ateş,'

6- Hani kendileri (ateş hendeğinin) çevresinde oturmuşlardı.

7- Ve mü'minlere yaptıklarını seyrediyorlardı.

8- Onlardan, yalnızca 'üstün ve güçlü olan,' öğülen Allah'a iman ettiklerinden dolayı intikam alıyorlardı.

9- Ki O (Allah), göklerin ve yerin mülkü O'nundur. Allah, herşeyin üzerinde şahid olandır.

10- Gerçek şu ki, mü'min erkeklerle mü'min kadınlara işkence (fitne) uygulayanlar, sonra tevbe etmeyenler; işte onlar için, cehennem azabı vardır ve yakıcı azap onlaradır.

11- Şüphesiz iman edip salih amellerde bulunanlara gelince; onlar için altından ırmaklar akan cennetler vardır. İşte büyük 'kurtuluş ve mutluluk' budur.

12- Doğrusu, Rabbinin 'zorlu yakalayışı' şiddetlidir.

13- Çünkü O, ilkin var eden, (sonra dirilterek) döndürecek olandır.

14- O, çok bağışlayandır, çok sevendir.

15- Arşın sahibidir; Mecid (pek Yüce)dir.

16- Her dilediğini yapıp-gerçekleştirendir.

17- Orduların haberi sana geldi mi?

18- Firavun ve Semud (ordularının)?

19- Hayır; inkar edenler, (kesintisiz) bir yalanlama içindedirler.

20- Allah ise, onları arkalarından sarıp-kuşatmıştır.

21- Hayır; o (Kitap), 'şerefli-üstün' olan bir Kur'an'dır;

22- Levh-i Mahfuz'dadır.


Ben bu surede geleceği görüyor gibiyim kardeş. ;)

Bu ayetleri çok iyi okuması gerekenler var.
 

yýldýz

New member
Katılım
22 Ağu 2006
Mesajlar
1,359
Tepkime puanı
8
Puanları
0
FURKAN SURESİ
61- Gökte burçlar kılan, onların içinde bir aydınlık ve nurlu bir ay vareden (Allah) ne Yücedir.

HİCR SURESİ
16- Andolsun, gökte burçlar kıldık ve onu gözleyenler için süsledik.

17- Ve onu her kovulan şeytandan koruduk.

18- Ancak kulak hırsızlığı yapan olursa, onu da parlak bir ateş izler.
 
Üst Alt