Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Alkol Gerçeği

muhammet

New member
Katılım
22 Şub 2007
Mesajlar
830
Tepkime puanı
14
Puanları
0
Yaş
49
Bilim adamlarınca yapılan araştırmaların sonuçları, “Her gün belli ölçüde alınan içkinin, kalp hastalıklarının önüne geçebileceği” iddialarını yalanlıyor.
Yeşilay Dergisi’nde Doç. Dr. Sefa Saygılı imzasıyla yayımlanan makalede yer alan verilere göre, İngiliz ve Amerikalı bilim adamlarınca gerçekleştirilen araştırmaların sonuçları, içkinin insan sağlığına zarar verdiğini ortaya koyuyor.
“Her gün belli oranda içilen içkinin kalp hastalıklarının önüne geçebileceği” iddialarını yıkan bu araştırmaya göre, içki, özellikle de gençlerin sağlığını tehdit ediyor.
ÖLÜMCÜL ETKİSİ VAR
Uzmanlara göre, 34 yaşındaki bir erkeğin içkiye bağlı ölüm riski, 84 yaşındaki bir erkeğin 2 katı. 16-54 yaş arası kadınlar ve 16-34 yaş arası erkekler üzerinde yapılan araştırma sonuçlarıyla, ölümlerle içki arasında ilişki de ortaya konuluyor. Araştırmada, gençler arasında içkiye bağlı ölümlerin sürekli arttığı belirtilirken, ailelerin bunun önüne geçebilmek için ellerini çabuk tutmaları gerektiğine işaret ediliyor.
Alkolün azı da zarar
Amsterdam ve Leiden Üniversitesi bilim adamlarınca yapılan araştırmada, kandaki alkolün, elektriksel uyarıları zayıflatarak, beynin bir bölümünün faaliyetlerini aksattığı belirtiliyor.
Buna göre, 0.4 ve 0.8 promillik alkol alan deneklerin ani olaylara uyum sağlamakta bocaladıkları, yalnız bir kadeh şarabın bile belli başlı olayların kavranmasından sorumlu beyin bölgesini olumsuz etkilediği ifade ediliyor.
Büyük beyinde yer alan bu bölge, sürüş esnasında trafik ışığının değişmesi veya yolda ani çıkan engeller gibi aniden meydana gelebilecek olaylar karşısında kişinin tepki vermesinde önemli rol oynuyor.
Alkol suç oranını artırıyor
Alkolün gençler üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla Amerika’da gerçekleştirilen bir diğer araştırmanın verileri de, içkinin, her yıl bin 400 Amerikalı üniversite öğrencisinin ölümüne ve 7 bin cinsel saldırı olayına yol açtığını gösteriyor.
Araştırmaya göre, alkole ilişkin ölümlerin çoğu motorlu araç kazalarına bağlı. Ölenlerin çoğu da yaşları 18-24 arasında olan gençler. Yine bu yaştaki gençlerin dörtte birinden fazlası, geçen yıl alkollü araç kullanmışlar.
Araştırmanın çarpıcı sonuçlarından biri de, üniversite öğrencilerinin yüzde 13’ünün, yani 633 bin kişinin, alkollü bir başka üniversite öğrencisinin saldırısına uğraması.
Bulgular, yaşları 18 ve 24 arasındaki öğrencilerde, alkol kullanımının, yılda 500 bin yaralanmaya ve 70 bin “arkadaş tecavüzüne” yol açtığını gösteriyor.
Halk gününde alkol kontrolü
Bursa Valiliği tarafından düzenlenen halk gününe katılmak isteyen vatandaşlar, tek tek alkol kontrolünden geçirildikten sonra içeri alındı.
Geçen haftaki halk gününde, kendisiyle ilgilenilmediğini ileri süren alkollü bir vatandaşın Vali Yardımcısı Gültekin Ündey’e el kol hareketleri yaparak bağırması üzerine, polis bu defa sıkı tedbir aldı. Yaşanan olay sebebiyle Emniyet Müdür Yardımcısı Nil Güzin Erdoğan’ı uyaran Ündey, polisin vatandaşları tek tek alkol muayenesinden geçirdikten sonra içeri almasını istedi.
Bu hafta valiliğe gelen durumu şüpheli vatandaşların içkili olup olmadıkları, nefesleri polisler tarafından fark ettirilmeden koklanarak kontrol edildi.

