Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evlilik öncesi cinsel ilişki ve İstihare rüyası hakkında yardımlarınızı rica ediyorum

kaledera

New member
S.a. Hayırlı kadiller... Bir derdim var ben düşünmekten yoruldum. Bir çıkar yol bulamadım. Biraz uzun ama yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olacağım. Yaklaşık 7 ay önce tanıştığım bir sevgilim var. Ona gerçekten çok değer veriyorum ve seviyorum. Tanıdığım kadarıyla şöyle anlatayım onu size; beni hiçbir zaman ihmal etmeyen, her anını benimle paylaşmak isteyen biri. Gözlerine baktığımda beni ne kadar sevdiğini, istediğini görebiliyorum. Bana olan güveniz sonsuz... Geçmiş benim için acı tecrübelerden ibaret. Onunla benzer bir geçmiş paylaşıyoruz. Bu yüzden ikimizde ne istediğimizi ve neyi bulduğumuzu çok iyi biliyoruz. Aradaki güven ve sevgi o kadar güçlüydüki ne yazıkki beraberinde getirdiği bazı olaylar türedi. İlişkimizin 3. ayında onunla cinsel ilişkiye girdik. Yaptığımız şeyin günahını ve erken olduğunu çok iyi biliyorum. Ama yaşandı işte. O günden sonra farklı düşüncelerin esiri olmaya başladım. İlişkimizde ne yazıkki kan gelmedi. Ona o kadar güveniyordumki neden gelmedi diye bir soru yöneltmedim. Sonra geçen zamanda sürekli bunu düşünmeye başladım ve bir karar aldım. Onu doktora götürdüm. Doktor kızlık zarının çok ince olduğunu, kan gelmemesinin normal olduğunu ve yaranın aradan geçen süre içerisinde iyleştiğini söyledi. Biraz olsun rahatlatmıştı bu cevap beni. Ama daha çok kanıt istiyordum. Geçmişte iki kişi girmiş hayatına. Biri uzun, diğeri kısa sürmüş. İkisinede ulaştım ve nasıl biri olduğunu, özel şeyler yaşayıp yaşamadıklarını sordum. İkiside tek bir kötü söz yakıştırmadı ve evlenebileceğin biri ve çok dürüst, saygılı bir insan dediler. Üniversiteden bir arkadaşı ve oturduğu çevreden bir arkadaşına sordum. Cevaplar hep aynıydı. Bilgisayarda çok iyiyim. Onun bilgisayarını uzaktan takip ettim 2 ay. Benden başka bir erkekle muhabbetini görmedim. Ailemin ekli olduğu sitede sadece yakınımda olan insanların profilini ziyaret ederek tanımaya çalışıyordu. Elimde hiçbir kanıt yok. Ama bu kadar kısa zamanda bunları yaşamak beni korkutuyor. Daha önce yaşadı mı veya ileride beni aldatırmı diye çok korkuyorum. Yaptıklarımı ve korkularımı onunla paylaştım. Bana olmadığını anlatırken göz yaşlarıyla, titreyerek anlatıyor. Elinde ufak bir KUR-AN vardı. Anu avuçlarında tutarak yemin etti. İstihareye yattım onun için. Rüyam çok garipti. Askerler gördüm birşeyler yapıyorlardı. Soluktu biraz ortalık ama sonra beyaz bir gmlek giyen bir adam gördüm. Elinde bir kutu bal vardı. Balın üstündeki kapakta ufak bir kırmızı vardı. Onu bana gösterdi ve bak kırmızı gördün dedi. Ama sonra yaşlı bir ses bana aslında o kırmızı değil yeşil dedi ve o kızmızı yeşile dönüştü. Sonra seni bırakıp gitmiyorsa bir sebebi vardır dedi ve uyandım... Sizce rüyamın anlamı nedir ? iyiye yorabilir miyiz ? Kırmızı ve siyah kötüye işaret ama yeşil ve beyaz vardı. Ve o yaşlı sesin güven verici sesi.. Çok etkilendim. Harici olarak kıza fazla mı yükleniyorum ? Veya bir öneriniz var mı ? Yardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğim... Şimdiden Allah razı olsun... İyi kandiller cümlenize.

samanyolu

New member
Öncelikle burası islami paylaşım sitesidir. Bu tür konuların paylaşıldığı bir site değildir.benim tavsiyem size başka yerlerden yardım almanızdır.

Selim

New member
Arkadaş konu dışına yazmış yazısını bence problem değil.

