Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dinimi Nereden Nasıl Öğrenmeliyim...

ankyra

New member
Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
10
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Yaş
40
arkadaslar bu yaşıma kadar ne yazıkkı dinimizin hukumlerini pek yerine getirmedim imanımı guclendirmedim ama bir suredir allaha şükür kulluk görevlerimi yerine getirmeye calışıyorum ama imanımıda güçlendirmek için araştırıyorum bilgi edinmeye çalışıyorum ama bu çalışmalarım aklımı daha cok kariştiriyor kuranı kerim i okuyup bilgilenim dedim ama hadisleri bilmezsem anlıyamıyacağımı soylediler sadece kuranı kerim yeterli değil dediler hadisleri okuyayım dedim bu seferde kaynağı belli olmayan hadislerle var aklın karışır dediler sohbetlere katılırsam daha iyi anlarım diye dusundum ama sohbetlerede bilmediğin tarikatınkine gitmememi önerdiler ne yapacağımı şaşırdım tamam allaha şükür bir beynim var allah onu kullanim diye vermiş ama hiç bilgininiz olmayan bir konuda beyninizi ne kadar kullanabilirsiniz tam bir yöne gidecekken hayır o yola değil bu tarafa gitmen lazım diyen birileri çıkıyor ve benım bilgim yeterli olmadığı için hangi yolu seçeceğimi bilemiyorum kendi kafama göre tamam bunun dedikleri mantıklı bunun peşinden gidimde diyemiyorum cunku bana mantıklı geleni değil ben doğru bir şekilde ibadetimi yapmak ve doğru bilgilenmek istiyorum bu konuda ne önerirsiniz şaşırmıs durumdayım bu arada konuyu yanlış yere actıysam cok özur dilerim şimdiden herkeze teşekkur ediyorum
 

bekir

sadece bir kul
Yönetici
Katılım
10 Eyl 2007
Mesajlar
8,132
Tepkime puanı
5,971
Puanları
113
Konum
Daðlardan, yaylalardan
Değerli kardeşimiz;

Günümüz, maalesef İslam'ın dejenere edilmesi konusunda çok faaliyetlere gebedir. Bu anlamda doğru kaynakları seçebilmek ve bu kaynaklardan beslenmek zorunluluğu vardır.

Bizlerin ilk etapta dinimiz hakkında bilmediklerimizi öğreneceğimiz en doğru kaynaklar, Ehli Sünnet dediğimiz, İslamın ana kaynağından bu güne kadar deforme olmadan gelen bilgileri içeren kaynaklardır. Bu manada Rahmetli Ömer Nasuhi Bilmen Hocaefendinin İslam İlmihali emin kaynaktır. Temel bilgiler anlamında Diyanet İşlerinin yayımları da kifayet edicidir.

Her Müslüman Kur'an ı Kerimi gerek arabça okuyarak şifasından, hikmetlerinden yararlanmalı, gerekse mealini okuyarak anlayabildiğince anlamalıdır. Kur'an ın daha derin anlamlarınıda anlayabilmek için O'nun tefsirlerini okumak gerekir. Bu tefsirlerde bile yüzeysel veya derinlemesine olanlar vardır. Bizler seviyesinde ki insanlara Elmalılı Ahmet Hamdi Nazır'ın tefsiri oldukça yaralıdır, internetten ulaşmak kolaydır.

Hadisi Şerifler üzerinde spekülasyona en açık kaynaklardan olmasına rağmen, Kütübü Sitte Hadisleri üzerinde ittifak edilmiş kaynaktır. Prof. İbrahim Canan'ın hazırladığı yayına internet üzerinden de ulaşmak mümkün ve bu kaynakta hadislerin izahatı da vardır.

Cemaatler, tarikatler cenahına gelince; mevcut olanların pek çoğu ehli sünnet üzere faaliyettedir. Bu yola girmeden önce kendinizi ilmihal, hadis ve meal-tefsir kaynakları ile besleyip, belli bir bilgi düzeyine eriştikten sonra intikal etmenizde fayda olacağı kanaatindeyim.

Ve İslamForum size yardımcıdır.

Allah yolunuzu kolay ve emin etsin...
 

__BODOM

New member
Katılım
25 Kas 2006
Mesajlar
241
Tepkime puanı
10
Puanları
0
Yaş
44
İSRA 88
De ki: "Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler şu Kur'an'ın bir benzerini getirmek üzere bir araya toplansalar, birbirlerine de destek olsalar, onun bir benzerini yine de ortaya getiremezler."

SADECE KURAN SANA YETER ALLAH KORUSUN BİZ PEYGAMBERİ İNKAR ETMİYORUZ . KURAN İNSAN SÖZÜ DEĞİLDİR
 

ankyra

New member
Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
10
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Yaş
40
allah razı olsun arkadaşlar yardım ve önerileriniz için
 

Seyfullah.

New member
Katılım
24 Ara 2010
Mesajlar
8
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Kardeşim, benim sana tavsiyem ihtilaf içeren kaynaklar yerine öncelikle meal ve Buhari, Müslim hadisleri okumandır. Diyanet hüküm vermekten kaçınan bir kurum olduğu için başlangıç için ilmihalini tavsiye ederim. Her konuda net hüküm bulamazsın, kesin bir yanlışa yönelmezsin. Ayrıca Kuran'ın mealini bir kaç kez okuduktan sonra tefsire yönelmeni tavsiye ederim. Burada değerli hocalarımızın kusurlarıyla uğraşmak saygısızlığını yapmak istemiyorum. Günümüzde birbiriyle çelişmeyen hocalardan bahsetmek zor. O yüzden Kuran ve sahih meallerin bilincinde olmadan hocaları dinlemek tehlikelidir.
 
Üst Alt