Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Çok sıkıntıdayım...

betül

New member
üniversite biteli 1 sene oldu babam çok baskı yapıyor kpss için ama ben çalışmak istemiyorum bu başörtüsü sorunu nedeniyle. üniversitede çok kötü şeyler yaşadım hayatımın en güzel yıllarını istenmediğim bir yerde insanlarla tartışarak geçirdim hayattan soğudum. hayatla tüm irtibatımı kesitim çok sıkıntıdayım ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum Allah kabul etsin borçlarımı ödemeye çalışıyorum ama içimde büyük bir boşluk var gibi. çok büyük korkularım var insanlar hep bana zarar vermek istiyor sanki hep günaha giriyor gibi hissediyorum kendimi. sosyal biri değilim hiç de olmadım beni tek ayakta tutan namaz heralde. bu 1 sene içerisinde en fazla 10 kere dışarı çıkmışımdır. sanki bir markete gitsem ya da akrabalarla sohbete girsem her saniye günah işliyorum gibi geliyor. kendimi eve kapattım çok korkuyorum bu hayattan hiç bir beklentim kalmadı bu bir isyan değil kesinlikle sadece zaman zaman umutsuzluğa düşüyorum hiç işe yaramaz ve günahkar hissediyorum kendimi. bu ömrü en hayırlı bir şekilde nasıl geçirebilirim? bilmiyorum bir günüm nasıl geçmeli? Allah benim gibilerin yardımcısı olsun. dışarıda iş bulup bir meşgale ile uğraşmak mı daha hayırlı? yoksa evde ibadetlerini doğru dürüst yapmak mı? elbette evde ibadet etmek daha hayırlı fakat evde çok boş vaktim oluyor saatlerce ibadet edemiyorum malesef boş vakitlerim için suçluluk hissediyorum. pek arkadaşım da yok olanlarda çalışıyor zaten. benim gibilere ne önerirsiniz?

bekir

sadece bir kul
Yönetici
Evvela İslamForum da sizin gibi şahsiyetleri görmenin çok güzel olduğunu söylemek gerek.

Şunu da belirtmek gerekiyor ki, anlattıklarınız Mümine bir profil çizmekte, Allah razı olsun.

İnsanın, kul olduğunu bilmesi ve Dünya hayatının da kullar için tamamen imtihan olduğu gerçeği hiç unutulmaması gereken bir olgudur. Bu anlamda aslında doğru yol üzerinde olan, bence sizsiniz. Kişinin hayatını yaşarken havf ve reca arasında, ümit ile ümitsizlik arasında bulunması takvai bir kriterdir.
Diğer yandan günümüz dünyasının her çeşit günah ile sarmaş dolaş olduğu, yirmi dört saatin her anında insanın günaha düçar olabileceği şartların hazır ve nazır olduğu da gerçektir. Bu anlamda korkularınız hiç de yersiz değil. Yaşam ortamınızda sizinle aynı fikriyatta olamayan kişilerle bu hassasiyetinizi taşımak da tabii ki oldukça zordur. Tek başına verilmeye çalışılan bu imtihanda çok yorulmanız ve kendinizi bırakmanız da olasıdır. Hayatınızın değişik dönemlerinde değişik ruh halleri ve fikriyatlara da gireceğinizi bu günden bilmenizin, size yarını istikrarlı yaşamak adına çok büyük faydaları olacaktır. Bu nedenle de çok dikkatli ve emin adımlar atmak gerekir. Şunu da unutmamak lazımdır ki, ibadetlerin en makbulu az da olsa sürekli olanıdır. Bu nedenle de nafile ibadet ritminizi sürekli kaldırabileceğiniz bir ölçüde tutmak doğru olur.
İslami hayatın gerçekleri ve sırlarını öğrenmek, tefekkür etmek, yaşamak sizin içinizde ki boşluk için en hayırlı yoldur diye düşünüyorum. Bu manada doğru İslami eserler ve de imkanlarınız nispetinde İslamForum size muhakkak iyi gelecek, hem de çok...

Allah (cc) yar ve yardımcınız ola...

betül

New member
amin... Allah hepimizden razı olsun günahlarımızı bağışlasın inşallah... Allah kalplerimizi riyadan kibirden isyandan ve zamanın tüm pisliklerinden korusun... dua etmekten başka elimizden bişey gelmiyor... Allah sabır versin hepimize hidayet versin... Allah razı olsun sizden de ... bazen insan gel gitler yaşıyor umutlanmak istiyor bir destek arıyor... bu siteyi yeni keşfettim çok faydalı bilgiler çok güzel konular var... zamanımı nasıl geçiriyim diye soruyorum, insan yeterki ilim öğrenmek istesin, zaman su gibi akıp geçiyor ne hayatlar yaşanmış geçmişte ne sıkıntılar çekilmiş ne cihatlar verilmiş bunları öğrenince bizim yaşadığımız ne ki diyoruz. bu zamandaki en büyük cihat, nefisle yapılan cihat. belkide en zoru bilemiyoruz bildiğimiz şey Allah kişiye taşıyamayacağı yük yüklemez. ama işte şeytan umutsuzluğa düşürüyor uzaklaştıryor bazen. Allah kalplerimizi saptırmasın inşallah.

muhacir_b

New member
s.a
allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.
sana şunu hatırlatsam inş
en büyük bela ve musibetler nebi ve nebi yolunda gidenlere gelir.
ey din kardeşim.baban yahut ailen üstüne hatta kim gelirse gelsin davandan vaz geçme.nurulhak ablamız şehid oldu dedik ama nurulhak ablalar daha burdalar onlarda sizlersiniz.kardeşim şeytan sana sıkıntı verir ve nefis senin üstünde sana sıkıntı verir.ama sen her hangi bir insanla karşılaşırsan eyer onun dilinden güzel kelimeler çıkıyorsa allah sana ikram ediyor.ama eyer kötülük ve çirkinlik varsa hemen allaha sığın ve içinden deki ey rabbim sen beni bunla imtihan ediyosun .allahım onu şeytan kullanyor ama o bilmiyor eyer onu şeytandan ve beni nefsimden muhafaza edersen şüphe yokki sıkıntıları gideren sensiz allahım.ey güzel allahım onu kalbiyle oyna oda sana kulluk etsin.
kardeşim onlar kendine dua edemiyor şeytan onlara dua etmeyi unutmuş.gel onlar adına allahtan bağışlanma ve hidayet isteyelim.sana yapılan bu kötülüklere karşı yapacağın en büyül iyiliğin onlar adına allahtan bağışlanma ve hidayet istemendir.sabret kardeşim inş.

muhacir_b

New member
dua et kardeşim dua samimi dualar et.bende inş sana dua edeceğim..rabbime emanet olun.ah kardeşim ah.bu islam davasında ya hizmet edecez yahut nefsimize boyun bükük ben kendimi kurtarım yeter dicem allah korusun.muhammed ümmetğine dua edelim.onlarda kardeşlerimiz onlarında duaya iht,iyacı var.selam aleykun.unutma sana bu imtihanları kolaylaştırım kalbine hidayeti ve samimiyeti koyacak olan allahtır.ondan site inş bende senin hatta muhammed ümmeti adıan istecem inş.

abdurrauf

New member
hergün 1 cüz kuran oku allah hayırlı kapı açar

Üst Alt