Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah rızası için bakın

seda07

New member
Selamın aleyküm arkadaşlar ben yaşadığım şehirde sohbetlere katılıp ruhumu arındırmak istiyorum ama nerden bulacağımı kime söyleyeceğimi bilemiyorum bana yardımcı olabilecek bir kardeşim varmı?

rusen_alp

New member
Selamın aleyküm arkadaşlar ben yaşadığım şehirde sohbetlere katılıp ruhumu arındırmak istiyorum ama nerden bulacağımı kime söyleyeceğimi bilemiyorum bana yardımcı olabilecek bir kardeşim varmı?

Aleyküm selam ;

Kısaca şunu söylemek istiyorum arayan bulur.Önemli olan aramak...İnşallah ruhunuzu arındıracak bir liman bulursunuz ve oraya demir atarsınız.

<rayiha>

New member
sa

sa

yardımcı olmaya çalışayım teyzem sohbet veriyoyor ve birçok arkadaşı var farklı şehirlerde onlarda aynı şkekilde sohbet veriyorlar
bulndugunuz şehri söylerseniz
sizinle irtibat kurmsını sağlaya bilirim inş.

nns

New member
hangi şehirde olduğunu bilmiyorum kardeşim ama eğer istanbuldaysan akabe vakfını öneririm.Mustafa islam oğlu tarafından pazar günleri ve cuma sohbeti yapılıyor.Arzu edersen katılıp yeni insanlarla tanışabilrisin.bayanlar tarafı üst katıda.akabe vakfının adresini http://www.akabe.com edinebilirsin.eğer istanbul dışındaysan da dersleri http://www.tefsirdersi.com/
bu adres aracılığıyla dinleyebilirsin.istifade etmen dileğiyle kardeşim allaha emanet ol:)

seda07

New member
Allah bin kere razı olsun kardeşim Antalyalıyım ben eğer olursa çok mutlu olurum.

seda07

New member
hangi şehirde olduğunu bilmiyorum kardeşim ama eğer istanbuldaysan akabe vakfını öneririm.Mustafa islam oğlu tarafından pazar günleri ve cuma sohbeti yapılıyor.Arzu edersen katılıp yeni insanlarla tanışabilrisin.bayanlar tarafı üst katıda.akabe vakfının adresini http://www.akabe.com edinebilirsin.eğer istanbul dışındaysan da dersleri http://www.tefsirdersi.com/
bu adres aracılığıyla dinleyebilirsin.istifade etmen dileğiyle kardeşim allaha emanet ol:)

kardeşim keşke İstanbulda olabilsem bu tür etkinlikler oralarda çok var ancak ben Antalyada yaşıyorm ama verdiğiniz siteye bakıcam Allah bin kere razı olsun.Dua ile inşallah

nns

New member
inşallah aradığını bulursun kardeşim.Fakat sohbetlerin genelde insana ilim öğretmeyeceği taraftarıyım)sohbetten kastım bayanların düzenledikleri çoğu ezbere dayanan dayatmalar)bu yüzden evinden bunları izlemenin senin için daha hayırlı olacağını düşünüyorum.hayırlısı olsun kardeşim.dua ile...

nns

New member
Tam da saf ve temiz arayışları sömürmek için imkân.
Ne yapıyorsun arkadaşım sen,
Efendimiz(s.a.v)'in ümmetim 73 fırkaya ayrılacak,bunlardan biri hariç hepsi ateşi tadacaktır Hadis-i Şerif'ini bilmiyor musun ?
Sen burada yardım istemişsin,insanlar başlamış açık adres belirtmeye,
Mezhepsizi var sapığı var kendini müctehid sananı var.
Sen istihareye yat,Allah(c.c)'tan hakkında hayırlısını iste.
Allah(c.c) yardımcın olsun.Umarım yem olmazsın din simsarlarına.

kardeşim neden bu kadar komplocusun.İnsanlar neden istismar etsin kardeşimizi.Saf olmamak gerekir fakat bu derecede katı ve korkutucuda.inceler ve eğer hoşlanmazsa bakmaz.Birbirimize en fazla ihtiyacımız olan bir dönemde kendi dinimizdeki,kendi ilgilendiğimiz bir sitedeki arkadaşlarımıza dahi güvenmiyorsan bence bu davranışını eleştirmeye hakkım var..

islamci

New member
değerli kardeşim sana tavsiyem şuki ilk önce Kuran-ı Kerimin türkçe mânâsını oku ve anlayarak kuranı hatim et. ondan sonra önüne gelen birçok dini vecibelerin doğruluğunu ve yanlışlığını kıyasla. hepsini kuran ışığında değerlendir. Allah(c.c.) doğru yola erdirsin inşallah kardeşim.