ALKOLÜN ZARARLARI
Alkolün zararı o kadar çoktur ki, burada hepsinin anlatılması imkânsızdır. Başlıcaları şöyledir:
1- İçki içen kimsede, ilk önce neş’e denilen hafiflik görülür. Sırası ile, baş ağrısı, gözlerin süzülmesi, şuur kontrolsüzlüğü, yürüme güçlüğü, denge bozukluğu, yere düşme ve sızma şeklinde devam eder. En sonunda da komaya girer.
2- Maddi zararları yanında, vücudun hastalıklara karşı dayanma gücü azalır. Alkoliklerde, din,âile, çocuk, vatan, millet... sevgisi çok zayıftır. Utanma hissi kaybolacağından, en namuslu bilinen insanlar bile ahlâksızlık yaparlar.
3- Alkol içmek, çok günahtır.
4- Vücudun, başta beyin, sinirler, karaciğer, adaleler, dokular... olmak üzere bütün organları tahrip olur. Akıl azalır ve anormalleşir.
5- Alkol tüketimi ile birlikte, bununla orantılı olarak evlilik dışı münâsebetler ve zührevî hastalıklar da artar.
6- Sarhoşlukta zarar görmeyen organ hattâ hücre kalmaz. Beyin kabuğunu uyuşturduğu için alt tabakadaki yarı vahşi merkezler meydanı boş bulup, idâre insanın elinden çıkıp, içkinin eline geçer.

Alkolün korkunç denecek kadar tesirleri vardır. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:
"İçki bütün kötülüklerin anasıdır."
Zamanımızda büyük bir salgın hâlini alan, bütün insanlığı ve bu arada bilhassa gençlerimizi tehdit eden tehlikelerin başında alkol ve uyuşturucu maddeler gelmektedir. Bu kötü alışkanlıkla herkesin mücadele etmesi lâzımdır.
Alkol içenlerde hepimizin bildiği cinayet, aile kavgaları ve trafik kazâlarına çok sık rastlanmaktadır.
Alkolün sıhhate olan zararlarının birkaçı şöyledir:
1- Alkol kullananların karaciğeri çok yorulur. Bunun sonucu olarak da siroz hastalığı meydana gelir.
2- Kalb ve kan dolaşımındaki tahribatı çok fazladır. Kalbin büyümesi ile kan dolaşımı intizamı bozulur. Alyuvarların oksijen almasını zorlaştırır; damarları sertleştirir.
3- Böbrek iltihapları, hücrelerin yağlanması, prostat büyümesi gibi birçok zararları vardır.
4- Mideye asit gelmesini bollaştırır, salgıları çoğaltır. Mide iç zarını tahriş ederek gastrit ve ülsere sebep olur.
5- Alkol kullananların beyin hücrelerinin birçoğu ölür. Bunun sonucunda, felç ve ölümlere yol açar.
6- Şuurlu ve iradeli hareketlerin yerini, şuursuzluk ve kontrolsüzlük alır. Düşünme, utanma, hayâ duyguları zayıflar.
7- Yüz ve ciltte bozukluklar meydana gelir. Alkolik anaların sütü bebeklere zararlı tesirler yapar.
8- Üreme organları üzerindeki tahribatı da çok büyüktür. 1000 akıl hastası üzerinde yapılan araştırmada, 660 tanesinin anne ve babalarının alkolik olduğu meydana çıkmıştır.
9- Alkol içenlerde görülen akıl hastalıkları şunlardır: Alkol parantolası, kursakof cinneti, dipsonani, alkol bunaması v.s.

ALKOL VE GERÇEKLER
Alkol ve uyuşturucuların hepsi zehirlidir. Şifâ tesiri düşünülemez.
Alkol ve uyuşturucular, beyin ve merkezî sinir sisteminin azılı düşmanıdır.
İçki, akılla irâdeyi kilitler.
Zararlı alışkanlıklar ilk adım ve ilk tadımla başlar.
Bir kadeh bir fıçının, tek sigara bir paketin anahtarı.
En büyük tuzak; “Bir defâ denemekten ne çıkar?” diye düşünmektir.
Özürlülerin %80 sebebi, alkolik anne ve babalardır.
Alkol, kansere yakalanma sebeplerinin başında gelir.
Alkoliklerin çocukları aptal, saralı, alkolik.. olur.
İçki tavsiyesi, insanlığın ve medeniyetin düşmanıdır.
İçki akrep ve yılan zehrinden daha zararlıdır.
İçki âileyi ve toplumu mahveden felâkettir.
İçki insan haysiyetinin amansız düşmanıdır
 
H

hüma-gül

Guest
Emegine saglik kardesim gercekten cok güzel bi konu bu kadar zararini bilipte icene ne denir bilmem.Paylasim icin Allah razi olsun.
 
Üst Alt