Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Almanya`dan Türkiye`ye?

Geylanii

New member
Selamun Aleykum.

Bismillah,

Sizin görüslerinizi, Fikirlerinizi ve Nasihatlarinizi dilerim. Ben Alamanyada dogup büyümüsüm. Ancak Türkiye`ye göc etmek istiyorum. Cok iyi almancam oldugu icin bana derlerki: "Sen bu almancanla hemen ve iyi bir is bulabilirsin". Evlilik konusundada Türkiyeye gitmek dilerim. Almanyada dindar birisini bulmak cok zor.

Sizler ne dersiniz? Bana Abiler ve Ablalar Nasihat versin.

Elifnisa

New member
geylani kardeşim bende luxembourgdan türkiyeye göç ettim, evlendim ve hiçde zorluk çekmedim.
seninde zorluk çekeceğine inanmıyorum inşallah kesin dönüş kararından pişman olmazsın ve senin için hayırlı olur.
Allah yardımcın olsun.

bekir

sadece bir kul
Yönetici
Derim ki, bir müslüman olarak Türkiye'de yaşamak, Almanya da yaşamaktan hayırlıdır.

Geylanii

New member
Selamun Aleykum.

Tesekür ederim. Ben bun günlerde önce bir Türkiye'ye varacagim. Ben kararimda kesinligim, ancak beni "korkutan" larda var. "Sen Türkiyede yapamasin - Türkiyede isler üskacilikla döner" vesayre. Abartiyorlar sanirim. Gercekten icim disim Türkiyeye gitmekle kusadilmisdir.

Bekir Abi. Haklisiniz. Bende öyle düsünüyorum. Evet - bu benim icin bir "Hicret" olabilir. Bir Müslüman Memlekette yasamak istiyorum.

Insallah hairli - olur duaniz icin Allah sizi iki cihanda ak kilar Insallah Elifnisa Kardes.

Bir kac Tavsiyeler daha edersiniz cok minnetdar olurum. Duaniizi eksik etmeyiniz.

bekir

sadece bir kul
Yönetici
Selamun Aleykum.

Tesekür ederim. Ben bun günlerde önce bir Türkiye'ye varacagim. Ben kararimda kesinligim, ancak beni "korkutan" larda var. "Sen Türkiyede yapamasin - Türkiyede isler üskacilikla döner" vesayre. Abartiyorlar sanirim. Gercekten icim disim Türkiyeye gitmekle kusadilmisdir.

Bekir Abi. Haklisiniz. Bende öyle düsünüyorum. Evet - bu benim icin bir "Hicret" olabilir. Bir Müslüman Memlekette yasamak istiyorum.

Insallah hairli - olur duaniz icin Allah sizi iki cihanda ak kilar Insallah Elifnisa Kardes.

Bir kac Tavsiyeler daha edersiniz cok minnetdar olurum. Duaniizi eksik etmeyiniz.

Allah'ın duası ve yardımı İnşaallah seninle beraberdir...

Mücahid

New member
Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.Bu kararın senin için hayırlara vesile olur dilerim.Uğrayacağın zarar ne olursa olsun yaşadığın sıkıntı ne kadar çetin olursa olsun derim ki hiç bir olumsuzluğu islama ve müslümanlığa maletme.Zira farklı bir ortamda doğup büyüyen bir insan olarak, elbette türkiyede yaşayacağın bazı sıkıntılar olacaktır.Bu sıkıntılar seni yıldırmasın ve ihlasından bir şey eksiltmesin.Allah inananlarla beraberdir.Dua ile

yelken06500

New member
kardeşim kelin ilacı olsa başına sürer demekten kendimi alamıyorum ama sana sadece ALLAH(CC) tan hayr dileyebilirim orası veya burası RABBİM TEALA nerenin hayırlı olduğunu daha iyi bilir ...selam ve dua

New member
Kardes Allah herseyin hayirlisini nasib etsin....

Herseyin ilmi O'ndadir, insallah hayirlisi varsa olur senin icin!!!

Benim duydugum kadariyla Hollandadan gidenlerde memnun, ama hasretinden dolayi yanlis adimlar atmazsin insallah...
Daha almanyadayken is imaknini ayarlarsin heralde, orda is imkanin olduktan sonra senin fazla bi problemin kalmaz sanirim!!!

Alah yar ve yardimcin olsun, niyetine gore versin ;)

Üst Alt