Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cünyd el Bağdadi'den değerli birkaç dua

ibrahimihanif

New member
Cüneyt El Bağdadinin en çok yaptığı dua
‘’Kesintisizi zatına ve azametine uygun bir hamd ile övüyorum Allahı . Ey Rab! Sen tesbihe, takdise i tahlile, tazime ve tüm güzel sözlere layıksın. Allahım! Dostumuz, efendimiz, Peygamberimiz, seçkin ve günahtan arınmış kulun Muhammedi sevgin , rahmetin ve kereminle kuşat , onun şanına yücelt Muhammedin ev halkına , takipçilerine , yardımcılarına , dava arkadaşlarına ve diğer Peygamber kardeşlerine de salat ve selam ediyoruz.
Allahım! Göklerde ve yerde sana itaat eden tüm yaratıklarına rahmet! Cebraile , Mikaile, İsrafile, Azraile, Rıdvan ve Malike , ruhanilere, kendine aklaştırdığın meleklere, gezgin ve sürekli ibadet eden meleklere, insanın neler yaptığını kaydeden hafaza meleklerine , arşı taşıyan meleklere rahmet eyle! Ve yarattığın tüm alemler , ülkeler ve tüm boyutlardaki rahmete layık olan bütün varlıklara rahmet eyle
Allahım
Senden keremini , mecdini, ihsanını istiyorum. Ey Rab! Günahlarımızı bağışla ! Ey dilediğini yok edip dilediğini var eden ! Ey kitapların en büyüğünü kendi nezdinde tutan ! Bizi ecellerimiz gelinceye kadar doğru yoldan ayırma, günahtan uzak kıl! Ayaklarımızı senin yolundan sabit kıl !Sevmediğin şeylerin şeyleri bize sevdirme, sevdiğin şeyleri bize sevdir. Bizi razı olduğun yerlerde kullan ! İçimizi temizle . Bizi sevginle doyur, bize yet! Bizin yardımcımız ol! Allahım ! dostlarına , seçtiğin , arındırdığın iyi kullarına verdiğin şeyi bize de ver!
Allahım! Ölüm günümüzü bizim için bir bayram günü eyle ! sevinelim , coşalım , sana yakın olduğumuz için huzurda dolalım o gün! Ey Rab! O günü pişmanlık , kaygı ve dövünme günü eyleme bize ! Ey Rab! Bizi kabirlerimizde neşe , sükun, , huzur ve gözaydınlığı ile kaldır ve dirilt! Kabirlerimizi, cennet bahçelerinden bir bahçe senin rahmetin ve cömertliğinin tezahur ettiği güzel mekanlarından bir mekan eyle!
Ey gelmesi hak olan, kuşku götürmeyen bir günde insanları toplayan yüce Rab! Bizi o gün korkudan uzak , senin himayene girmiş kurtulandan eyle!
Bizi Muhammedin zümresinde , Onun takipçileri arasında haşret! O peygamber ki , onu sen seçtin ve izin vererek dostlarına şefaatçi kıldın.!
Ey bizi sorgulayacak olan! Ey tek sığınağımız ! Bizim hesabımızı kolaylaştır. Bizi süratle cennetine koyduğun şanslı kullardan eyle ! Bize amel defterimizi sağdan ver, Sırattan şimşek gibi geçir. Terazimizin sevap yanını ağır bastır. ! Cehennem alevinin horultusunu, ıslığını ve sıcaklığını bize gösterme! Bizi peygamberler , sıddıklar, şehitler ve Salihler ile yan yana cennete koy! Ah… onlar ve güzel dost… ve kardeşlerimize umduklarından daha çoğunu ver.
Ya Rab! Senin yolunda cihat eden kullarına yardım et ! yöneteni ve yönetilenleri ıslah et! Ya İlahi! İdareyi ele alan kullarına adalet, rahmet ve olgunluk ver! Ey Rabbimiz, Müslümanlara akıl ve bilinç ver, birbiriyle çarpışan iki keskin ve acımasız kılıç eyleme bizi…. Birbirimizle dost kıl bizi… Bizim tek koruyucumuz, dostumuz sensin.
Ey Rabbimiz! Bizi aziz kıl, rezil etme , ayaklar altına alma ! Ey Rabbimiz sana daha güzel itaat etmemizi sağlayacak dünya işlerinde ve en büyük hedefimiz. , tutkumuz olan ahiret işlerinde bize yardım et ! iki tarafı da topla bizde! Ya Rab bu iki tarafın toplanıp dengeye varılması ancak senin yardımınla olur.
Ey Rabbimiz! Bize sevdiğin kullarına verdiğin Allah sevgisini ver! Ey melekut aleminin sahibi ! Ey tüm kainatın sahibi , ey her şeye gücü yeten!.. Bizi tüm hallerimizde tüm zamanlarımızda gönül huzurundan, güçlü imandan mahrum etme! Sana inanan kadın erkek bütün kullarına yardım et! Ey sesleri işiten , ey gizlileri duyan , ey gökleri tutan, ey mülkün sahibi . Kulun arınmış ve seçilmiş Muhammede onun Ehli Beytine ve tüm inanmışlara rahmet esenlik ver!
Ey Cömertler cömerdi Ey Merhametlilerin en merhametlisi! Dualarımızı kabul et, sana layık olduğu şekliyle bize muamele et!

