Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

30 yıldır ateisttim artık Tanrı’ya inanıyorum

bekir

sadece bir kul
Yönetici
Dünyanın en büyük genetik uzmanlarından biri olarak gösterilen ve sekiz yıl önce çalışma arkadaşı Craig Venter’le birlikte insan DNA’sının şifresini çözerek büyük şöhret yakalayan Dr. Francis Collins, “imana geldi.”

Venter, bilim dünyasında büyük ses getiren buluşlarının ardından çalışmalarını ilerleterek, laboratuvarda “yapay canlı” üretmeye çalışırken, Collins ise yeni kitabıyla bilim ve din arasında yeni bir tartışma yaratacak gibi gözüküyor. Eylül’de piyasaya çıkaracağı “Tanrı’nın Dili” adlı kitabıyla ilgili İngiliz The Times gazetesine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Tanrı’ya inandığını söyleyerek, “Tanrı’nın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Tanrı’ya daha da yaklaştırıyor” dedi. Amerikalı bilim adamı artık mucizelere ve meleklere inandığını belirterek, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı’yı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben ona inanıyorum. DNA’nın şifresini çözmek beni Tanrı’ya biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Tanrı’nın işidir” diye konuştu. İnsan genini çözmenin de kendisine Tanrı’nın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, “Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu” dedi.

yelken06500

New member
evet insanlar böyle durumlaarda sadece kendisi için değil başkaları içinde sevinebilmenin onurunu tadıyor...ne mutlu ki o ALLAH(CC)IN varlığını hissedene...selametle

New member
Anlamadim, simdi Tanri derken bu adam neyi kastediyo acaba?
Hadi saptirilmis hiristiyanlik yada yahudilikten bahsediyosa bu doktor...yada baska bi dinden?!?!?
ben Allah ve Islam zoslerini hic gormedim yazida......

ibrahim571632

New member
Anlamadim, simdi Tanri derken bu adam neyi kastediyo acaba?
Hadi saptirilmis hiristiyanlik yada yahudilikten bahsediyosa bu doktor...yada baska bi dinden?!?!?
ben Allah ve Islam zoslerini hic gormedim yazida......

Ama neticede Kafir olarak ölmeyecek en azından.Belki onca yıl sonra Rabbini bulduysa Rabbinin lütfuyla İslamıda bulabilir(belki bulmuştur).Rum suresindeki kıssayı hatırlayalım.Müslümanlar Hrıstiyanların zaferine sevinmişlerdi???

istanbluerdem

New member
kardeşim belkli bana düşmez ama Allah(c.c)ın 99 ismi varken neden tanrı diyoruz eğer mümkünse konunun başlığını değiştirebilirmiyiz acaba

bekir

sadece bir kul
Yönetici
kardeşim belkli bana düşmez ama Allah(c.c)ın 99 ismi varken neden tanrı diyoruz eğer mümkünse konunun başlığını değiştirebilirmiyiz acaba

Sevgili arkadaşlar

Yazıda bahsi geçen şahıs, bu güne kadar hiç bir yaratıcı gücün olmadığına inanan ve "ateist" diye tabir edilen bir insanmış.

Daha sonra bir yaratıcı gücün olduğuna inanmış. Demiş ki "tanrı" var. Bu kişi İslam'ı kabul etmemiş, müslüman olduğunu da söylemiyor. Yanlış anlamayın.

Ve tanrı "ilah" demektir, "yaradan" demektir.

"La ilahe illallah" , " Allah'tan başka ilah yok" demektir, yada " Allah'tan başka tanrı yok" demektir.

Tepkilerinizi bu bilinç içinde koyunuz.

Selam ile

bekir

sadece bir kul
Yönetici
olabilir ama ben yinede Allah(c.c)lafzatullaha tanrı denmesine karşıyım

Değerli arkadaşım, sevgili kardeşim

Anlamamak için ısrar mı ediyoruz, yoksa başka bir şey demek istiyoruz da, anlatamıyormuyuz?

Allah, bizi yoktan var eden, bütün mevcudatı yoktan var eden o tek, bir olan yaradanın zati ismidir. İsimdir. Tanrı, isim değildir. Sıfattır.

Bu adam artık bir yaradanın var olduğuna inanmış. Bu ateist düşte olan bir insan için önemli bir adımdır.

Burada ki mesele bizim Rabb'imize başka bir isim takılması değildir.

Benim derdimde kavramları yerine koymaktır.

Üst Alt