Asıl konuya gelirsek işlediğiniz açıkça zinadır ve bunu siz dile getiriyorsunuz kabul ediyorsunuz,Allah'ın hükmü olan şeriat kanunu hiçbiryerde uygulanmadığı için yaptıklarınızdan dolayı gönülden istiğfar etmeniz gerekiyor, aynı şeyleri tekrar etmemek üzere. Anlattığım konu aslında sizin merak ettiklerinizden daha önemli, Allah hepimize anlama şuuru versin.

Rüya meseleside çok hassas bir konudur, rüyanın gecemi gündüzmü işrak vaktimi görüldüğü, mekanı vs. önemlidir. Heryerde değilde rüya tabiri yapan hocalardan yardım almanızı tavsiye ederim.

Allah yardımcınız olsun.

sumisali

New member
yanlış olan soru değilde anlatım şekli..

Zaten vicdanın seni rahat bırakmamış ki bu soruyu sordurmuş fakat Bir Saat Sonra Evlenicek olsanız Bile Nikahsız Bir İlişki Gayr-ı Mesru Bir İlişkidir. Ve Kesinlikle Vebal-i Mucibdir Yazdıklarınıza çok üzüldüm, Evlenmeden veya evlendikten sonra nikahın olmayan biriyle gireceğin ilişki zinadır ve çok büyük günahtır!İslam'dan bu kadar uzak yetişmen çok üzücü bence siz rüyanın yorumuna değilde girdiğiniz vebali düşünün....
Kur'ân-ı Kerim'de, "Zinâya yaklaşmayın, çünkü o bir hayasızlıktır O ne kötü bir yoldur" (İsrâ, 17/32) denilmek suretiyle zinânın çirkinliği ve kaçınılması gerektiği bildirilmiştir

tahsin33

New member
kaledera,
Gerçekten size güvenip kendisini teslim eden bir bayan için bu yazdıklarınız hoş değil.
Ama burada işlediğimiz konuların ne kadar yerinde olduğunun bir kanıtı oldu
Kız kardeşiniz varmı bilmiyorum ama olsaydı ve kardeşiniz bahsettiğiniz bayanın konumunda olsaydı ne yapardınız?

furkan

New member
Değerli kardeşim,

Yazmış olduğunuz satırlar şeytanın hayatımızdaki yerini apaçık göstermektedir.

Bir adam sabah namazına kalkarken şeytan koltuğunun altına girer ve derki " bugün yat kılma namazı ne olacak ? ". Adam daha da hırslanır ve hemen abdestini alır, tam üzerini giymek istediğinde şeytan kulağına " pijamayla kılsanda olur " diye fısıldar. Mübarek işinin ehli, bu numarayı da yemez ve üzerini giyindikten sonra kapıya yönelir. Şeytanda onunla yönelerek " camiye gitme evde kıl, bu soğukta üşürsün boşu boşuna " diye fısıldar. Buraya kadar gelmişken kim takacak ki şeytanı. Bu adem camiye vardığında bu vesvesenin sonu gelmediği için bu kezde " En öne geç, en öne geç ki seni görsünler ne kadar mübarek adam desinler " diye fısıldar. Şeytanın işi budur.

Bak güzel kardeşim, madem bir hata ettiniz tövbe edin. Bir kez şeytanın yörüngesine girdiğinizde sizinde gördüğünüz gibi çıkış zordur. Dikkat ederseniz zinadan sonra yaptıklarınız size normal gibi gelsede aslında size oynanan oyunlardan ibaret. Seviyorum dediğiniz insanın sizi çok sevdiğini düşündüğünüz halde neden onu takip ediyorsunuz ? Bunun dini ve hukuki olarak yanlış olduğunun farkında değilmisiniz ? Hani müslüman müslüman kardeşinin kusurlarını örterdi ? İstihareye yatabilecek kadar dini konularda bilgi sahibiyken nasıl böyle bir hata yapabiliyorsunuz ?

Eğer konuya manevi açıdan bakıyorsanız size çok kısa bir nasihat : Bu şekilde devam ederseniz karşınızdaki insanı üzecek ve belkide sizden ayrılmasına sebep olacaksınız. Bunun anlamıysa zaten yapmış olduğunuz haramın üzerinizde kaldığı gibi karşınızdaki insanında hakkına girmiş olacaksınız.

Bir hata yapmışsınız, tevbe edin ve şeytanın aklınıza soktuğu vesveselerden ibadet ederek uzak durun.