Mücahid

New member
Kendisi himmete muhtaç dede, kaldı ki gayrıya himmet ede.Selametle

nns

New member
suffiyun kardeşim sende haklısın fakat verdiğim link herkes tarafından din alimi olarak kabul edilen birisinin linki.Oyüzden bu suçlumaları üzerime almıyorum.Fakat dini o kadar yanlış noktaya götürenler ve dini dinsizlikden beter yapanlar var.
Bende örnek vereyim.Şahsen tesettürde pardesü kullanmakdayım oysa bi takım tanıdıklara göre pardesü kulananlar cehennemlik olarak görülüyor ve bunda o kadar eminler ki.Yani insanlar o kadar değişikler ve anlamlı ya da anlamsız o kadar düşünce varki insanın aklı karışıyor.Verdiğin kitaplar da önemli ama herkesin anlayabileceği kişiler değiller.Çağımıza göre yaşamamız gerekiyor.selametle kardeşim..

New member

Sn. Mustafa Islamoglu'nun CD leride var!!! Evde bakip bilgilenebilirsin kardes... Gidemiyorsan CDlerini almani tavsiye ederim! Tabii sadece M.Islamoglu degil daha nice dine hizmet icin ugrasanlar var....

Aleykum selam ve rahmetullah

nns

New member
Benim tezimi sorgulamak için anti tez at ortaya kardeşim.İsminde çıkan en ufak olumsuz bir haber gösterirmisin bana?

Mücahid

New member
Yaşamadığınız için bilmiyor olabilirsiniz.Ben size somut bir örnek vereyim.
Sofi meşreb bir kardeşim vardı.Bu arkadaş aynen böyle saf temiz duygularla araştırmaya okumaya başladı.Yanlış yönlendirme neticesi bu arkadaş selefi oldu.Sonra;
Hepimizi kafir müşrik ilan etti.Evliyaullah'a hakaretler yağdırdı.Usame bin ladin'i halife ilan etti,falan filan saçma sapan bir rotaya girdi Allah(c.c) ıslah etsin.
O yüzden uyarmıştım,mesele ciddi bir mesele.
Ehl-i Sünnet vel cemaat itikâdından zerre miktar uzaklaşan sapıyor Allah muhafaza.
Benim kardeşimize tavsiyem,şu meşrep bu cemaat noktasından ziyâde,madem şu an bir yolda değil;

İmam Rabbani
İmam Gazali
Erzurumlu İbrahim Hakkı
Abdulkadir Geylani
gibi alim zâtların eserlerini okumalıdır.Şu merhâlede en temiz ve doğru araştırma budur.

Senin en temiz ve doğrudur diye kabul ettiğini başkalarınada tek doğru olarak sunman ne kadar doğru acaba.Nezaketen olsa bile bana göre doğru olan budur deseniz daha şık olmazmı? suffiyun.Savunduğunuz değerlere saygımız vardır.Kabul edilir yada edilmez mesele bu değil.Mesele olan sizin sergilediiğiniz ve ancak ve mutlak doğrudur diye lanse ederek dayatmacılık yapmanız.Allah basiret versin..Size bir sorum olacak net ve tek cevap verin Tasavvuf ehli olmayan insanlar ehli sünnet inancından sapmışmıdır.Yada o daire içinde değilmidir.Bakışınız nedir bu konuya.Dua ile

esma_

New member
Tam da saf ve temiz arayışları sömürmek için imkân.
Ne yapıyorsun arkadaşım sen,
Efendimiz(s.a.v)'in ümmetim 73 fırkaya ayrılacak,bunlardan biri hariç hepsi ateşi tadacaktır Hadis-i Şerif'ini bilmiyor musun ?
Sen burada yardım istemişsin,insanlar başlamış açık adres belirtmeye,
Mezhepsizi var sapığı var kendini müctehid sananı var.
Sen istihareye yat,Allah(c.c)'tan hakkında hayırlısını iste.
Allah(c.c) yardımcın olsun.Umarım yem olmazsın din simsarlarına.

bu nasıl bir tutum ve usluptur böyle evet haklı olabilirsiniz tereddütleriniz hususunda lakin uslubu doğru yapamazsanız aynen şu an olduğu gibi dibe çöker tüm tezleriniz daha sonra iıkinci sayfada ki açıklmanız hjer ne kadar durumu biraz yumuşatsa da bilerek onu alıntı yapmadan yazıyorum bu ne saflık diyorsunuz ya yaşamayan bi lemez ruhunu gönlünü zihnini kurtaramya çalışıpta nerede kim olduğunu nasıl olduğunu bilemeyen kimse inanılmaz çeşmekeşler yaşar amacı bellidir artık ve medet umar en ufak gelişme onun için müzcizedir...ha diyorsunuz ya bir arkadaşın verdiği adrese binaen neden bu kadar celallendiniz illa tek kaynak mı olmak zorun daki o mezhepsiz dediklerinizden biri olarak ya da bu konu da ciddi soreunlar yaşayan biri olarak şunu söyleyim en büyük kaynaklar zaten kuran ve sünnet i le hadisler değil mi kaldı ki sizin o yerden yere vurmaya çalıştığınız kişiye alternatif olarak verdiğiniz isimler haricinde de pekala takip ettiğiniz bir kaç isim var gibi görünüyor zira bu kadar celallenmezdiniz

Üst Alt