Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

2007 ösym Sorulari

bcetin811

AMEL-Ý SALÝH
Katılım
27 Eyl 2006
Mesajlar
1,495
Tepkime puanı
110
Puanları
0
Yaş
43
Konum
Hayatýn içinden
Kardeşlerim yarın malum büyük sınav..Dedim İslamforum'a bi kıyak geçeyim..Soruları çalıp getirdim..Bu sorulara çalışın..Çıkma ihtimali %110........


1) Salih, Çetin ve Üzeyir’in toplam paraları 170 bin liradır. Çetin’e babası sahte para vermiştir. Böylece toplam paraları 70 bin liraya düşmüştür. Bu hesaptan Çetin’e babasının sahte 100 bin lira verdiği kabak gibi ortaya çıkar. Kabak deyince, bu üç çocuk paralarıyla kabak çekirdeği almaya kalksalar kim kârlı, kim zararlı çıkar?

a) Salih kârlı, Çetin zararlı
b) Çetin kârlı, Üzeyir zararlı
c) Kârlı yok, Çetin’in babası zararlı
d) Hepsi kârlı, Necip zararlı
e) Necip kim? (Hiçbiri anlamında)

2) Bir genç kıza günde ortalama 27 kişi evlenme teklif etmektedir. Bunların bir kısmının zaten evli olduğu düşünülürse, amaçlarının gönül eğlendirmek olduğu açıktır. Normal şartlarda bir gönülün eğlenmesi 48 saat sürdüğüne göre, kızın abisinin günde ortalama 10 adam dövmesiyle bir yıl sonunda kaç bekâr adam dayak yememiş olur?

a) 42 adam
b) 570 adam
c) Birkaç İyi Adam
d) Sadece, Dünyayı Kurtaran Adam
e) Hepsi

3) Bir dikdörtgenin uzun kenarları ile kısa kenarları arasında sürekli bir kıllaşma vardır. Kısa kenarlardan birinin uzunlarla işbirliği yaparak diğer kısayı atması ve dikdörtgenin üçgen haline gelmesinden sonra, dışlanan kısanın aşağıdakilerden hangisini yapması mantığa uygundur?

a) İki nokta arasındaki doğru olarak takılır
b) Dev bir prizmaya katılır
c) Bir şirkette paraf olarak iş bulur
d) İkigen kurmak için uğraşır
e) Hepbiri

4) Muhittin, evden parka 304 adimda gitmektedir. Ayni Muhittin, parktan eve dönerken adim sayisi 372'ye çikmaktadir. Bu sayi degisikliginin psiko-matematik sebebi asagidakilerden hangisidir?

a) Muhittin'in açikhavadan hoslanip, eve gitmek istemiyor olusu!
b) Muhittin'in partan 8 torba kozalak topladigi için dönüste daha agir yürümesi!
c) Muhittin'in giderken ayri, dönerken ayri yollari yeglemesi!
d) Muhittin'in dogada saf halde bulunmuyor olusu!
e) Muhittin adında bi genç kaybolmuştur..bulanlar insaniyet namına arasın..

5) Asagidakilerden hangisi deplasmanda yaptigi savaslarda genellikle basarili olurken, kendi ovasindaki savaslarda hep hüsrana ugramistir?

a) Kontraatakogullari
b) Süprizogullari
c) Altyapiogullari
d) Sansizogullari
e) Üç-bes-iki ogullari

6)- Bir saraya dört kapıdan soytarı girmektedir...İlk üç kapı saray personeline açıkken, sadece Kralın girdiği dördüncü kapıdan da soytarı giriş-çıkışı yaşanması sinirleri germektedir...Zaten soytarı dediğin bir tane olur, hadi bilemedin Kral ekstra şakrak olursa, iki tane olur...Bu kadar lakayıtlık olmaz...Saray havuzunun uzun kenarının 17 m. olmasının da konuyla bir ilgisi yoktur...Ortalama bir soytarının kafa ölçüsü ne kadar olmalıdır?

a) 89 santikrem
b) 105 molidayı
c) 79.5 babafingo
d) 92 flamingo
e) 110 tipikköpek

7) Doğada yakışıklı şekilde bulunan elementlerden biri Zıtasyumdur...Bu element, Gocukasitle reaksiyona girdiğinde göz gözü görmez olur, zihin kaybı yaşanır...Torik değer olarak, en titreşken yapıya sahip olan Palasyumremzik bu işlem sonucunda ortaya çıkar...Peki, Şahanyumun bileşiminde ne olur?

a) Kükürt-Lirik-Tuz
b) Glikoz-Gliserin-Grisini
c) Magnezyum-Balık-Künefe
d) Kobalt-Dudak-Öpücük
e) Hepbiri

8) ''Yeter be kardeşim...Her ay Her ay savaş mı olur...Ya biz sefere çıkıyoruz, ya Haçlılar deplasmana geliyor...İmparatorluk mu yönetiyoruz, şampiyonlar liginde puan mücadelesi mi yapıyoruz, yeter lan...Tez zamanda barışı, olmadı ateşkesi icad edin...Tarihe geçecez diye böyle hırpalanmak var mı be?