Hayırlı günler.

þiatun ali

New member
Zina kesın bır haramdır.tevbe edın allah umulur ki affeder.

kaledera

New member
Hepinizden Allah razı olsun. İlgilenip, bilginizi paylaştınız. Ufak birşeyi paylaşmak istiyorum sizinle. İbretlik bir olay.

Ben daha fazla sevap kazanmak için en uzak camilere giden, Peygamber efendimizi rüyasında gören ve dinimizi en ince ayrıntısıyla yaşayan biriydim. Sadece bir vesvese beni savurdu ve yerlebir etti. Hidayeti verende Allah, alanda Allah... Hiçbirşey için geç değil aslında. Sizinde söylediğiniz gibi tövbe edip Allah'a sığınmak gerekiyor.

Hepinize tekrardan teşekkür ederim. Allah razı olsun...

sumisali

New member
Vesvese, kendine has tutarsızlığıyla iyi bilindiği zaman kat'iyen zararlı olmaz. Zira Kur'an'da, "Muhakkak, şeytanın hilesi zayıftır" (Nisa, 4/76) buyurularak, şeytanın tuzaklarının zayıflığına işaret edilmektedir. Evet şeytanın hilesi var ama, tutarsızdır ve yok gibidir. Mesela, iki duvar arasından geçmek istiyorsunuz; bakıyorsunuz ki, bir örümcek, ağını gerip yolunuzu kapatmış. Şimdi böyle bir durumda geri mi dönersiniz, yoksa yolunuza devam mı edersiniz? Örümcek ağı, sizin ilerlemenize mani olabilir mi, olamaz mı? Şüphesiz hiçbir şey yokmuş gibi onu bir engel gibi görmez ve yolunuza devam edersiniz.
Düşüncenize bulaşıp da duygularınızı kirletmeyeceğini bildiğiniz zaman vesvese zararlı olmaz. Zira vesvese, hayal aynasında sönüp gidecek kadar zayıf ve gelip geçici bir iz, bir leke ve pislik bulaştırmayacak bir görüntü, bir yansımadan ibarettir rabbim tevbe edenlerin tevbesini kabul edendir
selametle

kaledera

New member
S.a. Hayırlı Ramazanlar...

Aylar önce yazmışım.. Nice soru varmış. Şimdi aklım tertemiz. Çünkü her sorunun cevabını artık biliyorum. Onun ne kadar yeminleri olsa da bu gönül hiçbir zaman rahat etmemişti. İki taraf seviyor ama mutsuzduk. Ben sürekli geçmişini yargılıyordum çünkü kalbim inanmıyordu. Dün anlattı herşeyi. 18 yaşında lisede 2 yıllık bir sevgilisi ile yaşamış. Ve 22 yaşında hayatına giren başka biri ile yaşamış bunu. Ne yazıkki birde ben ile... Öğrendiğimde dünyam yıkıldı. Nasıl kirlenirsin dedim. Benim Nilüfer'im nasıl kirlendi dedim. Öyle acı ki arkadaşlar. 8 ay sonra bunu benimle paylaştı. Geçen zamanda bağlandım, sevdim, istedim... Gönülden sevdim. Onca şey yaşamış ve halen onu sahiplenmek, günahlarını geçmişte bırakarak hayatıma almak istiyorum. Ailem biliyor ve razı değiller. Şu var; beni gerçekten çok seviyor. Tüm günahlarımdan arınmak istedim diyor. Şimdi 2 tövbesi var ama bende yine bozdu. Nefsi çok zayıf. İleride bir daha olur mu? Dizimizde ne söylenir bu konu hakkında? Yani onu sahiplenmem ne kadar doğru? Birde arkadaşlar bende geçmişte hata yaptım. Onu anlayabiliyorum ama bunca zaman benden saklayıp bana yeminlerle yalan söylemesi beni düşündürüyor. Ne yapayım Allah aşkına? Bir fikirde siz verin. Bir tekmede ben atmak istemiyorum. Adam gibi biri sahiplenmeyecek onu. Kimse değer vermeyecek.. Öyle bir yerdeyimki... Yardım edin nolur... Allah bu kararımla sahip çıkar mı bize?

