Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Farkındamısınız

sýyah_

New member
kardeşlerim, 12 eylüle yargı yolu açılsada kenan evreni sizce yargılayabilirlermi yargılayamazlarmı, ben pek inanmıyorum bunun olacağına. Şu anda imralıdakinin hali bu şekilde ise 12 eylüle yargı yolu açılsa ne olur sanki. Bir başörtüsü konusu halledilemedi bu memlekette herkezin derdi başka, herkez ayrı telden çalıyor. Önce temel, önce bir girişimde bulunurmuş, bir işe başlanırmış gibi bir durum var. İcraata gelince o zaman ortalık seyranlık olacak. Ben evet oyu vereceğim şahsen ama bu konuyu açmamın nedeni bu değil. Kanun evet çıksada hayır çıksada uygulamaya gelinceye kadar Türkiyenin hali nice olur orasına gelince benim bakış açık çok farklı. Siz şunları biliyormusunuz: Amerikanın 2000 yılında Seatle üniversitesinden Robert Wilson isinmli bir bilim adamının Neon pili diye çok önemli bir icadı bulmasının ardından Amerika Kazakistan'da Rusya işbirliğinde Uzay üssü kurdu ve buradan da uzaya ayrıca uzay istasyonu inşa edildi. Sırf bu buluşu geliştirmek yönünde Rusya/Amerika bir protokol imzaladılar. Ve şu ana dek o günden beridir, herkezin yönü Irak'ta, Afganistan'da vb. başka yönlerde. Aynı Sultan Vahdettinin İngilizlerin oyununa gelip Ruslarla savaşmaya başlamasının ardından Hindistan'daki Müslüman Ülkeyi İngilizlerin işgal etmesi gibi diyebiliriz. Vahdettin bunu anladığında geç olmuştu ama hemen Ruslarla savaşa son vermek tek yapabildiğiydi. Amerikanın Bulgaristan'da öyle eften püften değil büyük bir askeri ordusu var kim bu konuyla ilgileniyorki aslında çok önemli bir konu gazetelerde sade incirlikten bahsediliyor. Kazakistanda ise bu üssü koruyan U.S. nın ayrı bir ordusu var. Şu anda Kazakistanda Amerika var, Afganistan'da Amerika var, Türkiye'de ne şekilde strateji içerisinde konuçlanmışlar bir yorum yapmak istemiyorum, Irak desen malum, Pakistan Hindistan bir türlü kendine gelemedi nedense ha bire onları tokatlayan birisi var, Suidi Arabistan U.S. sömrgesinde daha ne kaldı. Kuveyt zaten Irak meslesinde U.S. yardımına koştu. Ben Dış Ticaret mezunuyum öğrencilik yılarımda ülkelerin dış ticaret hacimleri dikkatimi çekmişti. Çhin şu anda almanya, honkong, singapur gibi zamanında dış ticarette ileri olan ülkeleri geçmiş fark atmış durumda, daha önce U.S nin ihracatı 400 milyar $, ithalatı 400 milyar $ dengede olduğu zamanlar Türkiyeninki 11 Milyon $ dı. Chin şu anda dış ticarette U.S. ya geçti ya geçecek durumda çok ilerledi. U.S. bu durumu elbette göz ardı etmez. Hatta Chinin bu tehlikeli ilerleyişinden dolayı müslüman ülkeleri destekleme kararı aldığı, bu yönde yeşil bir çizgi çizdiği söylenebilir. Gerçi Yahudileri hedef tahtası yapıp kendisi saman altından su yürütüyor. Yani demek istediğim aslında biz sadece bize gösterileni görüyoruz. Bize bizim yönlendirildiğimiz yönde ki konularla ilgileniyoruz. Gerçi bilsekte bişey farkedecekmi bilmem ama beni teselli eden tek şey bu dünyanın ve evrenin herşeyin hatta bizim ve içimizdeki ruhumuzun bile tek sahibi ALLAH'tır. dönülecek yer yanlızca onadır. Beni sadece bu teselli ediyor. Biz Allah'ın aciz kullarıyız onu bırakıpta bu dünyanın fotokopisini çekmeye çalışıyoruz. İnşallah ALlah bizi (müslümanları) korusun. Müslüman olmayan kendini bişey zanneden gariplerede (müslüman olmak nasip olmamışlar) Allah doğru yola ulaştırsın..

bekir

sadece bir kul
Yönetici
Kısacası medya propogandaları ile herkes biraz oyalanırken gemisini yürütenler hayli yol alacak yine. Evet diyip oturanlar hayır deyip kalkanlar da "var biraz da sen oyalan" sözünün figüranlığına devam edecek. Allah herkese izan, idrak ve hafıza versin...

mavigezegen

New member
Kim kimi yargılayacak? Düzenin şimdiki figüranları, önceki figüranlarını mı yargılayacak? Tabi ki hayır...
Herkes kendini kurtarma peşinde, ne geçmişin hesabı ne milletin refahı kimin umurunda...
Boş işler bunlar, anayasaymış, değişiklikmiş, palavranın daniskası...
Gözü kapalı millet yine bu oyunun en önemli oyuncuları olacak ta ki referanduma kadar, sonra yine her zamanki yerine, seyirci koltuğuna oturacaktır, meydan siyasal çekişmelerin arenası olacak yine...Kim sağ kim selamet göreceğiz sonucu...

sýyah_

New member
Amin "Allah herkese izan, idrak ve hafıza versin..."

sýyah_

New member
Amin "Allah herkeze izan, idrak ve hafıza versin"

Üst Alt