Yukarıdaki sözler kime aittir?

a) Beşinci Gaffur
b) Üçüncü çinko
c) Kırkıncı Gündem
d) Sultan Biblo
e) İkinci Bahar

9) Bir kimse alışveriş yapmış ve bir gömlek, bir kravat, bir pantolon, bir de pelerin almış, toplam 280 milyon lira ödemiştir. gömlek, kravatın 8 katı, pantolon da gömleğin 3 katı fiyata sahiptir. pelerin ise indirimden yararlanıldığı için 6 çift çorap parasına alınmıştır. bir insanın durduk yerde niye pelerin aldığı, matematiğin konusu değildir. bununla beraber, tarihte yaşayan ve üzerinden pelerinini hiç çıkarmayan gizemli matematikçi kimdir?

a) antuan viyadükoğulları
b) james bizimgiliş
c) cristofer özwilliams
d) rita melankolik
e) sıtkı tifturuk

10) Bir otelde bir odanın fiyatı ilk 7 gün x liradır, bundan sonraki her 7 gün ise y lira olmaktadır. otelci, müşteriye x ve y'nin ne olduğunu açıklamadığı için müşteri bir hayli zor durumdadır. öyle ya, otelci kafasına göre bir rakam söylese ne olacak? itiraz da edilemez. adama "zamanında öğrenecektin x'i, y'yi, bilip bilmeden ne kalırsın bir ay kardeşim?" denir. buradan, müşterinin otelde bir ay kaldığını anlıyoruz. otele toplam ödenecek para ne kadar olur?

a) 2 x + 51 y
b) 10 x - 3 y
c) 4300 x, bi sürü y
d) bahşişle beraber 230 milyon
e) hepsinden biraz!

11) Ahmet bir işi 9 günde bitiriyor. mehmet ise aynı işi 43 günde bitiriyor. o da yarım yamalak, tam bitmiş de sayılmaz yani. mehmet kadar sorumsuz lakayt bir adam olamaz. haaa eğlence olsun , mehmet hemen devreye girer. ama iş deyince kaçar. bu durumda ahmet ile mehmet beraber çalışırlarsa o işin akıbeti ne olur?

a ) ahmet mehmeti üçüncü gün kalasla döver.
b ) ahmet işi bırakır, yük gemisine kaçak olarak binip nikaragua'ya gider.
c ) mehmet hepimizi şaşırtıp işi 5 saatte bitirir!
d ) mehmet , ahmet'i de kendine benzetir , o iş yıllarca bitmez.
e ) hepbiri
Benim tavsiyem bu tip sorulara çalışın..çıkma ihtimali çok yüksek
:D:D:D:D
 

muaz

New member
Katılım
9 Nis 2007
Mesajlar
58
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
sağol da çok malayani be kardeş.insanların gönlünü hoş edene,tebessüm ettirene ne mutlu ama şunları yazana kadar yordun kendini.
 

bcetin811

AMEL-Ý SALÝH
Katılım
27 Eyl 2006
Mesajlar
1,495
Tepkime puanı
110
Puanları
0
Yaş
43
Konum
Hayatýn içinden
sağol da çok malayani be kardeş.insanların gönlünü hoş edene,tebessüm ettirene ne mutlu ama şunları yazana kadar yordun kendini.

Bunları bi dakkada yazmadım..bunlar yılları birikimi kardeşim;)..eğer yüzünüzde bi nebze tebessüm oluşturabildiysem ne mutlu bana;)
 

muhammet

New member
Katılım
22 Şub 2007
Mesajlar
830
Tepkime puanı
14
Puanları
0
Yaş
49
çetin kardeş sen beni güldürdün rabbimde seni güldürsün inşallah.
 

yolcu

New member
Katılım
20 Şub 2007
Mesajlar
667
Tepkime puanı
18
Puanları
0
Yaş
43
Konum
yoldan
saol bçetin kardeşim, Allah Razı olsun
benı en çok gulduren 9. sorunun
c) cristofer özwilliams
 

Mücahid

New member
Katılım
17 Mar 2007
Mesajlar
2,553
Tepkime puanı
223
Puanları
0
Yaş
57
Konum
Tr
Kardeş sen çok yaşa.İyi yaşa ,hoş yaşa,Güzel yaşa.Rabbim ömrüne bereket versin,Sağlık,Afiyet versin,Hayırlı ömür,Hayırlı zevc,Hayırlı evlat versin.Allah senden razı olsun.
 

gulya

New member
Katılım
20 Ocak 2007
Mesajlar
743
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
Allah razi olsun baya guldum bcetin abim:)
 
Üst Alt