sumisali

New member
Evlilik; erkeklik ve kadınlık ilişkilerinin düzenlenmesidir. Diğer bir ifade ile erkek ve kadın arasındaki cinsi birleşmenin özel bir nizam ile düzenlenmesidir. Bu özel düzen; erkek ve kadın arasındaki cinsi ilişkilerin muayyen bir şekilde düzenlenmesini ve nesillerin yalnızca bu özel düzenlemenin ürünü olmasını gerektirmektedir. İnsan türünün çoğalması bu nizam ile gerçekleşir. Yuva, bu nizama göre kurulur. Özel hayatın tanzimi, bu esasa göre cereyan eder bu düzen ve sisteme sahip olmanız ve zinadan uzak durmanız gerekecekse evlenin o kişinin yanlışları size yanlış gelmiyorsa ve bunu kabul ediyorsanız neden tereddütlüsünüz anlamadım?

kaledera

New member
lginiz için Allah razı olsun. Yazdıklarınız tamamen bizim hayallerimiz. O çok pişman ve tüm hayatını bana adamak istiyor. Ailem bu gerçeği biliyor ve istemiyor. Bildiğim kadarıyla aile rızası çok önemli. Kimseye sırt dönmek istemiyorum. Ailem2in korkusu ileride bir daha yaşayabilecek olması. Benimle beraber 3 kişi. Nevsi çok zayıf. Ya da pişman olup tüm hataları bilip benim kıymetimi anlayacak. Ne olacak sadece Allah bilir. Şimdi Sorun şu; ailemin rızası yok ve hayatına giren her erkekle bunu yaşadıysa bu bir alışkanlık olabilir mi?

sumisali

New member
İslâm’da evliliğin en başta gelen gâyesi, îmânlı bir neslin yetiştirilmesi ve İslâm ümmetinin sayısının çoğaltılmasıdır. Bu hususda Peygamber (s.a.v.) Efendimiz: "Evlenin ve çoğalın! Çünkü ben (kıyâmet gününde) diğer ümmetlere karşı sizin (çokluğunuzla) iftihar edeceğim!" (108) buyurmuşlardır.

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, evliliğin gözü haramdan koruduğuna ve namuslu yaşamaya vesile olduğuna işaretle şöyle buyurur:

"Ey gençler topluluğu! İçinizden kimin evlenmeye gücü yeterse evlensin! Çünkü bu, gözü (haramdan) koruyan, namuslu kalmaya yardımcı olan çaredir. Kimin de evlenmeye gücü yetmezse, (farz oruçlarından başka nafile) oruca (da) sarılsın. Çünkü o (oruç), kendisinin şehvetine ve nefsine hâkim olmasını sağlar." (109)

Rasûlullah (s.a.v.) Efendimiz, evleneceklerin, dindarlığı ve ahlâk güzelliğini diğer meziyetlere tercih etmelerini tavsiye etmişlerdir:

"Kadınları yalnız güzellikleri için nikah etmeyin!. Muhtemeldir ki, güzellikleri onları ahlâken alçaltır. Onlarla mallarının hatırı için de evlenmeyin! Belki malları kendilerini azdırır. Kadınlarla dindarlıkları yüzünden evlenin! Muhakkak ki yırtık elbiseli, siyah, fakat dindar bir kadın daha kıymetlidir." (110)

İslâm Dîni, evliliğin uzun ömürlü olması için iyi bir eş seçimi yapılmasını esas alır. Yuvanın huzur, uyum, mutluluk ve karşılıklı güveni sağlayacak sağlam bir temel üzerine binâ edilmesi gerekmektedir. Bu temel, dîn ve ahlâktır. Dindarlık yaşlandıkça daha da artar. Ahlâk, zaman ve tecrübelerle daha olgunlaşır. Ahlâk güzelliği, insan için en kıymetli servettir. Asıl güzellik, ahlâk güzelliğidir. Çünkü ahlâkı güzel insan, her yaşta güzeldir.

Zenginlik, güzellik, soy-sop gibi insanların çoğunun peşinde koştuğu şeyler geçici olup, evlilik bağının devamını sağlamaz. Üstelik bu özellikler, kibri, ucbu (kendini beğenmeyi), övünmeyi ve ilgi çekmeyi getirmektedir. (111)

İşte bu yüzden Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz:

"Kadın dört şey için nikâh edilir; malı, güzelliği, soyu ve dindarlığı... Sen bunlardan dindar olanını araştır, bul. Mes’ûd olursun.." (112) buyurmuşlardır. Zîrâ erkekler evlenirken umûmiyetle bu dört hususu gözönünde bulundururlar, dindârlığı ise en sona bırakırlar.

Üst Alt