Cünet El Bağdadiden bir Dua
‘’ Allahım! Senden sana ait olanı istiyorum. Allahım! Senin hoşuna gitmeyecek işleri yapmaktan sana sığınıyorum. Allahım! Özün özünü, temizin temizini, senin vereceğin şerefi istiyorum. Allahım! Seni unutanların unutmasına yol açan meşguliyeti verme bana ! Allahım senden rızana uygun olanı istiyorum. .Allahım! beni; seni , sadece seni sevdiği için anan , ibadetiyle hiçbir menfeat ummayan, kullarından eyle! Alahım , kalbimi senden gelen bir sevinçle doldur, dilimi senin zikrinle arıt , azalarımı senin iyi bulduğun hoşnut olduğun işlerde çalıştır. Allahım kalbimde senin hatırandan gayrı tüm iz , hatıra , zikir ve intibaları yok et!
Allahım! Beni sadece senin rızan için veren ve sadece senin emrinden ötürü harekete geçen kullarından eyle . Sadece sana sığınmalı , sadece senden korkmalı ve senden istemeliyim. . Allahım beni senin fermanına boyun eğen sadece seninle övünen , başkalarının hakkını yemeyen, harama zulme , yasak şehvete tedbirni alan sabırlı ve akıllı kullarından eyle . Allahım ! beni riyakar yalvarıcılardan eyleme ! Senden bir istekte bulunurken ta kalbinden yakaran samimi kullarından eyle.

Cüneyt El Bağdadiden bir dua

‘’ Elhamdulillah… Ya İlahi! Sana ilminin genişliğince hamd ediyorum. Şüpheden, günahtan, ve töhmetten arınmış saf insanların diliyle hamd ediyorum. Ey Yaradan! Senin nurunu amaç edinelim , seni sonsuzca analım, senin ahdine sadık kalalım , senin sevginle dalalım istiyoruz. Bize yardım et! İlahi! Senin yarattığın göklerin sınırlarda, yerin uçsuz bucaksız çöllerinde , kırlarında denizlerinde aslında senden başka hamd edilmeye layık hiç kimse yoktur. Sen hep yaratmadasın, durmadan yaratırsın. Her şey sendendir. Eşya seni nasıl tanımasın. Ki! Tüm alemlerin gizlisini ve açığını bilirsin. Sensin kerem, sensin önleyen! Sen, yaptığından sorguya çekilmezsin., gelmiş geçmiş tüm insanlığın gücü ve dizgini sendedir. Ve sensin zaman içindeki tüm oluşum , değişim ve tasarrufların sahibi! Yeniden diriltmenin sırlarını da ancak sen bilirsin . Senin varlığını ve birliğini kabul eden kullarının bilgi ve sezgisi sendedir. İnkarcıların içlerinde neler sakladıklarını bilirsin. Senin varlığını ve birliğini kabul eden, kullarının bilgi ve sezgisi sendendir. İnkarcıların içlerinde neler sakladıkları da bilirsin. Kalplerin korkuları , sevinçleri, kirleri, vesveseleri istedikleri ve neye tamah ettikleri senin için ayan beyandır. İlahi! Baktığım zaman senin merhametini ve ikramını görüyorum.! Tüm evreni kuşatan fazlından ötürü sana sana geldim, yalvarıyorum.! Bana , senden başka hiç kimsenin veremeyeceği şeyi vermeni istiyorum.
Ey Vehhab! Ey kesintisiz dağıtan , veren, ihsan eden ! Beni , senin yakın dostlarından eyle! Ey kendisine yalvaranların ey hayırlısı! Ey acıyanların en cömerdi!! Senin her şeye gücün yeter!

Üst Alt